Levocetirizină Actavis 5 mg comprimate filmate

Substanță activa
levocetirizină
Clasa ATC
R06AE
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
rinită alergică, urticarie cronică
Producător
Synthon BV, SynthonHispania S.L.
Acțiune terapeutică
antialergica

Ce este LevocetirizinăActavisşi pentru ce se utilizează

Levocetirizină Actavis conţine substanţa activă levocetirizină, care este un medicament antialergic.

Se utilizează pentru tratamentul simptomelor asociate cu afecţiunialergice, cum sunt:

– rinită alergică (inclusiv rinita alergică persistentă);

– urticarie cronică (urticarie idiopatică cronică).

Înainte să utilizaţi LevocetirizinăActavis

Nu luaţi Levocetirizină Actavis

-dacă sunteţi alergic la levocetirizină, la alte substanţe înrudite sau la oricare dintre celelalte componente ale Levocetrazină Actavis (enumerate la punctul 6).

– dacă aveţi insuficienţă renală severă (insuficienţă renală severă cu clearance al creatininei sub 10 ml/min).
înainte să luaţi Levocetirizină Actavis adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Atenţionări şi precauţii

Levocetrazină Actavis nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani, deoarece comprimatele filmate nu permit ajustrea dozei.

LevocetrazinăActavis împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente,inclusive dintre cele eliberatef ără prescripţie medicală.

La pacienţii sensibili, administrarea Levocetirizină Actavis împreună cu medicamente deprimante ale sistemului nervos central (cum sunt sedativele) poate creşte efectul asupra sistemului nervos central.

Levocetirizină Actavisîmpreună cu alimente şi băuturi

Levocetirizină Actavis poate fi luat cu sau fără alimente.

Trebuie să fiţi atenţi dacă în timpul tratamentului cu levocetirizină consumaţi alcool.La pacienţii sensibili, efectul alcoolului poate fi crescut.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Unii pacienţi trataţi cu Levocetirizină Actavis pot prezenta somnolenţă, oboseală şi epuizare. Dacă intenţionaţi să conduceţi vehicule, să efectuaţi activităţi potenţial periculoase sau să folosiţi utilaje, vă sfătuim să aşteptaţi şi să urmăriţi modul în care răspundeţi la tratament.Totuşi, testele speciale nu au demonstrat nicio diminuare a atenţiei, a capacităţii de reacţie sau a capacităţii de a conduce vehicule la persoanele sănătoase,evaluate după administrarea de levocetirizină în dozele recomandate.

Levocetirizină Actavis conţine lactoză.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la anumite glucide, vă rugăm să îl întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Levocetirizină Actavis

Luaţi întotdeauna Levocetirizină Actavis exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală pentru adulţi, adolescenţişi copii cu vârstapeste 6 ani, este de un comprimat administrat zilnic.

Utilizarea la copii

Administrarea Levocetirizină Actavis nu este recomandată la copii cu vârsta sub 6 ani, deoarece comprimatele filmate nu permit ajustarea corespunzătoare a dozei.

Insuficienţă renală şi insuficienţă hepatică

Dacă aveţi insuficienţă renală, medicul dumneavoastră vă poate prescrie o doză mai mică, în funcţie de severitatea afecţiunii dumneavoastră.

Pacienţii care au doar insuficienţă hepatică pot lua dozele prescrise uzual. La pacienţii care au atât boli ale ficatului cât şi boli ale rinichilor se poate administra o doză mai mică, în funcţie de severitatea insuficienţei renale iar la copii dozase calculează în funcţie de greutate; dozele vor fi stabilite de medicul dumneavoastră.

Cum şi când trebuie să luaţi Levocetirizină Actavis?

Comprimatele trebuie înghiţite întregi, cu apă, şi pot fi luate cu sau fără alimente. Dacă aţi luat mai mult Levocetirizină Actavis decât trebuie

La adulţi, o doză mult mai mare decât doza recomandată poate produce somnolenţă.La copii, o doză mult mai mare decât doza recomandatăpoate produce iniţial agitaţieşi nelinişte, urmată de somnolenţă.Dacă vi se pare că aţi luat o doză mult mai mare decât doza recomandatăde LevocetirizinăActavis, va rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră care va stabili ce măsuri trebuie luate.

Dacă aţi uitat să luaţi Levocetirizină Actavis

Dacă aţi uitat să luaţi Levocetirizină Actavis sau dacă aţi luat o doză mai mică decât cea prescrisă de medicul dumneavoastră, nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată; aşteptaţi până la ora administrării dozei următoare şi luaţi doza obişnuită recomandată de medicul dumneavoastră.

Dacă încetaţi să luaţi Levocetirizină Actavis

Dacă întrerupeţi tratamentul cu levocetirizină mai devreme decât vi s-a recomandat, acest lucru nu determină reacţii adverse.Totuşi, simptomele pentru care aţi luat levocetirizină pot să reapară, dar nu în formă mai gravă decât înainte de tratamentul cu Levocetirizină Actavis.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Levocetirizină Actavis poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (afectează între 1 şi 10 utilizatori din 100): Uscăciunea gurii, durere de cap, oboseală, somnolenţă/ameţeli.

Reacţii adverse rare (afectează între 1 şi 10 utilizatori din 1000): Epuizare, durere abdominală

S-au raportat şi alte reacţii adverse, cum sunt:

Palpitaţii, convulsii, tulburări de vedere, umflare, mâncărime (prurit), erupţie trecătoare pe piele, urticarie (umflare, înroşireşi mâncărime la nivelul pielii), dificultăţi larespiraţie, creştere în greutate, dureri musculare, comportament agresiv sau agitat, hepatită, valori anormale ale testelor funcţiei ficatuluişi greaţă.

La primele semne ale unei reacţii alergice, întrerupeţi utilizarea de LevocetirizinăActavisşi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.Simptomele unei reacţii alergice pot include:umflarea gurii, limbii, feţeişi/sau gâtului, dificultăţi larespiraţie sau înghiţire, însoţite de urticarie (angioedem), scădere bruscă a tensiunii arteriale care poate determina colaps sau şoc, care poate duce la deces.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului sau farmacistului.

Cum se păstrează Levocetirizină Actavis

A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Levocetirizină Actavis după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP.Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Levocetirizină Actavis

– Substanţa activă este levocetirizină.Fiecare comprimat filmat conţine clorhidrat de levocetirizină5 mg (echivalent cu levocetirizină 4,2 mg).

– Celelalte componente sunt celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, stearat de magneziu (nucleu) şi hipromeloză (E464), dioxid de titan (E171) şi macrogol 400 (film).

Cum arată Levocetirizină Actavis şi conţinutul ambalajului

Comprimatele filmate sunt ovale, biconvexe, de culoarea albă până la aproape albă, marcate cu „L9CZ” pe una dintre feţe şi cu „5″ pe cealaltă faţă.

Levocetirizină Actavis este disponibil în cutii cu blistere cu 1, 2, 4, 5, 7, 10, 14, 15, 20, 21, 28, 30, 30×1, 40, 50, 56, 60, 70, 90, 100, 112 sau 120 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Actavis Group PTC ehf, Reykjavikurvegur 76-78, 220 Hafnarfjordur, Islanda

Fabricanţi

SYNTHON BV
Microweg 22, 6545 CMNijmegen, Olanda

SynthonHispania S.L.
Castello 1, Poligono Industrial Las Salinas
08830 Sant Boi de Llobregat, Spania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria: Levocetirizin Actavis 5 mg Filmtabletten

Republica Cehă: Levocetirizin Actavis 5 mg

Danemarca: Levazyr

Estonia: Levocetirizine Actavis

Finlanda: Levazyr

Grecia: Levocetirizine / Actavis

Ungaria: Histisynt 5mg tabletta

Letonia: Levocetirizine Actavis

Lituania: Levocetirizine Actavis 5 mg plévele dengtos tabletés

Malta: L-Histasin

Polonia: L-Cetirinax

Portugalia: Levocetirizina Actavis

România: Levocetirizină Actavis 5 mg comprimate filmate

Slovacia: Levocetirizine Actavis 5mg

Spania: Levosyn 5 mg comprimidos recubiertos con pelicula EFG

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect a fost revizuit Noiembrie 2012

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being