Zineryt, 40 mg/12 mg/ml, pulbere şi solvent pentru soluţie cutanată

Substanță activa
Eritromicină/Acetat de zinc dihidrat
Clasa ATC
D10AF
Format
pulbere şi solvent pentru soluţie cutanată
Afecțiuni
tratamentul local al acneei vulgare
Producător
ASTELLAS PHARMA EUROPE B.V.
Acțiune terapeutică
antibiotice macrolide

Ce este Zineryt şi pentru ce se utilizează

ZINERYT este o soluţie cutanată indicată în tratamentul local al acneei vulgare. Conţine eritromicină 40 mg/ml şi acetat de zinc 12 mg/ml.

Eritromicina este un antibiotic care aparţine grupului de antibiotice macrolide. Bacteriile Streptococus Epidermidis şi Propionebacterium Acnes, a căror prezenţă a fost demonstrată în acnee, sunt sensibile la eritromicină. Acetatul de zinc determină vindecarea leziunilor acneice.

Înainte să utilizaţi Zineryt

Nu utilizaţi ZINERYT

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la eritromicină, la alte antibiotice macrolide, la zinc sau la oricare dintre celelalte componente ale ZINERYT

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi ZINERYT

Poate să apară rezistenţă încrucişată la alte antibiotice macrolide, dar şi la lincomicină sau clindamicină. Trebuie evitat contactul cu ochii sau cu mucoasele de la nivelul gurii şi nasului. Dacă nu se obţin rezultate favorabile după 12 săptămâni de tratament trebuie luată în considerare posibilitatea apariţiei rezistenţei bacteriene la antibiotic.

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală. Nu se cunosc până în prezent interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu se recomandă utilizarea ZINERYT pe durata sarcinii şi alăptării, decât dacă este absolut necesar. Dacă alăptaţi nu aplicaţi ZINERYT pe suprafaţa sânilor.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

ZINERYT nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Zineryt

Utilizaţi întotdeauna ZINERYT exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze

ZINERYT se aplică de 2 ori pe zi, pe întreaga suprafaţă de piele afectată, timp de 10 până la12 săptămâni. Doza recomandată pentru o aplicare este de 0,5 ml.

Mod de administrare

înainte de începerea tratamentului lichidul se toarnă în flaconul cu pudră. Ulterior se agită energic până la dizolvarea pudrei, apoi se fixează aplicatorul.

Soluţia obţinută este valabilă timp de 5 săptămâni de la preparare. Data obţinerii soluţiei trebuie menţionată pe flacon.

Dacă aveţi impresia că efectul terapeutic al acestui medicament este prea puternic sau prea slab, adresaţi- vă medicului dumneavoastră.

Dacă aţi utilizat mai mult ZINERYT decât trebuie

Este puţin probabil să utilizaţi o doză prea mare.

În caz de hipersensibilitate la medicament, spălaţi zona afectată cu săpun şi apă din abundenţă. Ingestia accidentală a conţinutului flaconului poate să ducă la apariţia simptomelor determinate de existenţa alcoolului în compoziţie.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, ZINERYT poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 utilizatori)

  • mâncărime
  • înroşire a pielii
  • iritaţie
  • senzaţie de arsură
  • uscare a pielii
  • descuamare a pielii

Reacţii adverse foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 utilizatori)

  • Hipersensibilitate

Reacţiile adverse determinate de alcoolul etilic prezent în compoziţia medicamentului sunt uşoare şi trecătoare.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Zineryt

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi ZINERYT după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP:). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. După prepararea soluţiei, aceasta este valabilă timp de 5 săptămâni.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine ZINERYT

  • Substanţele active sunt eritromicina şi acetatul de zinc. Fiecare mililitru de soluţie cutanată reconstituită conţine eritromicină 40 mg şi acetat de zinc 12 mg.
  • Celelalte componente sunt diisopropil sebacate şi alcool etilic anhidru.

Cum arată ZINERYT şi conţinutul ambalajului

ZINERYT se prezintă sub formă de pulbere albă şi solvent limpede, incolor pentru soluţie cutanată ZINERYT este disponibil în cutie cu un flacon cu capacitatea de 30 ml prevăzut cu aplicator şi capac, care conţine pulbere şi un flacon prevăzut cu capac, care conţine solvent, pentru 30 ml soluţie cutanată.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

ASTELLAS PHARMA EUROPE B.V. Elisabethhof 19 2353 EW Leiderdorp Olanda

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

S.C.Astellas Pharma SRL

Şoseaua Bucureşti-Ploieşti 42-44,

Clădire 1, Et.4

013696-Bucureşti

Tel/Fax: +40 (0)21 361 0495/96/92

Acest prospect a fost aprobat în Iulie 2012

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal