72 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan în izolare, după depistarea unei paciente cu coronavirus

Coronavirus, infecţie respiratorie acută are simptome -debut brusc al cel puţin unuia din următoarele: tuse, febră, scurtarea respiraţiei - respiraţie dificilă.
  • Publicat:
72 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan în izolare, după depistarea unei paciente cu coronavirus
72 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan în izolare, după depistarea unei paciente cu coronavirus foto Shutterstock

După vestea de pe 31 martie 2020 că la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti s-au depistat 27 de cazuri de infectări cu noul coronavirus (17 cadre medicale şi 10 pacienţi), o altă veste proastă pentru sistemul sanitar românesc. Conform datelor publicate de Ministerul Sănătăţii pe 1 aprilie, în cursul zilei de 31 martie 2020, reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secţia de nefrologie şi dializă a unităţii sanitare.

După primirii diagnoticului pozitiv  în cazul unei paciente, la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan din Bucureşti a fost declanşată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unităţii sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfăşurau activitatea în acesta secţie, în ture. De asemenea, celor 9 rezidenţi de pe secţie li s-a solicitat să rămână acasă. 

La Spitalul ”Carol Davila”a fost transferată pacienta depistată pozitiv SARS-COV-2

Ministerul Sănătăţii anunţă că pacienta cu coronavirus este asimptomatică şi a fost transferată la Spitalul „Carol Davila”, conform procedurilor. În secţia respectiva mai realiza proceduri de dializă un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19. În România au fost depistate 2.460 de cazuri, 92 de decese şi 252 de pacienţi vindecaţi conform mapei interactive oferite de John Hopkins University la data de 2 aprilie 2020, ora 5.00 am.

Ce se întâmplă cu cadrele medicale izolate de la Spitalul Sf. Ioan?

Reprezentaţii Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan au declarat că toate cadrele medicale sunt asimptomatice şi vor fi testate. 

Atenţie, faceţi programări telefonice la medici şi spuneţi toate simptomele înainte. Menţionaţi şi dacă v-aţi întors recent din zone cu transmitere extinsă coronavirus sau  dacă aţi intrat în contact cu o persoană diagnosticată cu coronavirus. Conform informaţiilor de la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile iată simptomele pe care un pacient cu coronavirus le are –

”Pacient cu infecţie respiratorie acută (debut brusc al cel puţin unuia din următoarele: tuse, febră, scurtarea respiraţiei – respiraţie dificilă) şi fără o altă etiologie care să explice pe deplin tabloul clinic şi cu istoric de călătorie sau şedere în zona ROŞIE sau zona GALBENĂ cu transmitere a COVID-19, în perioada de 14 zile anterioare datei debutului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân