60% dintre femei nu cunosc simptomele cancerului ovarian

Un nou studiu realizat de specialiştii de la American Cancer Society scoare la iveaslă cifre îngrijorătoare: 6 din 10 femei nu pot identifica nici măcar unul din cele 10 simtpome ale cancerului ovarian. Cancerul ovarian este a 4-a cauză de mortalitate în rândul femeilor iar această lipsă de informare ar putea fi printre principalele cauze ale ratei scăzute de supravieţuire.
  • Publicat:
60% dintre femei nu cunosc simptomele cancerului ovarian

Un nou studiu realizat de specialiştii de la American Cancer Society scoate la iveală cifre îngrijorătoare: 6 din 10 femei nu pot identifica nici măcar unul din cele 10 simptome ale cancerului ovarian.

Cancerul ovarian este a 4-a cauză de mortalitate în rândul femeilor iar această lipsă de informare ar putea fi printre principalele cauze ale ratei scăzute de supravieţuire.

Cel mai frecvent întâlnite simptome ale cancerului ovarian sunt balonarea, nevoia urgentă de a urina, lipsa apetitului, durerea abdominală, de spate şi în regiunea pelvisului, oboseală nejustificată etc.

Din păcate, nu există un program de depistare timpurie a acestui tip de cancer iar şansele de reuşită ale tratamentului sunt de doar 36%.

“Este esenţial ca femeia să cunoască simptomele acestei afecţiuni şi să consulte medicul dacă prezintă astfel de manifestări”, susţine Annwen Jones, directorul executiv al American Cancer Society.

Deşi cauzele apariţiei cancerului ovarian nu sunt pe deplin descoperite, există câţiva factori de risc care pot creşte riscul de a face această boală, dintre care enumerăm: istoricul familial, vârsta înaintată, contraceptivele orale şi terapiile hormonale, obezitatea, menstruaţia precoce şi absenţa naşterilor.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030