Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Lantigen B, picături orale, suspensie

Companie: Bruschettini S.R.L
Cuprins
Ce este Lantigen B şi pentru ce se utilizează
Înainte să utilizaţi Lantigen B
Cum să utilizaţi Lantigen B
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Lantigen B
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Lantigen B şi pentru ce se utilizează

Lantigen B face parte din grupa medicamentelor denumite alte vaccinuri bacteriene.

Acest medicament este utilizat în profilaxia şi tratamentul infecţiilor bacteriene ale tractului respirator superior (rinite, rinofaringite, sinuzite, tonsilite, bronşite).

sus

Înainte să utilizaţi Lantigen B

Nu utilizaţi Lantigen B

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Lantigen B.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Lantigen B

- dacă aveţi un sistem imunitar slăbit (imunodeficienţă) deoarece urmaţi un tratament cu corticosteroizi, citotoxice, radioterapie sau datorită unei boli (incluzând SIDA), spuneţi medicului dumneavoastră acest lucru. In acest caz, vaccinul poate fi mai puţin eficace.

- dacă aveţi febră, administrarea Lantigen B trebuie amânată.

Lantigen B nu asigură protecţie împotriva altor serotipuri de Streptococcus pneumoniae decât cel inclus în vaccin şi nici împotriva altor microorganisme care determină boli invazive sau otită medie.

Componenta HIB a vaccinului nu protejează împotriva bolilor datorate altor serotipuri capsulare de Haemophilus influenzae, altele decât serotipul b.

Nu se cunosc date despre interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Lantigen B nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Lantigen B

Lantigen B conţine tiomersal care poate provoca reacţii alergice.

sus

Cum să utilizaţi Lantigen B

Utilizaţi întotdeauna Lantigen B exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze recomandate:

Adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 10 ani

Se recomandă administrarea sublinguală a unei doze (15 picături, obţinute prin presarea de două ori a picurătorului) de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara.

Copii cu vârsta cuprinsă între 3 luni şi 10 ani

Se recomandă administrarea sublinguală a unei doze (7-8 picături, obţinute printr-o singură presare a picurătorului) de două ori pe zi, dimineaţa şi seara; ca alternativă, se poate administra o singură doză, corespunzând la 15 picături, dimineaţa, înainte de masă.

Mod de administrare

Picăturile trebuie menţinute sublingual, timp de câteva minute, fără a fi înghiţite, pentru a permite suspensiei să se dizolve în secreţia salivară, facilitând absorbţia medicamentului.

La copii foarte mici este posibil să se utilizeze Lantigen B în timpul somnului, prin administrarea picăturilor între buza şi gingia de jos.

Durata tratamentului

La adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 10 ani, se recomandă administrarea a două flacoane (36 ml), conform recomandărilor de dozaj descrise mai sus.

La copii cu vârsta cuprinsă între 3 luni şi 10 ani, se recomandă administrarea unui flacon (18 ml), conform recomandărilor de dozaj descrise mai sus.

Intre curele de tratatment se recomandă o pauză de 2- 3 săptămâni.

Tratamentul se repetă prin administrarea unui flacon la adulti şi a unei jumatăţi de flacon la copii, conform aceloraşi recomandări de dozaj.

Pentru asigurarea şi consolidarea protecţiei în timpul sezonului rece este necesară iniţierea ciclului terapeutic în septembrie şi repetarea tratamentului la începutul lunii ianuarie.

Instrucţiuni privind pregătirea produsului în vederea administrării şi manipularea sa In vederea administrării medicamentului, se parcurg urmatoarele etape:

  1. se agită flaconul şi se rupe dispozitivul de etanşeizare (sigiliul) astfel: se prinde bandeleta din plastic de pe capac şi se trage în afară pentru a o îndepărta complet.
  2. se îndepărteaza capacul, se întoarce flaconul şi se apasă pe picurător, gradual, până se obţine numărul necesar de picături.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Lantigen B

Până în prezent nu s-a raportat niciun caz de supradozaj cu Lantigen B.

Dacă uitaţi să utilizaţi Lantigen B

Dacă aţi uitat să utilizaţi Lantigen B, luaţi doza imediat ce v-aţi adus aminte şi apoi urmaţi tratamentul în mod obişnuit, la orele stabilite. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza omisă.

sus

Reacţii adverse posibile

Au fost raportate tulburări gastro-intestinale (greaţă, dureri abdominale, vărsături), reacţii pe piele (erupţii trecătoare pe piele, urticarie) şi tulburări respiratorii (tuse, dificulaăţi la respiraţie, astm bronşic) precum şi manifestări generale (febră, oboseală, reacţii alergice).

In cazul tulburărilor gastro-intestinale persistente, tratamentul trebuie întrerupt.

În cazul apariţiei reacţiilor adverse pe piele care persistă şi tulburărilor respiratorii, tratamentul trebuie întrerupt.

După prima administrare poate să apară o uşoară accentuare a simptomelor (frison, rinoree). În general, aceste reacţii adverse sunt rare, de intensitate uşoară şi autolimitante.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Lantigen B

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Lantigen B după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original, pentu a fi protejat de lumină. A se ţine flaconul bine închis.

A se utiliza în cel mult 30 de zile de la prima deschidere a flaconului.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Lantigen B

- Substantanţele active sunt:

Un ml picături orale, suspensie conţine:

Extracte antigenice de :

Staphylococcus aureus 79,6 unităţii antigenice

Streptococcus pyogenes grup A 126,2 unităţi antigenice

Streptococcus pneumonia tip 3 63,2 unităţi antigenice

Haemophylus inflenzae tip b 50,2 unităţi antigenice

Branhamella catarrhalis 39,9 unităţi antigenice

Klebsiella pneumoniae 39,8 unităţi antigenice

Fiecare mililitru picături orale suspensie conţine 23 de picături.

- Celelalte componente sunt: polisorbat 80, diacetat de clorhexidină, tiomersal, apă purificată

Cum arată Lantigen B şi conţinutul ambalajului

Lantigen B se prezintă sub formă de suspensie opalescentă de culoare gri-cafeniu.

Lantigen B este disponibil în cutie cu un flacon din sticlă brună, prevăzut cu picurător şi capac cu sigiliu, a 18 ml picături orale suspensie.
4/3

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Bruschettini S.R.L
Isonzo nr.6, 16147 - Genova, Italia.

Acest prospect a fost aprobat în Martie 2009.

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Gemeni Gemeni 22 May - 21 June

Cineva va interveni în planurile dumneavoastră şi acest lucru vă va enerva, dar nu este cazul să vă manifestaţi supărarea. Încercaţi să discutaţi nemulţumirile dumneavoastră cu persoana...citește mai departe

×

Gandul.ro
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul...
O prostituată româncă primește 20.000...
Dezvăluiri incredibile! Cine este mama...
ApropoTv.ro
Explozia TikTok Explozia TikTok
Există vreo modalitate sigură de socializare...
Marilyn Monroe cântând “Happy Birthday,...
Go4it.ro
Locuia cu un angajat de la poliție. Recent, tânăra a descoperit ceva șocant în casă Locuia cu un angajat de la poliție. Recent,...
A mers la lift după carantină și a rămas...
A stat mult cu căștile în urechi și...
ProMotor.ro
TOP 15 mașini de care să FUGI. Adevărate pericole financiare după doar 2 ani de la achiziție TOP 15 mașini de care să FUGI. Adevărate...
31 de maşini lăsate PE BUTUCI în doar...
Atenţie şoferi. Ce se întâmplă dacă...
Descopera.ro
DOVEDIT științific! Metoda SIMPLĂ care te ajută să pierzi grăsimea de pe burtă DOVEDIT științific! Metoda SIMPLĂ care...
Stârneşte multe CONTROVERSE dar este pe...
VIDEO. Americanii au testat un TUN LASER,...
ULTIMA ORĂ
Locuia cu un angajat de la poliție. Recent, tânăra a descoperit ceva șocant în casă

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .