Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Unasyn 250 mg/5 ml, pulbere pentru suspensie orală

Companie: PFIZER EUROPE MA EEIG
Cuprins
Ce este Unasyn 250 mg/5 ml, pulbere pentru suspensie orală şi pentru ce se utilizează
Înainte să utilizaţi Unasyn 250 mg/5 ml, pulbere pentru suspensie orală
Cum să utilizaţi Unasyn 250 mg/5 ml, pulbere pentru suspensie orală
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Unasyn 250 mg/5 ml, pulbere pentru suspensie orală
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Unasyn 250 mg/5 ml, pulbere pentru suspensie orală şi pentru ce se utilizează

Unasyn 250 mg/5 ml, pulbere pentru suspensie orală

Substanţa activă este sultamicilina. După reconstituire, fiecare 5 ml de suspensie orală conţin 250 mg sultamicilină.

Excipienţii sunt: zahăr, aromă artificială de cireşe R-1230/S, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogenofosfat de disodiu anhidru, hidrogenofosfat de sodiu (monobazic) anhidru. Acest medicament face parte din grupa de antibiotice denumite peniciline şi este folosit pentru a trata diferite infecţii bacteriene.

Unasyn pulbere pentru suspensie orală conţine sultamicilină bază, care duce la formarea de sulbactam (un derivat penicilinic) şi ampicilină (un antibiotic penicilinic). Sulbactamul ajută ampicilina să acţioneze eficace în infecţiile provocate de bacteriile rezistente la peniciline.

Unasyn 250 mg/5 ml, pulbere pentru suspensie orală este de culoare albă sau aproape albă, ambalată în flacoane de plastic. O cutie conţine un flacon cu pulbere şi o lingură de plastic cu două cupe, pentru măsurarea dozei.

Medicul vă poate recomanda Unasyn 250 mg/5 ml, pulbere pentru suspensie orală pentru a trata următoarele infecţii: respiratorii (sinuzite, otite medii şi epiglotite; pneumonii bacteriene şi bronşite), urinare şi pielonefrite, ale pielii şi ţesuturilor moi, infecţii gonococice.

Unasyn pulbere pentru suspensie orală poate fi administrat şi pentru continuarea terapiei iniţiate cu Unasyn IM/IV.

Medicul vă poate recomanda Unasyn pulbere pentru suspensie orală şi pentru tratarea altor infecţii decât cele menţionate mai sus. Dacă aveţi nelămuriri, întrebaţi medicul.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

PFIZER EUROPE MA EEIG, Ramsgate Road, Sandwich, CT 139NJ, Kent, Marea Britanie

Producător

HAUPT PHARMA LATINA SRL. Strada Statale 156 km 47,600 Borgo San Michele, Latina, Italia

sus

Înainte să utilizaţi Unasyn 250 mg/5 ml, pulbere pentru suspensie orală

Nu luaţi Unasyn pulbere pentru suspensie orală:

-dacă sunteţi alergic la peniciline sau la oricare dintre excipienţii produsului;

-dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi;

-dacă aveţi mononucleoză infecţioasă sau herpes;

-dacă suferiţi de afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză- galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei;

-dacă copii au sub 30 de luni.

Se recomandă prudenţă în tratamentul cu Unasyn pulbere pentru suspensie orală:

-dacă aţi suferit vreodată de reacţii alergice la cefalosporine sau alţi alergeni;

-dacă suferiţi de boli de rinichi, ficat sau sânge;

Administrarea de Unasyn pulbere pentru suspensie orală odată cu alimente sau lichide

Unasyn suspensie orală poate fi luat indiferent de orarul meselor.

Tratamentul simultan cu alte medicamente

Unele medicamente, atunci când sunt luate în acelaşi timp cu Unasyn pulbere pentru suspensie orală, pot influenţa modul în care Unasyn pulbere pentru suspensie orală acţionează, sau Unasyn pulbere pentru suspensie orală poate influenţa modul în care aceste medicamente acţionează. Spuneţi medicului dacă sunteţi în tratament cu oricare dintre medicamentele următoare:

-alopurinol (folosit în tratamentul gutei);

-probenecid (folosit pentru a menţine concentraţii crescute de antibiotic în sânge); -medicamente anticoagulante (care încetinesc coagularea sângelui);

-cloramfenicol, eritromicină, sulfonamide, tetracicline (cunoscute sub denumirea de antibiotice bacteriostatice);

-metotrexat (folosit în tratamentul cancerului sau poliartritei reumatoide).

înainte de a vi se efectua analize de urină, informaţi medicul dacă sunteţi în tratament cu Unasyn pulbere pentru suspensie orală, deoarece unele rezultate ale acestor analize pot fi afectate. Informaţi medicul sau farmacistul dacă luaţi sau aţi luat recent orice alt medicament, chiar şi dintre cele care se eliberează fără reţetă medicală.

sus

Cum să utilizaţi Unasyn 250 mg/5 ml, pulbere pentru suspensie orală

Urmaţi tratamentul cu Unasyn pulbere pentru suspensie orală conform indicaţiilor medicului. Dacă aveţi nelămuriri, cereţi sfatul medicului sau farmacistului.

Dacă aveţi impresia că efectul Unasyn pulbere pentru suspensie orală este prea puternic sau prea slab, informaţi medicul sau farmacistul.

Instrucţiuni de preparare a suspensiei orale

Flaconul se întoarce cu gura în jos şi se loveşte pentru omogenizarea pulberii. După ce se adaugă apă până la linia roşie de pe flacon, flaconul se închide şi se agită bine timp de 3 minute. După prepararea suspensiei, se aşteaptă cel puţin 30 de minute înainte de a administra prima doză. Se agită bine înaintea fiecărei administrări.

Pentru măsurarea dozei, se foloseşte lingura dozatoare din cutie. Pentru a administra doza de 250 mg sultamicilină umpleţi cupa cea mare a lingurei, iar pentru a măsura doza de 125 mg sultamicilină umpleţi cupa cea mică a lingurei.

Doza pentru majoritatea infecţiilor la copii cu greutatea sub 30 kg trebuie stabilită de medic în funcţie de greutatea copilului. La copii începând cu greutatea de 30 kg, se recomandă aceleaşi doze ca şi la adulţi (375-750 mg, de două ori pe zi).

In tratamentul gonoreei necomplicate, sultamicilina poate fi luată sub forma de doză unică de 2,25 g. Trebuie administrat în acelaşi timp şi probenecid 1 g, pentru a prelungi concentraţia în sânge a sulbactamului şi ampicilinei.

Dacă se suspectează sifilis asociat cu gonoreea, trebuie efectuate în acelaşi timp şi teste de sânge în fiecare lună, timp de minimum 4 luni.

In cazul infecţiilor produse de streptococ beta-hemolitic tratamentul trebuie să fie de minimum 10 zile, pentru a preveni complicaţii ca reumatismul articular acut sau glomerulonefrita.

Tratamentul la pacienţii cu insuficienţă renală

Dozele trebuie ajustate şi administrate mai rar, în funcţie de gravitatea insuficienţei renale.

Dacă luaţi o doză prea mare de Unasyn pulbere pentru suspensie orală

Dacă luaţi o doză mai mare de Unasyn decât a fost recomandat, solicitaţi imediat consult medical sau adresaţi-vă imediat celei mai apropiate unităţi medicale.

Dacă uitaţi să luaţi o doză de Unasyn pulbere pentru suspensie orală

Este important să luaţi Unasyn în mod regulat, la aceleaşi ore ale zilei. Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi următoarea doză la ora obişnuită. Nu dublaţi doza pentru a recupera doza pe care aţi uitat să o luaţi.

Efecte care apar la întreruperea tratamentului cu Unasyn pulbere pentru suspensie orală

S-a demonstrat că administrarea tuturor dozelor recomandate la aceleaşi intervale de timp poate creşte mult eficacitatea medicamentului. De aceea, dacă medicul dumneavoastră nu vă recomandă întreruperea tratamentului, continuaţi să luaţi în mod corect Unasyn pulbere pentru suspensie orală, conform instrucţiunilor.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca şi în cazul altor medicamente, Unasyn pulbere pentru suspensie orală poate determina efecte nedorite. Gastrointestinale-cele mai frecvente reacţii adverse au fost greaţa, vărsăturile şi diareea. Piele-cele mai frecvente reacţii adverse au fost erupţia cutanată (rash) şi senzaţie de mâncărime. Sunt posibile şi alte reacţii ale pielii.

Sânge-pot să apară modificări ale formulei sanguine. Aceste reacţii sunt reversibile la întreruperea tratamentului.

Sistem nervos central şi periferic-ameţeli.

Ficat-s-au observat modificări trecătoare ale testelor de laborator.

Alte reacţii adverse ca şi în cazul tratamentului cu ampicilină pot fi observate rar.

Mononucleoza infecţioasă este o boală de origine virală. Unasyn nu se foloseşte în acest caz, pentru că la un număr mare de pacienţi cu mononucleoză trataţi cu ampicilină apar erupţii cutanate (rash cutanat).

Dacă prezentaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse, anunţaţi imediat medicul:

-dificultăţi de respiraţie apărute brusc sau senzaţie de constricţie în piept;

-umflarea pleoapelor, feţei sau buzelor;

-papule, pete roşii însoţite de senzaţie de mâncărime sau senzaţie de mâncărime generalizată. Este important să anunţaţi medicul sau farmacistul dacă observaţi alte efecte nedorite decât cele menţionate mai sus.

sus

Cum se păstrează Unasyn 250 mg/5 ml, pulbere pentru suspensie orală

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Unasyn pulbere pentru suspensie orală după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.

După prepararea suspensiei, flaconul cu suspensie se păstrează la frigider (2-8°C), bine închis, timp de maximum 14 zile.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Acest prospect a fost aprobat în Februarie, 2012

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Peşti Peşti 19 februarie - 20 martie

Este posibil ca în luna martie să faceţi o deplasare pe nepregătite. Dacă nu plecaţi într-o călătorie propriu-zisă, cu siguranţă veţi visa toată ziua la o escapadă. Conjuncturile sunt deosebit...citește mai departe

×

Zf.ro
Care sunt cele mai bune pârtii din România şi cât costă un weekend la schi Care sunt cele mai bune pârtii din România...
Englezii închid uşa „instalatorilor...
S-a terminat! Decizia CRUCIALĂ luată de...
BusinessMagazin.ro
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce acesta a decedat. Cine a moştenit si se bucură de averea acumulată de omul care a fost cel mai bogat român Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde...
Declaraţie şocantă a preşedintelui Chinei,...
Mediafax.ro
Efectul pozitiv neaşteptat pe care îl are, pentru întreaga lume, epidemia de coronavirus din China Efectul pozitiv neaşteptat pe care îl...
Ca „muritorii de rând”. Ce nume de...
Preşedintele USR Găvojdia, acuzată că...
Gandul.info
O tânără de 22 de ani a murit în timpul sexului cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe Tinder. Ce a făcut tânărul după ce a constatat decesul este înfiorător O tânără de 22 de ani a murit în timpul...
Ce se întâmplă cu copiii născuți din...
El este Cesare E, italianul infectat cu...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ApropoTv.ro
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor "Îmi pare rău că iubitul tău se uită...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită...
Go4it.ro
Chiar dacă are cele mai scumpe telefoane, tot Apple vinde mai mult! Un IPHONE este cel mai bine vândut telefon din lume Chiar dacă are cele mai scumpe telefoane,...
Pot fi telefoanele la fel de dependente...
Cel mai nou telefon PLIABIL a ajuns în...
ProMotor.ro
O șoferiță de DUSTER a produs haos în București. TOTUL în MARȘARIER O șoferiță de DUSTER a produs haos în...
Dacia lui 'nea Costică fumegă ca o locomotivă...
Limbaj codat la Poliţia Rutieră: „Să-i...
Descopera.ro
VIDEO. Românca care l-a ÎNGENUNCHEAT pe cel mai mare gangster din istorie. Era poreclită ''Femeia în Roşu'' VIDEO. Românca care l-a ÎNGENUNCHEAT pe...
Medicamentul care TRATEAZĂ coronavirusul....
Aşa le PLACE cel mai mult femeilor. Poziţiile...
ULTIMA ORĂ
Transhumanţa răspunderii. Marea oilor moarte îi aşteaptă pe turişti de 1 Mai

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.