1,5 litri de apa pe zi sunt absolut obligatorii

Absenta apei diminueaza functiile ficatului, ale rinichilor si sistemului nervos.
  • Publicat:
1,5 litri de apa pe zi sunt absolut obligatorii
1,5 litri de apa pe zi sunt absolut obligatorii

Absenta apei diminueaza functiile ficatului, ale rinichilor si sistemului nervos. Sucurile, chiar si cele naturale, produc boli endocrine si diabet.

„Apa este esentiala pentru metabolism. Lipsa acesteia afecteaza toate organele interne”, afirma doctor nutritionist Dan Cheta. Medicii spun ca in absenta acestui lichid apare deshidratarea, iar organismul nu mai functioneaza la parametrii normali.

Mai mult, fara apa, se diminueaza functiile ficatului, ale rinichilor si ale sistemului nervos, existand riscul aparitiei cirozelor, afectiunilor reumatologice si ale organelor sexuale, care pot merge pana la disfunctiile erectile.
 
„Apa contine saruri minerale, gaze dizolvate, proteine esentiale pentru sistemul digestiv. Componentele apei ajuta organismul sa elimine toate toxinele, iar fara consumarea acesteia corpul nu se mai poate purifica, producandu-se astfel un dezechilibru”, afirma prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, membru al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice si director general al Institutului de Cercetari Alimentare.

Inlocuirea apei cu alte lichide, spun specialistii, duce la aparitia bolilor precum diabet, hepatita, afectiuni gastrice sau cardiovasculare, dar si cele de tip erectil. Totodata, nutritionistii precizeaza ca lipsa apei din organism afecteaza intregul sistem nervos.

„Apa este de mai multe feluri, iar fiecare tip are intrebuintarea lui. Un exemplu este apa distilata care nu este buna de baut, ba mai mult, aceasta nu face bine in cazul bolilor de ficat, asa cum recomanda unii medici.

Apa medicinala este foarte buna pentru persoanele care sufera de afectiuni reumatice si afectiuni gastrice, fiind utilizata atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern, dar numai la indicatia unui medic specialist.

Apa plata, care este cea mai indicata pentru oamenii sanatosi, are un nivel foarte scazut de substante carbogazoase, care se gasesc in compozitia ei naturala, fara nici un pic de adaos, asa cum se intampla in cazul apei minerale”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Un litru de cola, echivalent cu patru cani de cafea

Medicii specialisti atrag atentia ca este contraindicat sa inlocuim apa din dieta noastra cu alt produse lichide, cum ar fi sucurile. Astfel de produse sunt bauturi chimice care contin zahar, coloranti, conservanti in cantitati atat de mari incat afecteaza buna functionare a organelor interne.

Bauturile care contin cofeina de un litru sunt echivalente cu patru, cinci cani de cafea, iar in cazul copiilor produce, pe langa obezitate, si tulburari de comportament. Compozitia chimica existenta in aceste bauturi poate duce si la micsorarea nivelului de calciu al sistemului osos”, mentioneaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Sucurile naturale facute in casa au si ele un continut excesiv de zahar, precizeaza nutritionistii, iar acestea trebuie combinate cu apa pentru a reduce nivelul crescut de zahar.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân