Ropinirol Polpharma 2 mg/4mg/ 8mg comprimate cu eliberare prelungită – test

Producător: Pharmaceutical Works Polpharma SA
Substanță activa
ropinirol
Clasa ATC
N04BC
Format
comprimate
Afecțiuni
Parkinson
Producător
Pharmathen S.A, Pharmathen International S.A, Pharmaceutical Works Polpharma SA
Acțiune terapeutică
acţionează asupra creierului în acelaşi mod ca dopamina

Ce este Ropinirol Polpharma şi pentru ce se utilizează

Substanţa activă din Ropinirol Polpharma este ropinirol, care aparţine unui grup de medicamente denumite agonişti ai dopaminei.

Agoniştii dopaminei (cum este ropinirolul) acţionează asupra creierului în acelaşi mod ca dopamina, o substanţă prezentă în mod natural în creierul dumneavoastră.

Ropinirol Polpharma comprimate cu eliberare prelungită este utilizat în tratamentul bolii Parkinson.

Persoanele care au boala Parkinson au concentraţii mici de dopamină, în anumite părţi ale creierului. Ropinirolul are efecte similare cu cele ale dopaminei, astfel încât ajută la reducerea simptomelor bolii Parkinson.

Înainte să utilizaţi Ropinirol Polpharma

Nu utilizaţi Ropinirol Polpharma

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţa activă (ropinirol) sau la oricare dintre celelalte componente ale Ropinirol Polpharma (vezi punctul 6).
  • dacă aveţi o boală severă a rinichilor
  • dacă aveţi o boală a ficatului.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă oricare dintre acestea este valabilă în cazul dumneavoastră.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ropinirol Polpharma înainte să utilizaţi Ropinirol Polpharma este important să-i spuneţi medicului dumneavoastră:

  • dacă sunteţi gravidă sau credeţi că aţi putea fi gravidă
  • dacă alăptaţi
  • dacă aveţi mai puţin de 18 ani
  • dacă aveţi boli de inimă severe
  • dacă aveţi o problemă gravă de sănătate mintală
  • dacă aţi avut orice comportament neobişnuit/dorinţe neobişnuite (cum sunt jocuri de noroc sau comportament sexual excesiv)
  • dacă aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide (cum este lactoza).

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă oricare dintre acestea este valabilă în cazul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră va decide dacă Ropinirol Polpharma este potrivit pentru dumneavoastră sau dacă este necesară o supraveghere mai atentă pe perioada tratamentului.

În timp ce luaţi Ropinirol Polpharma

Vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă dumneavoastră sau familia dumneavoastră observaţi/observă că aveţi orice comportamente neobişnuite (cum ar fi dorinţa neobişnuită de a juca jocuri de noroc sau comportament/impulsuri sexuale crescute), în timp ce utilizaţi Ropinirol Polpharma. Este posibil ca medicul dumneavoastră sa vă modifice doza sau să vă întrerupă tratamentului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Ropinirol Polpharma vă poate face să vă simţiţi ameţit. Medicamentul poate face pacienţii să se simtă foarte somnoroşi şi, uneori, pacienţii pot să adoarmă subit, fără avertisment.

Dacă prezentaţi astfel de manifestări: nu conduceţi vehicule, nu folosiţi utilaje şi nu vă puneţi în nicio situaţie în care somnolenţa sau adormirea bruscă v-ar putea pune (sau ar putea pune alte persoane) în situaţii cu risc de accidentare gravă sau moarte. Nu vă implicaţi în astfel de activităţi, până când nu mai sunteţi afectaţi.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă acest lucru vă cauzează probleme.

Fumatul şi Ropinirol Polpharma

Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă începeţi să fumaţi sau renunţaţi la fumat în timp de utilizaţi Ropinirol Polpharma. Poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă modifice doza.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente pe bază de plante sau medicamente eliberate fără prescripţie medicală.

Nu uitaţi să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă începeţi să luaţi un medicament nou în timp ce utilizaţi Ropinirol Polpharma.

Unele medicamente pot influenţa modul în care acţionează Ropinirol Polpharma, sau vă pot predispune la reacţii adverse. De asemenea, Ropinirol Polpharma poate modifica efectul altor medicamente.

Asemenea medicamente includ:

  • fluvoxamina sau alt antidepresiv
  • medicamente utilizate în tratamentul problemelor de sănătate mintală, de exemplu sulpirida
  • terapia de substituţie hormonală (numită şi TSH)
  • metoclopramid, utilizat pentru a trata greaţa şi arsurile de la nivelul stomacului
  • ciprofloxacina sau enoxacina (antibiotice)
  • orice alt medicament pentru tratamentul bolii Parkinson.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent oricare dintre aceste medicamente.

Utilizarea Ropinirol Polpharma împreună cu alimente şi băuturi

Puteţi utiliza Ropinirol Polpharma cu sau fără alimente, în funcţie de preferinţele dumneavoastră. Sarcina şi alăptarea

Ropinirol Polpharma nu este recomandat în timpul sarcinii, cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră vă spune că beneficiul administrării este mai mare decât riscul potenţial asupra fătului. Ropinirol Polpharma nu este recomandat dacă alăptaţi, deoarece acesta ar putea afecta producerea de lapte.

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, dacă credeţi că aţi putea fi gravidă sau dacă plănuiţi să rămâneţi gravidă. Cereţi sfatul medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau intenţionaţi să alăptaţi. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande să întrerupeţi tratamentul cu Ropinirol Polpharma.

Informaţii importante privind unele componente ale Ropinirol Polpharma

Ropinirol Polpharma 2 mg

Ropinirol Polpharma comprimate cu eliberare prelungită conţin un zahăr numit lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi o intoleranţă la unele zaharuri, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament.

Ropinirol Polpharma 3 mg şi 4 mg

Ropinirol Polpharma comprimate cu eliberare prelungită conţin un colorant numit galben amurg (E 110), care poate produce reacţii alergice.

Cum să utilizaţi Ropinirol Polpharma

Utilizaţi întotdeauna Ropinirol Polpharma exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Nu administraţi Ropinirol Polpharma la copii şi adolescenţi. Ropinirol Polpharma nu este recomandat în mod normal la persoane cu vârsta sub 18 ani.

Este posibil să vi se spună să luaţi Ropinirol Polpharma ca unic medicament pentru a vă trata simptomele bolii Parkinson. De asemenea, Ropinirol Polpharma poate fi utilizat în asociere cu un alt medicament, numit levodopa. Dacă utilizaţi levodopa, la începutul tratamentului cu Ropinirol Polpharma este posibil să prezentaţi dificultăţi în controlul mişcărilor (dischinezie). Dacă acestea apar, discutaţi cu medicul dumneavoastră, deoarece poate fi necesară ajustarea dozelor.

Ce doză de Ropinirol Polpharma va trebui să luaţi?

Este posibil să dureze un timp până când se stabileşte ce doză de Ropinirol Polpharma este potrivită pentru dumneavoastră

Doza iniţială recomandată este un comprimat de 2 mg, o dată pe zi, în prima săptămână. Din a doua săptămână de tratament, medicul dumneavoastră poate creşte doza la 4 mg de Ropinirol Polpharma comprimate cu eliberare prelungită, zilnic. La persoanele vârstnice, medicul poate creşte doza mai lent. Ulterior, medicul va modifica doza până la atingerea dozei potrivite pentru dumneavoastră. în unele cazuri se pot administra zilnic până la 24 mg de Ropinirol Polpharma comprimate cu eliberare prelungită.

Dacă la începutul tratamentului observaţi apariţia unor reacţii adverse pe care nu le puteţi tolera, discutaţi cu medicul dumneavoastră. Este posibil ca acesta sa vă recomande o doză mai mică de ropinirol sub formă de comprimate filmate (cu eliberare imediată) pe care le veţi lua de trei ori pe zi.

Nu luaţi mai mult Ropinirol Polpharma decât v-a recomandat medicul dumneavoastră.

Pot să treacă câteva săptămâni până când Ropinirol Polpharma îşi face efectul..

Cum să luaţi doza de Ropinirol Polpharma

Administraţi Ropinirol Polpharma odată pe zi, la acelaşi moment al zilei.

înghiţiţi comprimatul(ele) cu eliberare prelungită de Ropinirol Polpharma întregi, cu un pahar cu apă.

Nu rupeţi, nu mestecaţi şi nu sfărâmaţi comprimatele – dacă o faceţi, există pericolul de supradozaj, pentru că medicamentul va fi eliberat în organismul dumneavoastră prea repede.

Dacă treceţi de la tratamentul cu ropinirol sub formă de comprimate filmate (cu eliberare imediată) la cel cu Ropinirol Polpharma comprimate cu eliberare prelungită

Medicul dumneavoastră vă va stabili doza de Ropinirol Polpharma comprimate cu eliberare prelungită pe baza dozei de ropinirol sub formă de comprimate filmate (cu eliberare imediată) pe care o luaţi. Luaţi ropinirol sub formă de comprimate filmate (cu eliberare imediată) în modul obişnuit în ziua dinaintea schimbării tratamentului. Apoi, luaţi Ropinirol Polpharma comprimate cu eliberare prelungită în dimineaţa următoare şi nu mai luaţi deloc ropinirol sub formă de comprimate filmate (cu eliberare imediată).

Dacă aţi utilizat mai mult Ropinirol Polpharma decât trebuie

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului. Arătaţi-le acestora cutia de medicamente.

O persoană care a luat doză prea mare de Ropinirol Polpharma comprimate cu eliberare prelungită poate prezenta: senzaţie de rău (greaţă), stare de rău (vărsături), ameţeli (senzaţie de învârtire), somnolenţă, oboseală fizică sau mintală, leşin, halucinaţii.

Dacă aţi uitat să luaţi Ropinirol Polpharma

Nu luaţi o doză suplimentară de comprimate cu eliberare prelungită şi nu dublaţi doza pentru a compensa doza uitată.

Dacă aţi uitat să luaţi Ropinirol Polpharma timp de una sau mai multe zile, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră cum să începeţi să luaţi din nou medicamentul.

Dacă încetaţi să utilizaţi Ropinirol Polpharma

Nu întrerupeţi tratamentul cu Ropinirol Polpharma, decât dacă medicul v-a recomandat acest lucru.

Luaţi Ropinirol Polpharma atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră.

Nu întrerupeţi tratamentul decât la recomandarea medicului dumneavoastră.

Dacă opriţi brusc administrarea de Ropinirol Polpharma, simptomele bolii Parkinson pot să se

agraveze, în scurt timp.

Dacă nu mai trebuie să luaţi Ropinirol Polpharma, medicul dumneavoastră vă va reduce treptat doza.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Cum se păstrează Ropinirol Polpharma

Informaţii suplimentare

Ce conţine Ropinirol Polpharma

  • Substanţa activă este ropinirol

Un comprimat cu eliberare prelungită conţine 2 mg, 4 mg, 8 mg de ropinirol (sub formă de clorhidrat).

  • Celelalte componente sunt
  • Nucleul: Copolimer metacrilic tip RS; HPMC (E 464), SLS, copvidonă, stearat de magneziu (E 572).
  • Film:

2 mg comprimate cu eliberare prelungită

Hipromeloză (E 464), oxid roşu de fer (E 172), monohidrat de lactoză, dioxid de titan (E 171), triacetină

 

 

 

Macrogol 400, hipromeloză (E 464), lac de aluminium galben amurg

4 mg comprimate cu

eliberare prelungită eliberare prelungită

 

 

(E 110), dioRopinirol Polpharmaid de titan (E 171), lac de aluminium

 

 

 

indigo carmin (E 132)

 

 

 

Hipromeloză (E 464), oxid roşu de fer (E 172), oxid negru de fer

8 mg comprimate cu

eliberare prelungită eliberare prelungită

 

 

(E 172), oxid galben de fer (E 172), macrogol 400, dioxid de titan

 

 

 

(E 171)

 

 

 

Cum arată Ropinirol Polpharma şi conţinutul ambalajului

Ropinirol Polpharma 2 mg: comprimate cu eliberare prelungită rotunde, biconvexe, cu diametrul de 6,8 ± 0,1 mm şi grosime de 5,5 ± 0,2 mm, de culoare roz

 

Ropinirol Polpharma 4 mg: comprimate cu eliberare prelungită ovale, biconvexe cu diametrul de 12,6

* 6,6 ± 0,1 mm şi grosime de 5,3 ± 0,2 mm, de culoare maro deschis

 

Ropinirol Polpharma 8 mg: comprimate cu eliberare prelungită ovale, biconvexe cu diametrul de

19,2* 10,2 ± 0,2 mm şi grosime de 5,2 ± 0,2 mm, de culoare roşie

 

     
 
 

 

Toate concentraţiile sunt disponibile în blistere din PVC/PCTFE-aluminiu şi flacoane de culoare alb opac, din HDPE cu capac cilindric alb din polipropilenă cu trei puncte de rupere pe un inel de protecţie şi cu desicant fixat la deschizătura flaconului.

Mărimea ambalajului

Cutie din carton conţinând blistere din PVC/PCTFE – aluminiu, de culoare alb opac. Flacon din HDPE, de culoare alb opac, cu sistem de siguranţă pentru copii şi desicant inclus.

Cutie din carton conţinând blistere din PVC/PCTFE – aluminiu de culoare alb opac:

7 comprimate (1 blister Ropinirol Polpharma 7 comprimate)

21 comprimate (3 blistere Ropinirol Polpharma7 comprimate)

28 comprimate (4 blistere Ropinirol Polpharma 7 comprimate)

30 comprimate (3 blistere Ropinirol Polpharma 10 comprimate)

42 comprimate (6 blistere Ropinirol Polpharma 7 comprimate)

84 comprimate (12 blistere Ropinirol Polpharma 7 comprimate)

90 comprimate (9 blistere Ropinirol Polpharma 10 comprimate)

100 comprimate (10 blistere Ropinirol Polpharma 10 comprimate)

Flacon de culoare alb opac, din HDPE, cu sistem de siguranţă pentru copii şi desicant inclus. 7, 21, 28, 30, 42, 84, 90, 100 comprimate cu eliberare prelungită.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Pharmaceutical Works Polpharma SA

19 Pelplinska Street, 83-200 Starogard Gdanski

Polonia

Fabricanţii

Pharmathen S.A

6, Dervenakion str.,153 51, Pallini, Attiki Grecia

Pharmathen International S.A

Industrial Park Sapes, Rodopi Prefecture, Block No 5, Rodopi 69300 Grecia

Pharmaceutical Works Polpharma SA

19 Pelplinska Street, 83-200 Starogard Gdanski

Polonia

Acest prospect a fost aprobat în Aprilie 2012

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?