Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Olanzapină Torrent 2,5 mg/ 5 mg/ 7,5 mg/ 10 mg/ 15 mg/ 20 mg, comprimate orodispersabile

Companie: Torrent Pharma S.R.L.
Cuprins
Ce este Olanzapină Torrent şi pentru ce se utilizează
Inainte să luaţi Olanzapină Torrent
Cum să luaţi Olanzapină Torrent
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Olanzapină Torrent
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Olanzapină Torrent şi pentru ce se utilizează

Olanzapină Torrent aparţine grupului de medicamente denumit antipsihotice.

Olanzapină Torrent este utilizat pentru tratamentul unei boli cu simptome cum sunt auzirea, vederea sau simţirea unor lucruri inexistente, convingeri eronate, suspiciune neobişnuită şi tendinţă la izolare. Persoanele cu această boală pot, de asemenea, să se simtă deprimate, anxioase sau tensionate.

Olanzapină Torrent este utilizat pentru tratamentul unei afecţiuni cu simptome, cum sunt stare de bună dispoziţie exagerată, faptul de a avea excesiv de multă energie, de a avea nevoie de mult mai puţin somn decât de regulă, de a vorbi foarte repede cu fugă de idei şi, uneori, cu iritabilitate severă. Este, de asemenea, un stabilizator al dispoziţiei care previne apariţia ulterioară a variaţiilor extreme ale dispoziţiei, în sens pozitiv şi negativ (deprimare) asociate cu această afecţiune.

sus

Inainte să luaţi Olanzapină Torrent

Nu luaţi Olanzapină Torrent

 • Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la olanzapină sau la oricare dintre celelalte componente ale Olanzapină Torrent. O reacţie alergică este caracterizată prin erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, umflare a feţei, umflare a buzelor şi scurtare a respiraţiei. Dacă aceasta se întâmplă, spuneţi-i medicului dumneavoastră.
 • dacă aţi fost diagnosticat anterior cu probleme la nivelul ochilor, cum sunt anumite tipuri de glaucom (tensiune crescută în interiorul ochiului).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Olanzapină Torrent

 • Medicamentele de acest tip pot provoca mişcări neobişnuite, în principal la nivelul feţei sau limbii. Dacă vi se întâmplă acest lucru după ce aţi luat Olanzapină Torrent, spuneţi medicului dumneavoastră.
 • Foarte rar, medicamentele de acest tip determină o asociere de febră, respiraţie mai rapidă, transpiraţii, rigiditate musculară şi toropeală sau somnolenţă. Dacă se întâmplă acest lucru, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
 • Utilizarea olanzapinei la pacienţii vârstnici cu demenţă nu este recomandată, deoarece poate produce reacţii adverse grave.

Dacă suferiţi de oricare dintre bolile următoare, spuneţi-i medicului dumneavoastră cât mai repede posibil:

 • diabet zaharat
 • boală de inimă
 • boală de ficat sau rinichi
 • boală Parkinson
 • epilepsie
 • probleme la nivelul prostatei
 • intestin blocat (ileus paralitic)
 • boli ale sângelui
 • accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral minor (simptome temporare de accident vascular cerebral)

Dacă suferiţi de demenţă, dumneavoastră sau persoana care are grijă de dumneavoastră, trebuie să anunţaţi medicul dacă aţi avut vreodată accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral minor.

Ca măsură de precauţie uzuală, dacă aveţi vârsta peste 65 ani, poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă monitorizeze tensiunea arterială.

Olanzapina nu este destinată pacienţilor cu vârsta sub 18 ani.

Folosirea altor medicamente

În timpul tratamentului cu Olanzapină Torrent luaţi alte medicamente numai dacă medicul dumneavoastră vă spune că este permis.

Dacă luaţi olanzapină în asociere cu antidepresive sau cu medicamente care se iau pentru anxietate sau care vă ajută să dormiţi (tranchilizante), s-ar putea să vă simţiţi somnolent.

Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi fluvoxamină (un antidepresiv) sau ciprofloxacină (un antibiotic), deoarece poate fi necesară modificarea dozei de olanzapină.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. În special, spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi medicamente pentru boală Parkinson.

Folosirea Olanzapină Torrent cu alimente şi băuturi

Nu consumaţi alcool etilic în timpul tratamentului cu olanzapină, deoarece olanzapina şi alcoolul etilic împreună vă pot face să vă simţiţi somnolent.

Sarcina şi alăptarea

Spuneţi medicului dumneavoastră cât mai curând posibil dacă sunteţi gravidă sau credeţi că aţi putea fi gravidă. Nu trebuie să luaţi acest medicament dacă sunteţi gravidă, decât după ce discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Nu trebuie să luaţi acest medicament în timp ce alăptaţi deoarece mici cantităţi de olanzapină pot trece în lapte.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În timpul tratamentului cu olanzapină există riscul să vă simţiţi somnolent. Dacă se întâmplă acest lucru, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi niciun fel de unelte sau utilaje. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Informaţii importante privind unele componente ale Olanzapină Torrent

Pacienţii care nu pot utiliza fenilalanină trebuie să aibă în vedere că Olanzapină Torrent conţine aspartam, care este o sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

sus

Cum să luaţi Olanzapină Torrent

Luaţi întotdeauna Olanzapină Torrent exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Medicul dumneavoastră vă va spune câte comprimate de Olanzapină Torrent să luaţi şi cât timp trebuie să continuaţi să le luaţi. Doza zilnică de Olanzapină Torrent este cuprinsă între 5 şi 20 mg. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă simptomele reapar, dar nu întrerupeţi tratamentul cu Olanzapină Torrent decât dacă medicul dumneavoastră vă spune acest lucru.

Trebuie să luaţi Olanzapină Torrent o dată pe zi, aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. încercaţi să luaţi comprimatele în fiecare zi, la aceeaşi oră. Nu are importanţă dacă le luaţi cu sau fără alimente. Comprimatele orodispersabile Olanzapină Torrent sunt pentru administrare orală.

Comprimatele orodispersabile de Olanzapină Torrent se sfărâmă uşor, astfel încât este necesar să le manevraţi cu grijă. Nu atingeţi comprimatele cu mâinile ude, pentru că se pot sfărâma.

De asemenea, puteţi să puneţi comprimatul într-un pahar plin cu apă, suc de portocale, suc de mere, lapte sau cafea şi să amestecaţi. În cazul anumitor băuturi, amestecul poate să îşi schimbe culoarea sau să se tulbure. Beţi imediat lichidul.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Olanzapină Torrent

Pacienţii care au luat mai mult decât trebuie din Olanzapină Torrent au prezentat următoarele simptome: bătăi rapide ale inimii, agitaţie/agresivitate, tulburări de vorbire, mişcări neobişnuite (în special la nivelul feţei sau limbii) şi un nivel de conştienţă redus. Alte simptome pot fi: confuzie acută, convulsii (epilepsie), comă, o asociere de febră, respiraţie mai rapidă, transpiraţii, rigiditate musculară şi toropeală sau somnolenţă, scădere a frecvenţei respiratorii, aspiraţie traheo-bronşică, tensiune arterială mare sau mică, ritmuri anormale ale bătăilor inimii. Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital. Arătaţi medicului cutia dumneavoastră cu comprimate.

Dacă uitaţi să luaţi Olanzapină Torrent

Luaţi comprimatele imediat ce vă amintiţi. Nu luaţi două doze în aceeaşi zi.

Dacă încetaţi să luaţi Olanzapină Torrent

Nu întrerupeţi administrarea comprimatelor doar pentru că vă simţiţi mai bine. Este important să continuaţi să luaţi Olanzapină Torrent atât timp cât vă recomandă medicul dumneavoastră.

Dacă aţi încetat brusc să luaţi olanzapină, pot apărea simptome, cum sunt transpiraţii, incapacitate de a dormi, tremurături, anxietate sau greaţă şi vărsături. Înainte de întreruperea tratamentului, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să reduceţi doza treptat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Olanzapină Torrent poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse foarte frecvente: afectează 1 utilizator din 10

 • Creştere în greutate
 • Somnolenţă
 • Creştere a valorilor prolactinei în sânge.

Reacţii adverse frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 100

 • Modificare a numărului unor celule din sânge şi ale valorilor concentraţiilor grăsimilor din sânge
 • Creştere a valorilor concentraţiilor zahărului din sânge şi urină
 • Senzaţie mai accentuată de foame
 • Ameţeli
 • Nelinişte
 • Tremor
 • Rigiditate sau spasme musculare (incluzând mişcări ale ochilor)
 • Dificultăţi de vorbire
 • Mişcări neobişnuite (în special la nivelul feţei sau limbii)
 • Constipaţie
 • Uscare a gurii
 • Erupţie trecătoare pe piele
 • Pierdere a forţei
 • Oboseală extremă
 • Retenţie de apă care determină umflare a mâinilor, picioarelor sau gleznelor.
 • În fazele iniţiale ale tratamentului, unele personae pot să prezinte ameţeli sau leşin (cu bătăi rare ale inimii) în special la ridicarea în picioare din poziţia şezând sau culcat. De obicei, aceste manifestări trec de la sine, dar dacă nu se întâmplă acest lucru, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
 • Disfuncţii sexual cum sunt scăderea libidoului la bărbaţi şi femei sau tulburări ale erecţiei la bărbaţi

Reacţii adverse mai puţin frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000

 • Bătăi rare ale inimii
 • Creştere a sensibilităţii la expunerea la soare
 • Incontinenţă urinară
 • Cădere în exces a părului
 • Absenţa menstruaţiei sau scădere a numărului de cicluri menstruale
 • Modificări la nivelul sânilor la bărbaţi şi femei, cum sunt secreţia anormală de lapte sau mărirea anormală a volumului sânilor.

Alte reacţii adverse posibile: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile.

 • Reacţie alergică (de exemplu, umflare la nivelul gurii şi gâtului, mâncărime, erupţie trecătoare pe piele)
 • Declanşare sau agravare a diabetului zaharat, asociată ocazional cu cetoacidoză (corpi cetonici în sânge şi urină) sau comă
 • Scădere a temperaturii normale a corpului
 • Convulsii, de regulă asociate cu un istoric de convulsii (epilepsie)
 • Asociere de febră, respiraţie mai rapidă, transpiraţii, rigiditate musculară şi toropeală sau somnolenţă
 • Spasme ale muşchilor de la nivelul ochiului care determină mişcări rotative ale ochilor
 • Ritm anormal al bătăilor inimii
 • Moarte subită inexplicabilă
 • Cheaguri de sânge care se pot manifesta ca tromboză venoasă profundă a piciorului sau cheaguri de sânge la nivelul plămânilor
 • Inflamaţie a pancreasului care determină durere severă la nivelul stomacului, febră şi greaţă
 • Boli ale ficatului manifestate prin îngălbenire a pielii şi a albului ochilor
 • Boli musculare manifestate prin dureri inexplicabile şi disconfort
 • Dificultăţi la urinare
 • Erecţie prelungită şi/sau dureroasă.

În timpul tratamentului cu olanzapină, pacienţii vârstnici cu demenţă pot avea accident vascular cerebral, pneumonie, pierderi necontrolate de urină, căderi, oboseală extremă, halucinaţii vizuale, o creştere a temperaturii corporale, înroşire a pielii sau dificultăţi la mers. La acest grup de pacienţi s-au raportat şi decese.

La pacienţii cu boală Parkinson, olanzapina poate agrava simptomele.

Rar, femeile care iau medicamente de acest tip, pentru o perioadă lungă de timp, pot să înceapă să secrete lapte sau să prezinte întrerupere sau neregularităţi ale ciclului menstrual. Dacă acestea persistă, spuneţi medicului dumneavoastră. Foarte rar, copiii născuţi din mame care au luat olanzapină în ultimul trimestru de sarcină (trimestru 3) pot prezenta tremurături, pot fi somnolenţi sau moleşiţi.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.

sus

Cum se păstrează Olanzapină Torrent

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Olanzapină Torrent după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Olanzapină Torrent:
Substanţa activă este olanzapina.
Fiecare comprimat orodispersabil conţine olanzapină 2,5 mg. Fiecare comprimat orodispersabil conţine olanzapină 5 mg. Fiecare comprimat orodispersabil conţine olanzapină 7,5 mg. Fiecare comprimat orodispersabil conţine olanzapină 10 mg. Fiecare comprimat orodispersabil conţine olanzapină 15 mg. Fiecare comprimat orodispersabil conţine olanzapină 20 mg.
Celelalte componente sunt:
manitol (E 421), aspartam (E 951), crospovidonă, celuloză microscristalină, stearat de magneziu.

Cum arată Olanzapină Torrent şi conţinutul ambalajului
Olanzapină Torrent 2,5 mg sunt comprimate rotunde, plate, de culoare galbenă, cu marginile teşite, marcate cu “2,5” pe o faţă şi netede pe cealaltă faţă. Olanzapină Torrent 5 mg sunt comprimate rotunde, plate, de culoare galbenă, cu marginile teşite, cu o linie mediană pe una din feţe şi marcate cu “5” pe cealaltă faţă. Olanzapină Torrent 7,5 mg sunt comprimate rotunde, plate, de culoare galbenă, cu marginile teşite, cu o linie mediană pe una din feţe şi mrcate cu “7,5” pe cealaltă faţă. Olanzapină Torrent 10 mg sunt comprimate rotunde, plate, de culoare galbenă, cu marginile teşite, cu o linie mediană pe una din feţe şi marcate cu “10” pe cealaltă faţă. Olanzapină Torrent 15 mg sunt comprimate rotunde, plate, de culoare galbenă, cu marginile teşite, cu o linie mediană pe una din feţe şi marcate cu “15” pe cealaltă faţă. Olanzapină Torrent 20 mg sunt comprimate rotunde, plate, de culoare galbenă, cu marginile teşite, cu o linie mediană pe una din feţe şi marcate cu “20” pe cealaltă faţă.

Mărimea ambalajului:
Olanzapină Torrent 2,5 mg

Mărimea ambalajului: 10, 14, 28, 30, 35, 50, 56, 70 comprimate.

Olanzapină Torrent 5 mg

Mărimea ambalajului: 10, 14, 28, 30, 35, 50, 56, 70 comprimate.

Olanzapină Torrent 7.5 mg

Mărimea ambalajului: 10, 14, 28, 30, 35, 50, 56, 70 comprimate.

Olanzapină Torrent 10 mg

Mărimea ambalajului: 10, 14, 28, 30, 35, 50, 56, 70 comprimate.

Olanzapină Torrent 15 mg

Mărimea ambalajului: 10, 14, 28, 30, 35, 50, 56, 70 comprimate.

Olanzapină Torrent 20 mg

Mărimea ambalajului: 10, 14, 28, 30, 35, 50, 56, 70 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
Torrent Pharma S.R.L.
Str. Ştirbei Vodă, Nr. 36, Etajul 2, Biroul A,
Sector 1, Bucureşti, România
7
Telefon: +40 311 042202
Fax: +4 311 042202
E-mail: torrentromania@yahoo.com

Fabricantul
Torrent Pharma GmbH
Südwestpark 50
90449 Nürnberg, Deutschland
Telefon: +49 (0) 911 4302 970
Fax: +49 (0) 911 4302 971
E-mail: mail@torrentpharma.de

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Germania Olanzapină Torrent 2.5 mg Schmelztabletten Olanzapină Torrent 5 mg Schmelztabletten Olanzapină Torrent 7.5 mg Schmelztabletten Olanzapină Torrent 10 mg Schmelztabletten Olanzapină Torrent 15 mg Schmelztabletten Olanzapină Torrent 20 mg Schmelztabletten

Italia: Olanzapină Torrent 2.5 mg Compressa orodispersibile Olanzapină Torrent 5 mg Compressa orodispersibile Olanzapină Torrent 7.5 mg Compressa orodispersibile Olanzapină Torrent 10 mg Compressa orodispersibile Olanzapină Torrent 15 mg Compressa orodispersibile Olanzapină Torrent 20 mg Compressa orodispersibile

Lituania Olanzapină Torrent 2.5 mg Burnoje disperguojamosios tabletės Olanzapină Torrent 5 mg Burnoje disperguojamosios tabletės Olanzapină Torrent 7.5 mg Burnoje disperguojamosios tabletės Olanzapină Torrent 10 mg Burnoje disperguojamosios tabletės Olanzapină Torrent 15 mg Burnoje disperguojamosios tabletės Olanzapină Torrent 20 mg Burnoje disperguojamosios tabletės

Polonia Olanzapină Torrent 2.5 mg Olanzapină Torrent 5 mg Olanzapină Torrent 7.5 mg Olanzapină Torrent 10 mg Olanzapină Torrent 15 mg Olanzapină Torrent 20 mg

România: Olanzapină Torrent 2,5 mg comprimate orodispersabile Olanzapină Torrent 5 mg comprimate orodispersabile Olanzapină Torrent 7,5 mg comprimate orodispersabile Olanzapină Torrent 10 mg comprimate orodispersabile Olanzapină Torrent 15 mg comprimate orodispersabile Olanzapină Torrent 20 mg comprimate orodispersabile

Marea Britanie: Olanzapină Torrent 2.5 mg Orodispersible tablets Olanzapină Torrent 5 mg Orodispersible tablets
Olanzapină Torrent 7.5 mg Orodispersible tablets Olanzapină Torrent 10 mg Orodispersible tablets Olanzapină Torrent 15 mg Orodispersible tablets Olanzapină Torrent 20 mg Orodispersible tablets

Acest prospect a fost aprobat în Iunie 2011.

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Gemeni Gemeni 22 mai - 21 iunie

Cineva va interveni în planurile dumneavoastră şi acest lucru vă va enerva, dar nu este cazul să vă manifestaţi supărarea. Încercaţi să discutaţi nemulţumirile dumneavoastră cu persoana...citește mai departe

×

Gandul.ro
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul...
Dezvăluiri incredibile! Cine este mama...
CORONAVIRUS. Nu gura este poarta de intrare...
ApropoTv.ro
Există vreo modalitate sigură de socializare în timpul pandemiei? Există vreo modalitate sigură de socializare...
Marilyn Monroe cântând “Happy Birthday,...
Ben Affleck şi Ricky Martin, protagonişti...
Go4it.ro
A luat telefonul soțului pentru a folosi Google Maps. Ce a găsit acolo e motiv de divorț! A luat telefonul soțului pentru a folosi...
A stat mult cu căștile în urechi și...
Un obiect misterios a ajuns la un centru...
ProMotor.ro
Cum arată un conflict în trafic la Moscova. Și-au scos puștile de asalt KALASHNIKOV și au început să tragă în tot ce mișcă Cum arată un conflict în trafic la Moscova....
Ce este și cum funcționează cutia de...
Un bărbat şi-a urmărit soţia cu o dronă....
Descopera.ro
S-a uitat la acest FILM pentru adulţi timp de două ore. Ceva ŞOCANT s-a întâmplat apoi S-a uitat la acest FILM pentru adulţi timp...
LOCUL în care şi-ar dori să ajungă toţi...
De ce TREBUIE să FACI sex foarte des. O...
ULTIMA ORĂ
Reclamă la un telefon mobil INTERZISĂ! Demonstra cum face poze pe sub fustele femeilor

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .