Vibrocil picături nazale, soluţie / spray nazal, soluţie / gel nazal

Producător: Novartis Consumer Health S.A.
Substanță activa
fenilefrină şi maleat de dimentinden
Clasa ATC
R01AB
Format
picături nazale, soluţie/spray nazal, soluţie/gel nazal
Afecțiuni
pentru ameliorarea congestiei şi diminuarea secreţiei nazale
Producător
Novartis Consumer Health S.A.
Acțiune terapeutică
decongestionant nazal, antihistaminic

Ce este Vibrocil?

Vibrocil conţine, ca substanţe active, un decongestionant nazal (fenilefrină) şi un antihistaminic (maleat de dimentinden). Vibrocil este utilizat pentru ameliorarea congestiei şi diminuarea secreţiei nazale.

100 ml picături nazale, soluţie sau spray nazal, soluţie conţin, ca substanţe active, 0,250 g fenilefrină şi 0,025 g maleat de dimentinden. De asemenea conţin acid citric monohidrat, fosfat disodic anhidru, sorbitol, clorură de benzalconiu, esenţă de lavandă deterpenată, apă purificată.

100 g gel nazal conţin, ca substanţe active, 0,250 g fenilefrină şi 0,025 g maleat de dimentinden. De asemenea conţin acid citric monohidrat, fosfat disodic anhidru, sorbitol, clorură de benzalconiu, esenţă de lavandă deterpenată, hipromeloză, apă purificată.

Cum este ambalat Vibrocil?

Vibrocil picături nazale este ambalat într-o cutie cu un flacon din sticlă brună închis cu capac din PP ce conţine 15 ml picături nazale, soluţie şi o pipetă din PP cu partea superioară din elastomer clorobutilic.

Vibrocil spray nazal este ambalat într-o cutie cu un flacon pulverizator din PEJD prevăzut cu aplicator nazal şi închis cu capac din PE ce conţine 10 ml spray nazal, soluţie.

Vibrocil gel nazaleste ambalat într-o cutie cu tub din Al prevăzut cu canulănazalădin PE şi închis cu capac din PE, ce conţine 12 g gel nazal.

Vibrocileste produs de către:

Novartis Consumer Health S.A., Elveţia

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă este:

Novartis Consumer Health S.A.

Route de l’Etraz, CH-1260 Nyon, Elveţia

Pentru ce este utilizat Vibrocil?

Vibrocil conţine un decongestionant nazal şi un antihistaminic. El determină ameliorarea rapidă şi durabilă a congestiei şi diminuarea secreţiei nazale prezente într-un număr mare de infecţii sau afecţiuni alergice ale căilor respiratorii superioare. Vibrocil nu interferă cu activitatea cililor nazali.

Vibrocil este utilizat pentru ameliorarea congestiei nazale din răceală, rinită acută sau cronică, febra fânului sau alte rinite alergice (alergii la praful de casă, blana animalelor etc.), rinită vasomotorie şi sinuzită. Vibrocil poate fi utilizat, de asemenea, ca tratament adjuvant în caz de otită.

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să utilizaţi Vibrocil înainte sau după efectuarea unei intervenţii chirurgicale nazale.

Ce trebuie să ştiţi înainte de a utiliza Vibrocil?

Nu luaţi Vibrocil:

  • dacă sunteţi alergic la oricare dintre componenţii săi,
  • dacă suferiţi de rinită atrofică (boală a mucoasei nazale manifestată prin inflamaţia cronică a acesteia şi formarea de cruste).
  • dacă utilizaţi sau aţi utilizat în ultimele 2 săptămâni medicamente ce conţin inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO, medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei sau altor afecţiuni psihice). Dacă nu sunteţi sigur dacă medicamentul pe care-l utilizaţi conţine IMAO, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza Vibrocil.

Ce precauţii trebuie să luaţi înainte de a utiliza Vibrocil?

Toate cele 3 forme farmaceutice Vibrocil conţin clorură de benzalconiu, un excipient care poate determina apariţia unor reacţii alergice cutanate. De asemenea ele conţin şi sorbitol, care reprezintă o sursă de fructoză, de aceea, dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele zaharuri, adresaţi-vă acestuia înainte de a utiliza acest medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi:

Nu este recomandată utilizarea Vibrocil în perioada de sarcină şi alăptare.

Alte probleme medicale:

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi o boală de inimă, tensiune arterială crescută, o boală a glandei tiroide sau glaucom.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi medicamente antidepresiv sau medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute (precum beta-blocantele).

Ce trebuie să ţineţi minte atunci când utilizaţi Vibrocil?

Nu utilizaţi Vibrocil în mod continuu mai mult de o săptămână. Dacă simptomele persistă, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Nu trebuie depăşită doza recomandată, mai ales în cazul copiilor şi vârstnicilor. Vibrocil nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum trebuie să utilizaţi Vibrocil?

Vibrocil picături nazale

Copii cu vârstă între 1-6 ani:doza recomandatăeste de 1-2 picături Vibrocil administrate în fiecare narăde 3-4 ori pe zi.

Copii cu vârstă peste 6 ani şi adulţi:doza recomandatăeste de 3-4 picături Vibrocil administrate în fiecare narăde 3-4 ori pe zi.

Vibrocil spray nazal

Copii cu vârstă peste 6 ani şi adulţi: doza recomandată este de 1-2 pufuri Vibrocil administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi.

Vibrocil gel nazal

Copii cu vârstă peste 6 ani şi adulţi: doza recomandată este de o aplicare a gelului Vibrocil în fiecare nară de 3-4 ori pe zi; se recomandă efectuarea ultimei aplicări seara înainte de culcare.

Instrucţiuni pentru administrare

Vibrocil picături nazale

Suflaţi-vă nasul. Dacă staţi în şezut sau în picioare aplecaţi capul pe spate, iar dacă staţi întins pe pat, aplecaţi capul pe spate la marginea patului. Administraţi picăturile în fiecare nară şi după aceasta ţineţi capul în aceeaşi poziţie puţin timp pentru a permite dispersarea medicamentului. În cazul în care alăptaţi copilul după vârsta de 1 an, administrarea picăturilor trebuie făcută înainte de alăptare, pentru facilitarea acesteia.

Vibrocil spray nazal

Pentru a produce o pulverizare fină, flaconul pulverizator trebuie ţinut în poziţie verticală cu aplicatorul nazal în sus. Suflaţi-vă nasul. Ţineţi capul în poziţie normală şi introduceţi în nară aplicatorul nazal şi apoi strângeţi o dată, scurt, flaconul pulverizator, după care scoateţi-l din nară înainte de a elibera presiunea. În timpul pulverizării, trebuie să inspiraţi pentru a asigura o distribuţie optimă a medicamentului.

Vibrocil gel nazal

Suflaţi-vă nasul. Aplicaţi o cantitate mică de gel în fiecare nară, cât mai adânc posibil; se recomandă ca ultima aplicare să fie făcută cu puţin timp înainte de culcare.

Ce trebuie să faceţi în cazul administrării unei doze prea mari de Vibrocil?

În caz de ingestie accidentală, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Ce reacţii adverse poate să aibă Vibrocil?

Pe lângă efectele lor terapeutice, medicamentele pot cauza unele reacţii adverse. Vibrocil este, de obicei, bine tolerat. Totuşi pot să apară manifestări rare şi trecătoare de senzaţie de arsură locală uşoară sau uscăciune a nasului.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observaţi apariţia oricărei reacţii adverse, chiar dacă nu a fost menţionat în acest prospect, despre care credeţi că a putut apare datorită utilizării Vibrocil.

Cum trebuie să păstraţi Vibrocil?

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Data ultimei verificări a prospectului Decembrie 2005

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica