Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Caută în:

Lamisil cremă

Companie: Novartis Consumer Health SA
Cuprins
Ce este Lamisil cremă şi pentru ce este utilizat?
Ce trebuie să ştiţi înainte de a utiliza Lamisil cremă?
Reacţii adverse posibile
Cum trebuie păstrat Lamisil cremă?
sus

Ce este Lamisil cremă şi pentru ce este utilizat?

Lamisil cremă este un produs antifungic ce acţionează prin distrugerea fungilor ce cauzaeză afecţiunile cutanate. Lamisil cremă este utilizat în tratamentul tinea pedis, tinea cruris, şi tinea corporis. El este, de asemenea, utilizat în tratamentul infecţiilor cutanate cu levuri precum candidoza şi pitiriazis versicolor.

Cum ştiţi că suferiţi de una din afecţiunile menţionate mai sus?

Tinea pedis apare doar la nivelul piciorului (de obicei ambele piciare sunt afectate, dar nu întotdeauna), adeseori între degete. de asemenea poate să apară şi la nivelul scobiturii gleznei, talpă sau în alte zone ale piciorului. Formele cele mai frecvente sunt caracterizate prin producerea de fisuri sau descuamări ale pielii, dar şi prin apariţia unor umflături uşoare, vezicule sau ulcere supurate.

Vă rugăm să ţineţi minte că dacă aveţi o infecţie fungică a unghiei (ciupercă în şi sub unghie), caracterizată prin decolorarea unghiilor şi modificări ale structurii acestora (îngroşare, friabilitate), trebuie să cereţi sfatul medicului, deoarece Lamisil cremă nu este indicat intratamentul acetui tip de infecţii. În tratamentul infecţiilor fungice ale unghiilor trebuie utilizate comprimatele Lamisil ce pot fi obţinute doar cu prescripţie medicală.

Tinea cruris apare pe zonele corpului unde pielea este plicaturată, mai ales dacă sunt umede. Aceste zone sunt îndeosebi la nivelul regiunii inghinale şi al feţei interne a coapselor, afectarea fiind, de obicei, bilaterală dar frecvent o zonă este mai mult afectată decât cealaltă. Infecţia se poate extinde în zonele dintre picioare, către fese, sau în sus, către abdomenul superior.

Infecţia poate să apară şi la nivelul pliului sânilor, axilei sau al altor zone de plicaturare. Eupţia cutanată are margine netedă şi poate să prezinte vezicule.

Este pruriginoasă.

Tinea corporis poate să apară în orice zonă a corpului dar mai frecvent la nivelul capului, gâtului, feţei sau braţelor. Aspectul său este, de obicei sub formă de zone circulare de erupţie eritematoasă, dar de asemenea poate să se prezinte sub formă de zone de descuamare şi este pruriginoasă.

Candidoza cutanată apare, de asemenea, în zonele corpului unde pielea este plicaturată şi umedă din cauza transpiraţiei (de exemplu sub sâni, în axile). De obicei, apare la pacienţii vârstnici sau obezi sau la cei cu afecţiuni precum diabet zaharat.

Provoacă eritem, prurit şi descuamări.

Pitiriazis versicolor apare la nivelul pielii sub formă de zone de descuamare ce devin pete albe datorită pierderii pigmentului cutanat. Petele sunt cel mai evidente în timpul verii în timp ce zonele de piele înconjurătoare se bronzează. Infecţia apare, de obicei, la nivelul trunchiului, gâtului, braţelor şi poate să reapară după câteva luni, mai ales în condiţii de vreme caldă şi transpiraţie abundentă.

Dacă nu sunteţi sigur în legătură cu cauza infecţiei dumneavoastră, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza crema, aceştia putând să vă ofere recomandările de rigoare.

sus

Ce trebuie să ştiţi înainte de a utiliza Lamisil cremă?

Când nu trebuie să utilizaţi produsul

Nu trebuie să utilizaţi Lamisil cremă:

- dacă sunteţi alergic la oricare dintre componentele acestui medicament (vezi enumerarea acestora de mai sus).

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă vă încadraţi în această categorie deoarece, în această situaţia, nu vă este recomandat să utilizaţi Lamisil cremă.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Lamisil cremă:

Lamisil cremă este indicat doar pentru uz extern. Nu trebuie să-l administraţi în interiorul gurii sau să-l înghiţiţi. Evitaţi contactul cremei cu ochii dumneavoastră. Dacă, accidental, crema vine în contact cu ochii dumneavoastră, ştergeţi-o şi spălaţi-vă energic ochii cu apă rece din abundenţă.

Dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi:

Dacă sunteţi gravidă întrebati medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Lamisil cremă.

Nu utilizaţi Lamisil cremă în perioada de alăptare, deoarece terbinafina, substanta activă din componenţa cremei, este excretată în laptele matern. Sugarii nu trebuie să vină în contact cu zonele de piele pe care a fost aplicată crema, inclusiv cea de la nivelul sânilor.

Utilizarea Lamisil cremă la copii:

Nu utilizaţi Lamisil cremă la copiii cu vârste sub 12 ani.

Utilizarea altor medicamente:

Înainte de a utiliza Lamisil cremă, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului ce alte medicamente utilizaţi sau aţi utilizat recent, inclusiv cele pe care le-aţi obţinut fără prescripţie medicală.
 

Nu aplicaţi alte medicamente pe zonele tratate. 3. Cum trebuie utilizat Lamisil cremă?

Este important să utilizaţi corect lamisil cremă. Urmaţi întocmai instrucţiunile de administrare.

Adulţi şi copii cu vârstă de 12 ani şi peste

În cazul în care tubul este sigilat, străpungeţi sigiliul folosindu-vă de vârful ascuţit de la nivelul capacului.

- Curăţaţi şi uscaţi zona de piele afectată şi zonele adiacente, apoi spălaţi-vă pe mâini.

- Deschideţi tubul şi puneţi pe deget o cantitate mică de cremă.

- Puneţi la loc capacul tubului.

- Aplicaţi destulă cremă într-un strat subţire pe zona afectată şi pe zona adiacentă acesteia.

- Frecaţi uşor zona pe care aţi aplicat crema.

- Spălaţi-vă pe mâini după ce aţi atins zona de piele infectată astfel încât să nu se extindă infecţia şi în alte zone sau să transmiteţi infecţia altcuiva.

Dacă efectuaţi tratamentul unei infecţii apărute în zone de plicaturare ale corpului dumneavoastră, puteţi acoperi zona pe care aţi aplicat crema cu o faşa de tifon, mai ales în timpul nopţii. dacă faceţi aşa, utilizaţi de fiecare dată când aplicaţi crema o nouă faşă de tifon.

Cât de des şi cât timp trebuie utilizat Lamisil cremă?

Aplicaţi Lamisil cremă pe zonele infectate după cum urmează:

- Tinea pedis: 1 administrare/zi timp de 1 săptămână.

- Tinea cruris şi tinea corporis: 1 administrare/zi timp de 1 săptămână.

- Candidoză cutanată: 1-2 administrări/zi timp de 1-2 săptămâni. Aceasta se asemănă cu tinea cruris şi corporis dar apare la pacienţi vârstnici sau obezi în zonele de piele plicaturată şi umedă, sau la cei cu afecţiuni precum diabetul zaharat. Pentru tratamentul candidozei este necesară o perioadă mai lungă de tratament

- Pitiriazis versicolor: 1-2 administrări/zi timp de 2 săptămâni.

Utilizaţi Lamisil cremă pe toată perioada de timp recomandată chiar dacă infecţia pare să se fi vindecat după câteva zile. infecţiile par să se amelioreze după câteva zile de tratament, dar pot să reapară dacă produsul nu aste aplicat cu regularitate sau tratamentul este întrerupt prea devreme.

Administrarea Lamisil cremă trebuie să-şi manifeste efectele de ameliorare a afecţiunii cutanate după câteva zile. Totuşi, vindecarea completă a zonei de piele afectată este obţinută după o perioadă de timp de până la 4 săptămâni, chiar dacă simptomatologia a dispărut mai devreme. Chiar dacă nu veţi mai utiliza crema, după trecerea perioadei de timp recomandată pentru aplicare, procesul de ameliorare va continua.

Dacă nu aţi observat nici un semn de ameliorare în decurs de 2 săptămâni de la începerea tratamentului, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului care vă vor sfătui ce să faceţi.

Ce trebuie să faceţi pentru a facilita tratamentul?

Pentru a facilita tratamentul trebuie să păstraţi curate zonele de piele afectate, spălându-le cu regularitate. Uscaţi-le cu grijă, fără a le freca, prin tamponare uşoară. Încercaţi să nu scărpinaţi zona deşi aceasta poate fi pruriginoasă, deoarece puteţi provoca agravarea leziunii şi încetinirea procesului de însănătoşire sau extinderea infecţiei.

