A apărut făina din cafea

Probabil ai auzit deja despre toate studiile care analizează beneficiile cafelei asupra sănătăţii. Cu toate acestea, ultima atracţie este făina din cafea, care ar putea fi şi mai bună pentru tine.
A apărut făina din cafea

Probabil ai auzit deja despre toate studiile care analizează beneficiile cafelei asupra sănătăţii. Cu toate acestea, ultima atracţie este făina din cafea, care ar putea fi şi mai bună pentru tine.

Secretul  făinei din boabe de cafea? O cantitate mare de acid clorogenic, cu puternice propietăţi antioxidante, potrivit inventatorului său Daniel Perlman, biofizician la Universitatea Brandeis.

Acidul clorogenic, care se găseşte în boabele de cafea crude, împiedică apariţia mutaţiilor celulare şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Cu toate acestea, o  mare parte din nutrient sunt distruşi în momentul în care boabele de cafea sunt prăjite la temperaturi ridicate.

Perlman şi-a dat seama cum să facă o făină delicioasă din boabe de cafea verde care sunt parţial prăjite (la temperaturi mici pentru o perioadă scurtă de timp), astfel încât îşi păstrează aproape tot acidul clorogenic. Daniel Pearlman a obţinut patentul pentru făina din cafea în luna decembrie şi a anunţat că mai multe companii au testat-o deja pentru diverse produse de patiserie.

Şi da, iubitorilor de cafea,  faină de cafea oferă doza zilnică de cofeină! Acest tip de făină conţine 2,5% cofeină pe gram. În cazul în care se pun 4 grame într-o brioşă, ar fi echivalentul unei ceşti de cafea. 

“Mă aştept ca în cazul făinei cofeina să se absoarbă mai lent decât cofeina din tradiţionala cafea, aşa că ar putea oferi energie pe termen lung”, a declarat Daniel Perlman.

Cel mai nou articol Video: