3 alimente care îţi condimentează viaţa intimă!

Afrodiziacele erau folosite ca remediu pentru performanţa sexuală redusă şi pentru a creşte fertilitatea. Unele alimente au proprietăţi psihoactive, altele au forme sugestive sau măresc fluxul sangvin la nivelul organelor genitale.
  • Publicat:
  • Actualizat:
3 alimente care îţi condimentează viaţa intimă!

A trecut ceva timp de când orice informaţie cu privire la viaţa sexuală este tratată ca atare fără a avea niciun substrat de controversă. Fiecare dintre noi dorim să fim informaţi corect, să ne cunoaştem organismul şi să fim fericiţi din toate punctele de vedere, bineînţeles, şi în cuplu.

Florin Neby, antrenorul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, Antena 1, explică pe blogul său că „alimentele pe care le consumi pot avea un impact direct asupra vieţii sexuale, influenţând activitatea hormonală, energia şi nivelul de stres.

La început, afrodiziacele erau folosite ca remediu pentru performanţa sexuală redusă şi pentru a creşte fertilitatea. Unele alimente au proprietăţi psihoactive, altele au forme sugestive sau măresc fluxul sangvin la nivelul organelor genitale.
Cele mai multe dintre acestea sunt surse excelente de energie şi menţin un nivel optim al hormonilor sexuali.”, explică Florin.

Iată 3 alimente ce pot îmbunătăţi viaţa sexuală:

  • Ardeiul iute generează în organism reacţii similare celor din timpul actului sexual- creşte frecvenţa cardiacă, fluxul sangvin este mărit, apare transpiraţia. Capsaicina declanşează aceste efecte. Consumat în cantităţi mari, ardeiul stimulează terminaţiile nervoase de la nivelul organelor genitale şi în tractul urinar, provocând senzaţii similare excitării.
     
  • Cardamomul era folosit pentru a trata impotenţa. Condimentul este bogat în cineol, substanţă care îmbunătăţeşte circulaţia.
     
  • Ciocolata este alimentul cel mai des asociat cu dragostea şi romantismul. Ciocolata conţine serotonină şi feniletilamină, stimulente care asigură starea de bine. Cercetătorii au mai descoperit că în ciocolată există o substanţă numită anandamidă; aceasta sporeşte starea de relaxare şi te poate scăpa de inhibiţii.

Alte alimente ce ajută libidoul sunt: mierea, bananele, celebra ţelină, seminţele de in şi nu numai.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”