Intârziere menstruaţie
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Trebuie sa faceti un test de sarcina si sa mergeti la un medic ginecolog pentru o consultatie.... citește

Cele mai
Caută în:

No-Spa 40 mg/2 ml, soluţie injectabilă

Companie: Chinoin Private Co. Ltd. Member of Sanofi-Aventis Group
Cuprins
Ce este No-Spa 40 mg/2 ml şi pentru ce se utilizează
Înainte să utilizaţi No-Spa 40 mg/2 ml
Cum să utilizaţi No-Spa 40 mg/2 ml
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează No-Spa 40 mg/2 ml
Informaţii suplimentare
sus

Ce este No-Spa 40 mg/2 ml şi pentru ce se utilizează

No-Spa 40 mg/2 ml soluţie injectabilă este un medicament antispastic.

Acest medicament se utilizează pentru tratamentul simptomatic al spasmului musculaturii netede:

  • asociat bolilor căilor biliare - litiază biliară, colangiolitiază, colecistită, pericolecistită, colangită, papilită;
  • asociat bolilor tractului urinar - litiază renală, litiază ureterală, pielită, cistită şi în spasmul sfincterelor vezicii urinare.

Acest medicament se utilizează în tratamentul următoarelor situaţii, asociat cu alte medicamente (dacă pacientul nu poate utiliza No-Spa comprimate):

  • spasmul musculaturii netede asociat bolilor tractului gastro-intestinal: ulcer gastric sau duodenal, gastrită, spasme ale sfincterelor cardia şi pilor, enterită, colită;
  • dismenoree (menstruaţie dureroasă) asociată afecţiunilor ginecologice.
sus

Înainte să utilizaţi No-Spa 40 mg/2 ml

 Nu utilizaţi No-Spa 40 mg/2 ml

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de drotaverină sau la oricare dintre celelalte componente ale No-Spa 40 mg/2 ml (în special dacă sunteţi alergic la bisulfiţi);
  • dacă suferiţi de insuficienţă hepatică severă, insuficienţă renală severă sau insuficienţă cardiacă severă;
  • la copii.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi No-Spa 40 mg/2 ml

  • dacă aveţi tensiune arterială scăzută;

- în administrare intravenoasă, datorită riscului de colaps; injectarea intravenoasă se va face numai la pacientul aflat în poziţie culcat.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Administrarea concomitentă cu levodopa determină scăderea efectului antiparkinsonian al acesteia; prin urmare, unele manifestări ale bolii Parkinson, cum sunt rigiditatea musculaturii scheletice şi tremorul, se pot agrava.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Există informaţii limitate despre utilizarea drotaverinei la femeile gravide. În cadrul studiilor efectuate la animale, nu au putut fi demonstrate efecte toxice asupra sarcinii sau dezvoltării fătului, în cazul administrării acestui medicament în timpul sarcinii.

Cu toate acestea, utilizarea drotaverinei în timpul sarcinii necesită prudenţă.

Pentru administrarea în timpul sarcinii, este necesar ca medicul dumneavoastră să evalueze cazul dumneavoastră individual.

În general, în perioada alăptării cereţi sfatul medicului dumneavoastră înainte de a utiliza orice medicament.

Deoarece nu sunt disponibile rezultate ale unor studii adecvate, nu se recomandă administrarea acestui medicament în perioada alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

După administrarea injectabilă a clorhidratului de drotaverină, în dozele uzuale, şi în special pe cale intravenoasă, dacă apare senzaţia de lipsă de echilibru în spaţiu a corpului sau de învârtire a obiectelor din jur, este necesar să evitaţi activităţile potenţial periculoase, conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor.

Informaţii importante privind unele componente ale No-Spa 40 mg/2 ml

No-Spa 40 mg/2 ml soluţie injectabilă conţine metabisulfit de sodiu, care poate determina rar reacţii de hipersensibilitate grave, inclusiv şoc anafilactic şi bronhospasm la pacienţii susceptibili, mai ales la cei cu antecedente de astm bronşic sau alergii.

În caz de alergie (hipersensibilitate) la bisulfiţi, administrarea injectabilă trebuie evitată (vezi "Nu utilizaţi No-Spa 40 mg/2 ml").

Acest medicament conţine 96% etanol (alcool etilic) şi poate fi dăunător persoanelor cu etilism (dependente de alcool). Acest lucru trebuie avut în vedere la femeile gravide sau care alăptează, copii şi grupuri cu risc crescut cum sunt pacienţi cu boli hepatice sau epilepsie.

sus

Cum să utilizaţi No-Spa 40 mg/2 ml

Utilizaţi întotdeauna No-Spa 40 mg/2 ml exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, dozele uzuale sunt:

Adulţi: 40 - 240 mg (2-12 ml soluţie injectabilă) clorhidrat de drotaverină pe zi, fracţionat în 1-3 prize, pe cale intramusculară.

Pentru colicile abdominale acute:

Doza recomandată este de 40 - 80 mg (2-4 ml soluţie injectabilă) clorhidrat de drotaverină, pe cale intravenoasă.

Copii: utilizarea drotaverinei la copii nu a fost evaluată în studii clinice.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din No-Spa 40 mg/2 ml

Dacă aţi utilizat o doză prea mare de soluţie injectabilă No-Spa 40 mg/2 ml, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat serviciu de urgenţe.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, No-Spa 40 mg/2 ml soluţie injectabilă poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Au fost raportate rar: dureri de cap, senzaţie de lipsă de echilibru în spaţiu a corpului sau de învârtire a obiectelor din jur, greaţă, palpitaţii, insomnie, constipaţie, scăderea tensiunii arteriale. Au fost raportate rar reacţii alergice (umflarea buzelor, a feţei, a gâtului sau a limbii, urticarie, erupţie şi mâncărime cutanate). Pot apărea reacţii la nivelul locului de injectare.

Informaţi medicul dumneavoastră despre apariţia oricărei reacţii adverse menţionată mai sus.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează No-Spa 40 mg/2 ml

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi No-Spa 40 mg/2 ml după data de expirare înscrisă pe etichetă şi cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine No-Spa 40 mg/2 ml

  • Substanţa activă este clorhidratul de drotaverină.
  • Celelalte componente sunt: metabisulfit de sodiu, alcool etilic 96%, apă pentru preparate injectabile.

Cum arată No-Spa 40 mg/2 ml şi conţinutul ambalajului

Soluţia injectabilă No-Spa 40 mg/2 ml este limpede, de culoare galben-verzuie, sterilă şi cu miros specific.

Cutie cu 5 fiole din sticlă brună cu punct de rupere, a câte 2 ml soluţie injectabilă. Cutie cu 25 fiole din sticlă brună cu punct de rupere, a câte 2 ml soluţie injectabilă.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Chinoin Private Co. Ltd. Member of Sanofi-Aventis Group To utca 1-5, 1045 Budapesta, Ungaria

Producătorul

CHINOIN Private Co. Ltd. Csanyikvolgy, 3510 Miskolc, Ungaria

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Sanofi-Aventis România S.R.L.

Tel: 021 317 31 36

Fax: 021 317 31 34

Acest prospect a fost aprobat în decembrie 2012.

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Vărsător Vărsător 20 ianuarie - 18 februarie

În această lună aveţi o stare de spirit foarte bună, ceea ce face ca relaţiile dumneavoastră cu anturajul să decurgă fără probleme. Aveţi suficiente motive să declaraţi public că viaţa...citește mai departe

×

Zf.ro
ALERTA ALIMENTARĂ! Toată lumea care a cumpărat PRODUSUL trebuie să îl ducă înapoi şi să NU ÎL CONSUME. Acesta conţine DIOXID DE SULF, nedecarat pe etichetă ALERTA ALIMENTARĂ! Toată lumea care a...
Oraşul din România care a ”ŞTERS”...
RĂSTURNARE uriaşă de situaţie. ANAF...
BusinessMagazin.ro
Care sunt cele 5 familii mult mai puternice decât MASONII sau ILUMINATII, care s-ar putea afla la CONDUCEREA LUMII Care sunt cele 5 familii mult mai puternice...
ADEVĂRUL pe care trebuie să îl audă...
Descopera.ro
O TÂNĂRĂ a simţit că i se plimbă ceva prin cap mai multe zile. Medicii au fost uluiţi de ce au descoperit: ''Este un caz UNIC'' O TÂNĂRĂ a simţit că i se plimbă ceva...
Rusia a fost INVADATĂ, iar INAMICII nu...
De ce bărbaţii au penisuri MARI dar testicule...
Mediafax.ro
NASA se pregăteşte să facă CEVA care ar putea salva omenirea. Dacă misiunea va fi un succes, Apocalipsa va fi evitată NASA se pregăteşte să facă CEVA care...
Întâlnirea cu Messi i-a DISTRUS viaţa....
Prima femeie pilot care a condus legendara...
Gandul.info
Cristoiu crede că Kovesi se comportă precum PENALII pe care îi ancheta. Vezi cum ŞI-A MĂCELĂRIT fosta şefă DNA toţi foştii colegi de instituţii DE FORŢĂ Cristoiu crede că Kovesi se comportă precum...
În America, a-ţi sluji patria e un privilegiu...
Carmen Iohannis, audiată într-o DISCREŢIE...
ProSport.ro
Atât de respectată e Simona Halep, atât contează imaginea ei! Neobişnuit: Ce scrie unul dintre cele mai mari ziare din Europa despre campioana noastră Atât de respectată e Simona Halep, atât...
BREAKING NEWS | Liviu Drangea nu se mai...
Imagini extrem de rare! Totul a fost făcut...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Iată cum arată telefonul PLIABIL de la SAMSUNG, cel mai SCUMP model al companiei de până acum Iată cum arată telefonul PLIABIL de la...
Primul telefon cu ecran complet, o SĂPTĂMÂNĂ...
JAPONIA a descoperit o nouă sursă importantă...
ProMotor.ro
MARTORII din bord care anunţă DEZASTRUL. Orice şofer ar trebui să-i ştie MARTORII din bord care anunţă DEZASTRUL....
STRĂMOŞUL Daciei româneşti a primit...
Imagini cu Dacia Sandero acoperită cu folie...
ULTIMA ORĂ
Un cuplu de vegani aproape şi-a înfometat până la moarte copilul de 5 luni. Este ŞOCANT cu ce l-au hrănit. Micuţul, cu 500 de grame mai uşor decât la naştere

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.