Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Vibrocil picături nazale, soluţie / spray nazal, soluţie / gel nazal

Companie: Novartis Consumer Health S.A.
Cuprins
Ce este Vibrocil?
Pentru ce este utilizat Vibrocil?
Ce trebuie să ştiţi înainte de a utiliza Vibrocil?
Cum trebuie să utilizaţi Vibrocil?
Ce reacţii adverse poate să aibă Vibrocil?
Cum trebuie să păstraţi Vibrocil?
sus

Ce este Vibrocil?

Vibrocil conţine, ca substanţe active, un decongestionant nazal (fenilefrină) şi un antihistaminic (maleat de dimentinden). Vibrocil este utilizat pentru ameliorarea congestiei şi diminuarea secreţiei nazale.

100 ml picături nazale, soluţie sau spray nazal, soluţie conţin, ca substanţe active, 0,250 g fenilefrină şi 0,025 g maleat de dimentinden. De asemenea conţin acid citric monohidrat, fosfat disodic anhidru, sorbitol, clorură de benzalconiu, esenţă de lavandă deterpenată, apă purificată.

100 g gel nazal conţin, ca substanţe active, 0,250 g fenilefrină şi 0,025 g maleat de dimentinden. De asemenea conţin acid citric monohidrat, fosfat disodic anhidru, sorbitol, clorură de benzalconiu, esenţă de lavandă deterpenată, hipromeloză, apă purificată.

Cum este ambalat Vibrocil?

Vibrocil picături nazale este ambalat într-o cutie cu un flacon din sticlă brună închis cu capac din PP ce conţine 15 ml picături nazale, soluţie şi o pipetă din PP cu partea superioară din elastomer clorobutilic.

Vibrocil spray nazal este ambalat într-o cutie cu un flacon pulverizator din PEJD prevăzut cu aplicator nazal şi închis cu capac din PE ce conţine 10 ml spray nazal, soluţie.

Vibrocil gel nazaleste ambalat într-o cutie cu tub din Al prevăzut cu canulănazalădin PE şi închis cu capac din PE, ce conţine 12 g gel nazal.

Vibrocileste produs de către:

Novartis Consumer Health S.A., Elveţia

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă este:

Novartis Consumer Health S.A.

Route de l'Etraz, CH-1260 Nyon, Elveţia

sus

Pentru ce este utilizat Vibrocil?

Vibrocil conţine un decongestionant nazal şi un antihistaminic. El determină ameliorarea rapidă şi durabilă a congestiei şi diminuarea secreţiei nazale prezente într-un număr mare de infecţii sau afecţiuni alergice ale căilor respiratorii superioare. Vibrocil nu interferă cu activitatea cililor nazali.

Vibrocil este utilizat pentru ameliorarea congestiei nazale din răceală, rinită acută sau cronică, febra fânului sau alte rinite alergice (alergii la praful de casă, blana animalelor etc.), rinită vasomotorie şi sinuzită. Vibrocil poate fi utilizat, de asemenea, ca tratament adjuvant în caz de otită.

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să utilizaţi Vibrocil înainte sau după efectuarea unei intervenţii chirurgicale nazale.

sus

Ce trebuie să ştiţi înainte de a utiliza Vibrocil?

Nu luaţi Vibrocil:

  • dacă sunteţi alergic la oricare dintre componenţii săi,
  • dacă suferiţi de rinită atrofică (boală a mucoasei nazale manifestată prin inflamaţia cronică a acesteia şi formarea de cruste).
  • dacă utilizaţi sau aţi utilizat în ultimele 2 săptămâni medicamente ce conţin inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO, medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei sau altor afecţiuni psihice). Dacă nu sunteţi sigur dacă medicamentul pe care-l utilizaţi conţine IMAO, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza Vibrocil.

Ce precauţii trebuie să luaţi înainte de a utiliza Vibrocil?

Toate cele 3 forme farmaceutice Vibrocil conţin clorură de benzalconiu, un excipient care poate determina apariţia unor reacţii alergice cutanate. De asemenea ele conţin şi sorbitol, care reprezintă o sursă de fructoză, de aceea, dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele zaharuri, adresaţi-vă acestuia înainte de a utiliza acest medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi:

Nu este recomandată utilizarea Vibrocil în perioada de sarcină şi alăptare.

Alte probleme medicale:

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi o boală de inimă, tensiune arterială crescută, o boală a glandei tiroide sau glaucom.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi medicamente antidepresiv sau medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute (precum beta-blocantele).

Ce trebuie să ţineţi minte atunci când utilizaţi Vibrocil?

Nu utilizaţi Vibrocil în mod continuu mai mult de o săptămână. Dacă simptomele persistă, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Nu trebuie depăşită doza recomandată, mai ales în cazul copiilor şi vârstnicilor. Vibrocil nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

sus

Cum trebuie să utilizaţi Vibrocil?

Vibrocil picături nazale

Copii cu vârstă între 1-6 ani:doza recomandatăeste de 1-2 picături Vibrocil administrate în fiecare narăde 3-4 ori pe zi.

Copii cu vârstă peste 6 ani şi adulţi:doza recomandatăeste de 3-4 picături Vibrocil administrate în fiecare narăde 3-4 ori pe zi.

Vibrocil spray nazal

Copii cu vârstă peste 6 ani şi adulţi: doza recomandată este de 1-2 pufuri Vibrocil administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi.

Vibrocil gel nazal

Copii cu vârstă peste 6 ani şi adulţi: doza recomandată este de o aplicare a gelului Vibrocil în fiecare nară de 3-4 ori pe zi; se recomandă efectuarea ultimei aplicări seara înainte de culcare.

Instrucţiuni pentru administrare

Vibrocil picături nazale

Suflaţi-vă nasul. Dacă staţi în şezut sau în picioare aplecaţi capul pe spate, iar dacă staţi întins pe pat, aplecaţi capul pe spate la marginea patului. Administraţi picăturile în fiecare nară şi după aceasta ţineţi capul în aceeaşi poziţie puţin timp pentru a permite dispersarea medicamentului. În cazul în care alăptaţi copilul după vârsta de 1 an, administrarea picăturilor trebuie făcută înainte de alăptare, pentru facilitarea acesteia.

Vibrocil spray nazal

Pentru a produce o pulverizare fină, flaconul pulverizator trebuie ţinut în poziţie verticală cu aplicatorul nazal în sus. Suflaţi-vă nasul. Ţineţi capul în poziţie normală şi introduceţi în nară aplicatorul nazal şi apoi strângeţi o dată, scurt, flaconul pulverizator, după care scoateţi-l din nară înainte de a elibera presiunea. În timpul pulverizării, trebuie să inspiraţi pentru a asigura o distribuţie optimă a medicamentului.

Vibrocil gel nazal

Suflaţi-vă nasul. Aplicaţi o cantitate mică de gel în fiecare nară, cât mai adânc posibil; se recomandă ca ultima aplicare să fie făcută cu puţin timp înainte de culcare.

Ce trebuie să faceţi în cazul administrării unei doze prea mari de Vibrocil?

În caz de ingestie accidentală, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Ce reacţii adverse poate să aibă Vibrocil?

Pe lângă efectele lor terapeutice, medicamentele pot cauza unele reacţii adverse. Vibrocil este, de obicei, bine tolerat. Totuşi pot să apară manifestări rare şi trecătoare de senzaţie de arsură locală uşoară sau uscăciune a nasului.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observaţi apariţia oricărei reacţii adverse, chiar dacă nu a fost menţionat în acest prospect, despre care credeţi că a putut apare datorită utilizării Vibrocil.

sus

Cum trebuie să păstraţi Vibrocil?

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Data ultimei verificări a prospectului Decembrie 2005

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Berbec Berbec 21 martie - 20 aprilie

Luna aprilie este favorabilă întâlnirilor, discuţiilor de afaceri şi chiar schimbărilor, dacă le aveţi în plan. În cazul în care aveţi temeri legate de un examen, de orice natură ar fi acesta...citește mai departe

×

Gandul.ro
ULTIMA CINĂ. A murit  într-un spital, conectată la un aparat de ventilație, fără să știe că noul coronavirus îi răpise deja copiii. ULTIMA CINĂ. A murit într-un spital, conectată...
TRATAMENTUL pentru coronavirus care i-a...
ALERTĂ. Un nou studiu relevă care sunt...
ApropoTv.ro
Cumpărături „esenţiale” în timpul pandemiei Cumpărături „esenţiale” în timpul...
Reclamele adaptate perioadei de coronavirus
Alerta Sănătăţii: OMS trimite informaţii...
Go4it.ro
Aplicaţiile care nu trebuie să lipsească de pe niciun telefon în 2020! Merg şi pe iOS şi pe Android şi îţi pot salva mult timp Aplicaţiile care nu trebuie să lipsească...
Cum să îţi plăteşti facturile de la...
Dr. Ian Lipkin, EXPERT în epidemii la nivel...
ProMotor.ro
ȘOFERIȚA i-a tușit în față și l-a scuipat pe polițist. Reacția bărbatului este uimitoare ȘOFERIȚA i-a tușit în față și l-a...
Gestul care a INTRIGAT internetul. De ce...
Aceasta este cea mai BUNĂ mașină pentru...
Descopera.ro
Cum sunt URMĂRIŢI oamenii pentru combaterea coronavirus. De CE nu ar putea renunţa la aceste PUTERI după Cum sunt URMĂRIŢI oamenii pentru combaterea...
De ce BULGARIA nu mai are morţi de CORONAVIRUS...
EPIDEMIOLOG chinez: „Coronavirusul poate...
ULTIMA ORĂ
Prinţesa Maria Teresa a Spaniei, primul membru al unei Case Regale care a murit din cauza noului coronavirus

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .