TELFAST® 120/180 mg Comprimate filmate

Producător: Aventis Pharma Deutschland GmbH
Substanță activa
Clorhidrat de fexofenadină,
Clasa ATC
R06AX
Format
comprimat
Afecțiuni
strănut, senzaţia de mâncărime, curgerea nasului, senzaţia de mâncărime a ochilor, ochi înroşiţi sau înlăcrimaţi, senzaţia de mâncărime a boltei palatine sau a gâtului, congestia nazală, reacţii provocate de febra fânului (rinite alergice sezoniere)
Producător
Aventis Pharma Deutschland GmbH
Acțiune terapeutică
antihistaminic

Ce este TELFAST®?

Pentru ce se utilizează Telfast 120/180 mg?
Telfast 120 mg conţine clorhidrat de fexofenadină, care este un antihistaminic. Antihistaminicele ameliorează simptome cum sunt strănutul, senzaţia de mâncărime, curgerea nasului, senzaţia de mâncărime a ochilor, ochi înroşiţi sau înlăcrimaţi, senzaţia de mâncărime a boltei palatine sau a gâtului, congestia nazală, reacţii provocate de febra fânului (rinite alergice sezoniere).
Când nu trebuie sa utilizaţi Telfast 120/180 mg?
NU utilizaţi Telfast 120 dacă aţi avut o reacţie la oricare dintre componenţii săi (vezi Ce conţine medicamentul dumneavoastră?)

Înainte de a utiliza medicamentul

Înainte de a utiliza medicamentul, comunicaţi medicului sau farmacistului dacă:
– sunteţi însărcinată;
– aţi putea fi însărcinată;
– alăptaţi.

Sarcina şi alăptarea
Nu există date adecvate cu privire la folsirea clorhidratului de fexofenadină la femeile însărcinate. Studii limitate pe animale nu au indicat efecte dăunătoare directe sau indirecte asupra sarcinii, dezvoltării embrionare/fetale, naşterii sau dezvoltării postnatale. Clorhidratul de fexofenadină nu trebuie folosit în timpul sarcinii dacă nu este imperios necesar. Nu există date cu privire la conţinutul laptelui uman după administrarea de cloridrat de fexfenadină. Oricum, atunci când terfenadina a fost administrată la mame care alăptau, s-a dovedit că a pătruns în laptele de sân. De aceea, clorhidratul de fexofenadină nu este recomandat pentru mamele care alăptează.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje şi Telfast 120 mg
Studiile efectuate au demonstrat că este puţin probabil ca Telfast 120 mg să afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totuşi, asiguraţi-vă că Telfast 120/180 mg nu vă afectează în nici un fel înainte de a efectua sarcini care necesită concentrare sau înainte de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Administrarea medicamentului

Înghiţiţi comprimatele cu apă, înainte de masă.
Dacă urmaţi un tratament pentru indigestie care conţine aluminiu sau magneziu, este recomandabil să lăsaţi un interval de 2 ore între administrarea Telfast 120 mg şi administrarea medicamentului pentru indigestie. Aceasta, deoarece, tratamentul pentru indigestie pe care îl urmaţi poate afecta acţiunea Telfast 120 mg prin scăderea cantităţii de medicament absorbită.
Adulţi şi copii cu vârsta ≥ 12 ani
Utilizaţi un comprimat de 120/180 mg o dată pe zi.
Daca aţi utilizat accidental prea multe comprimate, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului sau mergeţi imediat la cel mai apropiat spital.

După administrarea medicamentului
În studiile clinice, cele mai frecvente reacţii adverse ale Telfast 120 mg au fost cefalee, ameţeli, stare de oboseală/somnolenţă, greaţă, tulburări ale somnului, coşmaruri sau nervozitate. Aceste reacţii adverse au fost observate şi în cazul administrării comprimatelor placebo.
Alte reacţii adverse includ reacţii cutanate alergice cum sunt erupţii cutanate şi mâncărimi. Rareori, au fost prezente reacţii adverse precum senzaţie de constricţie toracică, dificultate în respiraţie sau respiraţie şuierătoare (wheezing), umflături neobişnuite mai ales în zona feţei, a buzelor, a limbii sau ochilor şi înroşirea feţei.
Vă rugăm să opriţi tratamentul şi să vă adresaţi imediat medicului dacă observaţi una dintre reacţiile adverse menţionate. Dacă observaţi ceva neobişnuit, sau dacă prezentaţi oricare reacţii adverse în timpul administrării comprimatelor, adresati-va medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstrarea medicamentului

Nu utilizaţi medicamentul după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
Nu lăsaţi Telfast 120/180 mg la îndemâna şi vederea copiilor.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?