3 motive pentru care femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii

În ciuda inegalităţilor sociale, femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii. Din punct de vedere biologic, femeile au anumite avantaje care le ajută să trăiască mai mult.
  • Publicat:
3 motive pentru care femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii

În ciuda inegalităţilor sociale, femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii. Din punct de vedere biologic, femeile au anumite avantaje care le ajută să trăiască mai mult, notează Business Insider.

De exemplu, estrogenul ajută la scăderea riscului accidentelor vasculare. Pe de altă parte, testosteronul creşte riscul apariţiei hipertensiunii la bărbaţi.


Din alt punct de vedere, bolile cronice la care sunt predispuse femeile sunt mai puţin fatale decât cele care apar în rândul bărbaţilor, scrie Descoperă.

Motive pentru care bărbaţii mor mai devreme decât femeile

  • Femeile sunt mult mai atente la sănătatea lor

Studiile au demonstrat că femeile sunt mult mai conştiente de sănătatea lor, resimţind mult mai rapid simptomele unor afecţiuni fizice sau psihice. De asemenea, femeile îşi comunică mult mai bine problemele, fapt ce ajută la o mai bună diagnosticare. Conform unor studii, bărbaţii apelează mult mai rar la medicamente, faţă de femei.

  • Comportament riscant

Testosteronul îi pune în pericol pe bărbaţi din punct de vedere biologic, dar şi comportamental. Acesta creşte nivelul agresivităţii, riscul de accidente şi numărul cazurilor de omucidere în care sunt implicaţi bărbaţii.

În general, femeile supraestimează anumite acţiuni riscante, în timp ce bărbaţii le subestimează. Acest tip de comportament a putut fi observat în orice tip de context.

  • Sinuciderile

în majoritatea ţărilor, bărbaţii sunt mult mai predispuşi la suicid, unul dintre motive fiind stigmatul privind bolile psihice, precum şi sănătatea mintală. Aşadar, atunci când bărbaţii au parte de stres puternic, sunt mult mai predispuşi la bolile mintale, precum depresia. Tendinţa bărbaţilor de a nu cere ajutor pentru tratarea unor afecţiuni mintale este legată de masculinitate, norme de gen şi aşteptările sociale ale bărbaţilor. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: