Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Caută în:

Propofol Pfizer 10 mg/ml /20 mg/ml emulsie injectabilă/perfuzabilă

Companie: Pfizer Europe MA EEIG
Cuprins
Ce este Propofol Pfizer şi pentru ce se utilizează
Înainte să vi se administreze Propofol Pfizer
Cum vi se administrează Propofol Pfizer
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Propofol Pfizer
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Propofol Pfizer şi pentru ce se utilizează

Propofolul aparţine unui grup de medicamente numite anestezice generale. Anestezicele generale sunt utilizate pentru a provoca o stare de inconştienţă (somn profund), în timpul desfăşurării unor intervenţii chirurgicale sau a altor proceduri. Ele pot fi utilizate, de asemenea, pentru a vă seda (să vă facă somnoros, fără să vă adoarmă).

Pentru Propofol Pfizer 10 mg/ml Propofol Pfizer este utilizat pentru:

•  inducerea şi menţinerea anesteziei generale la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 1 lună

•   sedarea pacienţilor cu vârsta peste 16 ani la care se efectuează respiraţie artificială în unitatea de terapie intensivă

•   sedarea adulţilor şi copiilor cu vârsta peste 1 lună în timpul procedurilor chirurgicale şi de diagnostic, administrat singur sau în asociere cu anestezia locală sau regională

Pentru Propofol Pfizer 20 mg/ml Propofol Pfizer este utilizat pentru:

•  inducerea şi menţinerea anesteziei generale la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 3 ani

•   sedarea pacienţilor cu vârsta peste 16 ani la care se efectuează respiraţie artificială în unitatea de terapie intensivă

•   sedarea adulţilor şi copiilor cu vârsta peste 3 ani în timpul procedurilor chirurgicale şi de diagnostic, administrat singur sau în asociere cu anestezia locală sau regională

sus

Înainte să vi se administreze Propofol Pfizer

Nu utilizaţi Propofol Pfizer:

- la pacienţii alergici (hipersensibili) la propofol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament

- la pacienţii alergici (hipersensibili) la soia sau arahide

-   la pacienţii cu vârsta de 16 ani sau mai tineri, pentru sedare în unitatea de terapie intensivă Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Propofol Pfizer

Nu trebuie să vi se administreze Propofol Pfizer sau vi se va administra numai cu prudenţă sporită şi monitorizare continuă, dacă dumneavoastră:

-                     aveţi insuficienţă cardiacă avansată

-                      aveţi orice altă boală de inimă gravă

-                      vi se efectuează terapie electroconvulsivă (ECT, un tratament pentru probleme psihice).

Propofol Pfizer 10 mg/ml

Nu se recomandă utilizarea Propofol Pfizer la nou-născuţi.

Nu se recomandă utilizarea Propofol Pfizer la copiii cu vârsta sub 3 ani.

De asemenea, trebuie acordată o atenţie sporită când Propofol Pfizer se administrează la copii cu vârsta sub 3 ani. Cu toate acestea, dovezile disponibile în prezent nu sugerează faptul că utilizarea acestuia este mai puţin sigură decât la copiii mai mari. Nu a fost demonstrată siguranţa administrării propofolului la copii şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani sau mai mică pentru sedare în unitatea de terapie intensivă.

În general, Propofol Pfizer trebuie administrat cu precauţie la pacienţii vârstnici sau slăbiţi fizic.

Înainte de a vi se administra Propofol Pfizer, spuneţi anestezistului dumneavoastră sau medicului din unitatea de terapie intensivă dacă aveţi:

-         boală de inimă

-         boală de plamâni

-          boală de rinichi

-          boală de ficat

-          convulsii (epilepsie)

-          o presiune crescută în craniu (presiune intracraniană crescută). În asociere cu tensiunea arterială mică, cantitatea de sânge care ajunge la creier poate fi scăzută.

-          concentraţii modificate ale grăsimilor în sânge. Dacă vi se administrează nutriţie parenterală totală (hrănire printr-o venă), concentraţia de grăsimi din sângele dumneavoastră trebuie monitorizată.

Dacă aveţi oricare dintre următoarele afecţiuni, ele trebuie tratate înainte să vi se administreze Propofol Pfizer:

-          insuficienţă cardiacă

-          când cantitatea de sânge care ajunge în ţesuturi este insuficientă (insuficienţă circulatorie)

-          probleme respiratorii severe (insuficienţă respiratorie)

-          deshidratare (hipovolemie)

-          convulsii (epilepsie)

Propofol Pfizer poate creşte riscul de

-          convulsii epileptice

-          reflex nervos care încetineşte ritmul inimii (vagotonie, bradicardie)

-          modificări ale fluxului de sânge către organele corpului (efecte hemodinamice asupra sistemului cardiovascular), dacă sunteţi supraponderal şi vi se administrează doze mari de Propofol Pfizer.

In timpul sedării cu Propofol Pfizer pot apărea mişcări necontrolate ale corpului. Medicii vor lua în considerare modul în care acest lucru poate influenţa procedurile chirurgicale care se efectuează sub sedare şi vor lua măsurile de precauţie necesare.

Foarte rar, după anestezie, poate apărea o perioadă de inconştienţă, asociată cu rigiditate musculară. Aceasta necesită monitorizarea de către personalul medical, nefiind necesar un alt tratament, deoarece se va rezolva în mod spontan.

Injectarea Propofol Pfizer poate fi dureroasă. Pentru a reduce această durere poate fi utilizat un anestezic local, însă acesta poate avea propriile reacţii adverse.

Nu vi se va permite să părăsiţi spitalul până când nu sunteţi pe deplin conştient.

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Acestea includ medicamente, medicamente din plante, alimente sau suplimente nutritive pe care le-aţi cumpărat dumneavoastră. De asemenea, trebuie să aveţi grijă deosebită dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:

•  premedicaţii (anestezistul dumneavoastră va şti acest lucru)

•  anestezice

•  analgezice (medicamente împotriva durerii)

•  medicamente care relaxează muşchii, de exemplu suxametoniu

•  benzodiazepine (medicamente pentru anxietate), de exemplu valium

•  medicamente parasimpatolitice (medicamente care inhibă acţiunile sistemului nervos parasimpatic, care controlează contracţia musculaturii netede, reglează muşchiul inimii sau stimulează sau inhibă secreţia glandelor)

•  medicamente care afectează multe dintre funcţiile interne ale organismului, cum sunt ritmul inimii, de exemplu atropina

•  medicamente împotriva durerii puternice, de exemplu fentanil

•  alcool etilic

•  neostigmină (un tratament pentru slăbiciunea musculară)

•  ciclosporină (utilizată pentru prevenirea respingerii unui organ)

Folosirea Propofol Pfizer împreună cu alimente şi băuturi

Alcoolul etilic şi propofolul îşi sporesc reciproc efectele sedative. Prin urmare, nu trebuie să consumaţi alcool etilic imediat înainte sau imediat după administrarea Propofol Pfizer, până la recuperarea completă.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Propofol Pfizer nu trebuie administrat la gravide decât dacă este absolut necesar. Dacă vă alăptaţi copilul, trebuie să întrerupeţi alăptarea şi să aruncaţi laptele timp de 24 de ore după ce vi s-a administrat Propofol Pfizer. Propofolul trece în cantităţi mici în laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu trebuie să conduceţi, să folosiţi utilaje sau să lucraţi în condiţii periculoase după ce vi s-a administrat Propofol Pfizer. Nu trebuie să mergeţi acasă neînsoţit/ă şi nu trebuie să consumaţi alcool până la recuperarea completă.

Informaţii importante privind unele componente ale Propofol Pfizer

Propofol Pfizer conţine ulei de soia. Dacă sunteţi alergic la arahide sau soia, nu utilizaţi acest medicament. Acest medicament conţine sodiu mai puţin de 1 mmol (23 mg) în 20 ml, adică practic este „fără sodiu"'.

sus

Cum vi se administrează Propofol Pfizer

Doze

Propofol Pfizer vi se va administra de către anestezistul dumneavoastă sau de către medicul de terapie intensivă. Cantitatea de Propofol de care aveţi nevoie depinde de vârsta dumneavoastră, greutatea şi condiţia dumneavoastră fizică şi de nivelul de somnolenţă sau de somn care este necesar. Medicul vă va administra doza corectă pentru a începe şi menţine anestezia sau pentru a obţine nivelul necesar de sedare, prin observarea atentă a răspunsurilor dumneavoastră şi a semnelor vitale (puls, tensiune arterială, respiraţie, etc.). De asemenea, doza poate fi influenţată de alte medicamente pe care le luaţi. Majoritatea persoanelor

are nevoie de 1,5-2,5 mg/kg pentru a le provoca somnolenţă sau pentru a fi adormiţi şi după aceasta între 4 şi 12 mg/kg şi oră. Pentru sedare, dozele de 0,3 până la 4,0 mg propofol/kg şi oră sunt de obicei suficiente.

Adulţi

Pentru sedare în timpul procedurilor chirurgicale şi de diagnostic la adulţi, majoritatea pacienţilor va necesita pentru instalarea sedării 0,5-1 mg propofol/kg timp de 1 până la 5 minute. Menţinerea sedării poate fi realizată prin ajustarea perfuziei de Propofol Pfizer până la nivelul de sedare dorit. Majoritatea pacienţilor va necesita 1,5-4,5 mg propofol/kg şi oră.

Propofol Pfizer este administrat sub formă de injecţie sau perfuzie într-o venă, de obicei pe spatele mâinii sau în antebraţ. Anestezistul dumneavoastră poate folosi un ac sau o canulă (un tub subţire din plastic). Pentru administrarea injecţiei în timpul intervenţiilor chirurgicale de lungă durată şi pentru utilizarea în terapie intensivă se poate utiliza o pompă electrică.

Pacienţii vârstnici sau cei slăbiţi fizic pot necesita doze mai mici.

Copii şi adolescenţi

De obicei, copiii şi adolescenţii au nevoie de doze uşor mai mari. Doza trebuie ajustată în funcţie de vârstă şi/sau greutatea corporală.

Când este utilizat pentru sedare, Propofol Pfizer nu trebuie administrat pentru mai mult de 7 zile. Dacă vi se administreaza mai mult Propofol Pfizer decât trebuie

Este puţin probabil să se întample acest lucru, deoarece dozele care vi se administrează sunt foarte atent controlate.

Dacă vi se administrează în mod accidental o supradoză, aceasta poate duce la deprimarea funcţiilor inimii, circulatorii şi respiratorii. În acest caz, medicul dumneavoastră va adopta imediat orice tratament este necesar.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Propofol Pfizer poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Aceste reacţii adverse depind de doza de propofol administrată dar, de asemenea, şi de tipul de premedicaţie şi de alte medicamente care se administrează concomitent.

Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 utilizator din 10)

•         durere locală în timpul injectării

Frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100)

•         tensiune arterială mică (hipotensiune arterială)

•         respiraţie superficială (deprimare respiratorie)

•         mişcări spontane ale corpului

•         bătăi lente ale inimii (bradicardie)

•         bătăi accelerate ale inimii (tahicardie)

•         bufeuri

•         apnee temporară (oprire a respiraţiei)

•         tuse după anestezie

•          sughiţ

•         hiperventilare (respiraţie crescută)

•         hipertrigliceridemie (concentraţii mari ale colesterolului sau trigliceridelor în sânge)

Mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000)

•         tensiune arterială mică severă (hipotensiune arterială)

•         tuse în timpul anesteziei

Rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000)

•         anafilaxie (o reacţie alergică severă)

•         euforie (sentiment de fericire) şi excitare sexuală în timpul recuperării

•         durere de cap

•         vertij (ameţeli cu senzaţie de învârtire)

•         frisoane şi senzaţie de frig în timpul perioadei de recuperare

•         mişcări epileptiforme (asemănătoare crizelor de epilepsie)

•         bătăi neregulate ale inimii (aritmie) în timpul recuperării

•         tuse în timpul recuperării

•         modificări ale culorii urinei

•         febră post-operatorie

•         cheaguri de sânge (tromboză) şi inflamare a vaselor de sânge (flebită)

•         umflare şi înroşire a pielii (eritem)

•         tensiune arterială mică (hipotensiune arterială)

•         bronhospasm (o afecţiune ce produce dificultăţi la respiraţie)

•         greaţă sau vărsături

Foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000)

•         crize convulsive epileptiforme întârziate (simptome asemănătoare epilepsiei, după recuperare)

•         lichid în plămâni (edem pulmonar)

•         inflamaţie a pancreasului (pancreatită)

•         afectare severă a ţesutului după inj ectarea accidentală în ţesuturi

•         rabdomioliză (ruperea fibrelor musculare)

•         acidoză metabolică (sânge acid)

•         concentraţie mare de potasiu în sânge (hiperpotasemie)

•         insuficienţă cardiacă

•          stare de inconştienţă post-operatorie

Atunci când Propofol Pfizer este administrat în asociere cu lidocaina (un anestezic local folosit pentru a reduce durerea la locul de administrare al injecţiei), rareori pot apărea anumite reacţii adverse:

-          ameţeli

-          vărsături

-          somnolenţă

-          covulsii

-          o încetinire a bătăilor inimii (bradicardie)

-          bătăi neregulate ale inimii (aritmie cardiacă)

-          şoc

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Propofol Pfizer

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Propofol Pfizer după data de expirare înscrisă pe flacon şi pe cutie după „Exp". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C. A nu se congela.

După deschidere, medicamentul trebuie utilizat imediat. Pentru Propofol Pfizer 10 mg/ml

Se diluează cu soluţie injectabilă de glucoză 50 mg/ml (5%), soluţie injectabilă de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9%) sau cu soluţie injectabilă de clorură de sodiu 1,8 mg/ml (0,18%) şi glucoză 40 mg/ml (4 %) şi soluţie injectabilă cu lidocaină fără conservanţi 10 mg/ml (1%). Amestecul trebuie preparat în condiţii aseptice (condiţii de păstrare controlate şi validate), imediat înainte de administrare şi trebuie administrat în decurs de 12 ore după preparare.

Flacoanele trebuie agitate înainte de utilizare.

Dacă după agitare se pot observa două straturi, emulsia nu trebuie utilizată. Folosiţi numai preparate omogene şi flacoane nedeteriorate.

Pentru o singură administrare. Orice cantitate de emulsie neutilizată trebuie aruncată. Anestezistul dumneavoastră şi farmacistul din spital sunt responsabili pentru păstrarea, utilizarea şi eliminarea Propofol.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Propofol Pfizer

Substanţa activă este propofol. Pentru Propofol Pfizer 10 mg/ml

Celelalte componente sunt: ulei de soia rafinat, trigliceride cu lanţ mediu, glicerol, lecitină din ou, oleat de sodiu, hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului) şi apă pentru preparate injectabile.

Cum arată Propofol Pfizer şi conţinutul ambalajului

Emulsie injectabilă/perfuzabilă tip ulei în apă, de culoare albă. Acest medicamentul este disponibil sub formă de:

Emulsie injectabilă/perfuzabilă în flacon din sticlă incoloră (tip II) cu dop de culoare gri din cauciuc bromobutilic.

Mărimi de ambalaje:

Pentru 10 mg/ml

Flacon din sticlă incoloră (tip II) a 20 ml, prevăzut cu dop din cauciuc bromobutilic de culoare gri. Mărimea ambalajului: cutii cu 1, 5 şi 10 flacoane

Flacon din sticlă incoloră (tip II) a 50 ml, prevăzut cu dop din cauciuc bromobutilic, de culoare gri. Mărimea ambalajului: cutii cu 1 şi 10 flacoane

Flacon din sticlă incoloră (tip II) a 100 ml, prevăzut cu dop din cauciuc bromobutilic, de culoare gri. Mărimea ambalajului: cutii cu 1 şi 10 flacoane

Pentru 20 mg/ml

Flacon din sticlă incoloră (tip II) a 50 ml, prevăzut cu dop din cauciuc bromobutilic, de culoare gri. Mărimea ambalajului: cutii cu 1 şi 10 flacoane.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Pfizer Europe MA EEIG

Ramsgate Road, Sandwich, Kent, CT13 9NJ

Marea Britanie

Fabricanţii

Pfizer Service Company BVBA, Hoge Wei 10, 1930, Zaventem, Belgia

Pfizer PGM, Zone industrielle, 29, route des Industries, 37530 Poce-Sur-Cisse, Franţa

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2012.

Următoarele informaţii sunt destinate numai medicilor şi personalului medical:

Propofol Pfizer trebuie administrat doar în spitale sau în unităţi cu spitalizare ambulatorie echipate în mod corespunzător, de către medici specialişti în anestezie sau în îngrijirea pacienţilor din unitatea de terapie intensivă.

Funcţiile circulatorie şi respiratorie trebuie constant monitorizate (de exemplu, ECG, pulsoximetrie), iar facilităţile pentru menţinerea căilor respiratorii, ventilaţiei artificiale, precum şi alte facilităţi de resuscitare trebuie să fie imediat şi întotdeauna disponibile.

Când Propofol Pfizer se administrează în perfuzie, se recomandă să fie utilizate întotdeauna echipamente cum sunt biuretele, pipeta, seringa automată sau pompa volumetrică de perfuzie pentru controlarea vitezei de perfuzare.

Flacoanele trebuie agitate înainte de utilizare. Dacă pot fi observate două straturi după agitare, emulsia nu trebuie utilizată.

A se utiliza doar preparatele omogene şi flacoanele nedeteriorate.

Numai pentru o singură administrare. Orice porţiune a conţinutului rămasă după administrare trebuie eliminată.

Înainte de utilizare, membrana din cauciuc trebuie curăţată folosind un spray cu alcool sau un tampon îmbibat cu alcool. După utilizare, flacoanele deschise trebuie eliminate.

Propofol Pfizer este o emulsie ce conţine lipide, fără conservanţi antimicrobieni şi poate favoriza creşterea rapidă a microorganismelor.

Emulsia trebuie transferată în condiţii aseptice într-o seringă sterilă sau într-un set de administrare, imediat după desigilarea flaconului. Administrarea trebuie începută imediat.

Pe toată durata perfuzării, trebuie păstrate condiţiile de asepsie, atât pentru Propofol Pfizer, cât şi pentru echipamentul de perfuzare. Administrarea concomitentă a altor medicamente sau lichide adăugate la linia de perfuzie cu Propofol Pfizer trebuie să se facă aproape de locul canulei, folosind un conector în formă de Y sau o valvă cu trei intrări.

Pentru Propofol Pfizer 10 mg/ml

Propofol Pfizer poate fi utilizat pentru perfuzie nediluat sau diluat.

Propofol Pfizer trebuie amestecat numai cu următoarele medicamente: soluţie injectabilă de glucoză 50 mg/ml (5%), soluţie injectabilă de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9%), soluţie injectabilă de clorură de sodiu 1,8 mg/ml (0,18%) şi glucoză 40 mg/ml (4%) şi soluţie injectabilă de lidocaină, fără conservanţi 10 mg/ml (1%). Concentraţia finală de propofol nu trebuie să fie sub 2 mg/ml.

Cu toate acestea, administrarea simultană cu soluţie injectabilă de glucoză 50 mg/ml (5%), soluţie injectabilă de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9%) sau soluţie injectabilă de clorură de sodiu 1,8 mg/ml (0,18%) şi glucoză 40 mg/ml (4%) este posibilă în apropierea locului de injectare, printr-un conector în formă de Y.

Pentru Propofol Pfizer 20 mg/ml

 

Propofol Pfizer se administrează intravenos, nediluat, prin perfuzie continuă. Pentru menţinerea anesteziei,

Propofol Pfizer nu trebuie administrat prin injectare în bolus repetată.

 

     


Propofol Pfizer nu trebuie amestecat cu alte soluţii injectabile sau perfuzabile. Cu toate acestea, este posibilă administrarea simultană a Propofol Pfizer împreună cu soluţie injectabilă de glucoză 50 mg/ml (5%), soluţie injectabilă de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9%), soluţie injectabilă de clorură de sodiu 1,8 mg/ml (0,18%) şi glucoză 40 mg/ml (4%) şi soluţie injectabilă de lidocaină, fără conservanţi 10 mg/ml (1%), în apropierea locului de injectare, printr-un conector în formă de Y.

Propofol Pfizer nu trebuie administrat printr-un filtru microbiologic.

Propofol Pfizer şi orice echipament de perfuzare ce conţine Propofol Pfizer este pentru o singură administrare, la un singur pacient. După utilizare, soluţia rămasă de Propofol Pfizer trebuie eliminată.

Pentru Propofol Pfizer 10 mg/ml şi Propofol Pfizer 20 mg/ml

Perfuzia nediluată de Propofol Pfizer:

Când Propofol Pfizer se administrează în perfuzie nediluată, se recomandă ca echipamentele cum sunt biureta, pipeta, seringa automată sau pompa volumetrică să fie utilizate întotdeauna pentru controlarea vitezei de perfuzare.

Ca de obicei pentru grăsimile emulsionate, perfuzia de Propofol Pfizer printr-un sistem de perfuzie nu trebuie să depăşească 12 ore. După 12 ore, sistemul de perfuzare şi flaconul de Propofol Pfizer trebuie îndepărtate sau, dacă este necesar, înlocuite.

Numai pentru Propofol Pfizer 10 mg/ml

Perfuzia diluată de Propofol Pfizer:

Pentru administrarea perfuziei diluate de Propofol Pfizer, trebuie să fie utilizate întotdeauna biuretele, pipeta, seringa automată sau pompa volumetrică de perfuzie pentru controlarea vitezei de perfuzare şi pentru a evita riscul accidental al perfuziei necontrolate cu volume mari de Propofol Pfizer diluat. Acest risc trebuie avut în vedere când se decide efectuarea diluţiei maxime în biuretă.

Diluţia maximă nu trebuie să depăşească 1 parte Propofol Pfizer la 4 părţi soluţie injectabilă de glucoză 5% g/v, soluţie injectabilă de clorură de sodiu 0,9% g/v sau soluţie injectabilă de clorură de sodiu 0,18% g/v

şi glucoză4% g/v (concentraţie minimă 2 mg propofol/ml). Amestecul trebuie preparat în condiţii aseptice (condiţii de păstrare controlate şi validate), imediat înainte de administrare şi trebuie administrat în decurs de 12 ore după preparare.

Acest medicament nu trebuie amestecat sau administrat concomitent cu alte medicamente în afara celor menţionate mai sus.

Numai pentru Propofol Pfizer 10 mg/ml

Pentru a reduce durerea la locul de injectare, lidocaina poate fi injectată imediat înainte de utilizarea Propofol Pfizer, sau Propofol Pfizer poate fi amestecat, imediat înainte de utilizare, cu soluţie injectabilă de lidocaină fără conservanţi (20 părţi Propofol Pfizer cu până la 1 parte soluţie injectabilă de lidocaină 1%), în condiţii asepstice controlate şi validate. Amestecul trebuie administrat în decurs de 12 ore după preparare.

Pentru 20 mg/ml

Propofol Pfizer nu trebuie amestecat cu alte soluţii injectabile sau perfuzabile. Totuşi, soluţia injectabilă de glucoză 5% g/v, soluţia injectabilă de clorură de sodiu 0,9% g/v sau soluţia injectabilă de clorură de sodiu 0,18% g/v şi glucoză 4% g/v pot fi administrate la locul unde este poziţionată canula, prin mijloace de conectare adecvate.

Pentru a reduce durerea la locul de injectare, Propofol Pfizer trebuie administrat într-o venă mai mare, sau înainte de inducerea anesteziei cu Propofol Pfizer poate fi administrată soluţie injectabilă de lidocaină.

Medicamentele cu acţiune blocantă neuromusculară, atracurium şi mivacurium nu trebuie administrate prin acelaşi set de perfuzare utilizat pentru Propofol Pfizer, fără curăţarea acestuia în prealabil.

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Vărsător Vărsător 20 ianuarie - 18 februarie

Este posibil ca în luna ianuarie să se accentueze o atmosferă tensionată în domeniul sentimental. Nu este însă cazul să vă demoralizaţi. Inspiraţia şi inventivitatea vă pot aduce realizări...citește mai departe

×

Zf.ro
Dezvăluiri de la Iulian Stanciu. De ce a introdus eMag taxa de livrare? Dezvăluiri de la Iulian Stanciu. De ce...
Beţi cafea? Diferenţa între o cafea de...
Cel mai mare pericol de care trebuie să...
BusinessMagazin.ro
Cine sunt cei care ne ascultă discuţiile prin smartphone-uri. Sunt plătiţi cu 12 dolari pe oră şi notează fiecare cuvânt pe laptopurile lor Cine sunt cei care ne ascultă discuţiile...
1 din 100 de oameni sunt psihopaţi. Te...
Mediafax.ro
Ca „muritorii de rând”. Ce nume de familie vor purta Harry şi Meghan după ce renunţă la titulatura „Alteţa sa regală” Ca „muritorii de rând”. Ce nume de...
Preşedintele USR Găvojdia, acuzată că...
Avion prăbuşit în Kazahstan. Bilanţul...
Gandul.info
Lovitură pentru farmacii. Ce medicament dispare de pe piaţă! Era în topul vânzărilor Lovitură pentru farmacii. Ce medicament...
Noul indicator care i-a indus în eroare...
Carte de identitate de la 12 ani, imagine...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ApropoTv.ro
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor "Îmi pare rău că iubitul tău se uită...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită...
Go4it.ro
Cât costă acum primul iPhone din 2007? Poate să ajungă la un preţ mai mare decât o maşină nouă Cât costă acum primul iPhone din 2007?...
Telekom anunţă creşteri de preţ pentru...
Satelit de telecomunicaţii, în pericol...
ProMotor.ro
Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină! Femeile declară: astea sunt „poziţiile...
I-au furat roțile înainte să fie lansată....
A modificat un LOGAN și acum conduce o...
Descopera.ro
Ce s-a întâmplat cu corpul unei FEMEI când a început să FACA sex mai des? Experţii au fost UIMIŢI Ce s-a întâmplat cu corpul unei FEMEI...
IMAGINI video care par ireale. Cum se lucrează...
BARBAR! O tânără frumoasă cu un soţ...
ULTIMA ORĂ
Momentul în care avionul ucrainean ar fi fost lovit de o rachetă. Detaliile care indică autenticitatea înregistrării video

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.