Deoarece aceste infecţii sunt contagioase, nu trebuie să împrumutaţi altora prosopul sau hainele dumneavoastră. Pentru a vă preveni de reinfectare, acestea trebuie spălate frecvent.

Ce se întâmplă dacă înghiţiţi accidental o cantitate de cremă?

Dacă dumneavoastră, sau altcineva, înghiţiţi accidental o cantitate de Lamisil cremă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră care vă va spune ce trebuie să faceţi.

Ce se întâmplă dacă uitaţi să aplicaţi o doză?

Dacă aţi uitat să aplicaţi o doză de cremă, aplicaţi-o imediat ce v-aţi amintit şi apoi continuaţi
tratamentul aşa cum v-a fost recomandat. Dacă vă amintiţi în momentul aplicării dozei
următoare, aplicaţi doar doza ce trebuie administrată în acel moment şi apoi continuaţi tratamentul aşa cum v-a fost recomandat.

Încercaţi să utilizaţi crema întocmai cum v-a fost recomandat. Acest lucru este important, deoarece omiterea aplicarilor cremei cresc riscul de reapariţie a infecţiei.

sus

Reacţii adverse posibile

Majoritatea pacienţilor au beneficii terapeutice utilizând Lamisil cremă. Totuşi, toate medicamentele pot provoca reacţii adverse la unii pacienţi şi este important să ţineţi minte următoarele;

După utilizare pot să apară la unii pacienţi eritem, prurit uşor sau senzaţie de înţepătură. Aceste reacţii adverse sunt inofensive, uşoare şi sunt de aşteptat să se producă după aplicarea cremei.

În cazuri foarte rare, pacienţii pot să fie alergici la Lamisil cremă, ceea ce poate provoca inflamare şi durere, erupţii cutanate sau urticarie. Dacă observaţi apariţia acestor simptome deosebite, întrerupeţi utilizarea cremei şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă observaţi apariţia vreunei reacţii adverse care nu a fost menţionată în acest prospect, vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

sus

Cum trebuie păstrat Lamisil cremă?

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Produsul poate fi utilizat cel mult 4 saptamani de la perforarea tubului.

Clorhidrat de terbinafină, 1%

Lamisil cremă este de culoare albă, omogenă, strălucitoare. 100 g cremă conţin 1 g clorhidrat de terbinafină. Crema contine, de asemenea, hidroxid de sodiu, alcool benzilic, stearat de sorbitan, palmitat de cetil, alcool stearilic, alcool cetilic, polisorbat 60 miristat de izopropil, apă purificată.

Crema este ambalată într-un tub de aluminiu ce conţine 15 g.

Producătorul este:

Novartis Pharma Produktions GmbH, Germania Oflingerstrasse 44, D-79664 Wehr/Baden, Germania
Novartis Consumer Health SA, Elveţia
Route de l'Etraz, P.O. Box 269, CH-1260 Nyon, Elveţia

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă este:

Novartis Consumer Health SA
Route de l'Etraz, P.O. Box 269, CH-1260 Nyon, Elveţia

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Vărsător Vărsător 20 ianuarie - 18 februarie

Este posibil ca în luna ianuarie să se accentueze o atmosferă tensionată în domeniul sentimental. Nu este însă cazul să vă demoralizaţi. Inspiraţia şi inventivitatea vă pot aduce realizări...citește mai departe

×

Zf.ro
Dezvăluiri de la Iulian Stanciu. De ce a introdus eMag taxa de livrare? Dezvăluiri de la Iulian Stanciu. De ce...
Beţi cafea? Diferenţa între o cafea de...
Cel mai mare pericol de care trebuie să...
BusinessMagazin.ro
Cine sunt cei care ne ascultă discuţiile prin smartphone-uri. Sunt plătiţi cu 12 dolari pe oră şi notează fiecare cuvânt pe laptopurile lor Cine sunt cei care ne ascultă discuţiile...
1 din 100 de oameni sunt psihopaţi. Te...
Mediafax.ro
Ca „muritorii de rând”. Ce nume de familie vor purta Harry şi Meghan după ce renunţă la titulatura „Alteţa sa regală” Ca „muritorii de rând”. Ce nume de...
Preşedintele USR Găvojdia, acuzată că...
Avion prăbuşit în Kazahstan. Bilanţul...
Gandul.info
Lovitură pentru farmacii. Ce medicament dispare de pe piaţă! Era în topul vânzărilor Lovitură pentru farmacii. Ce medicament...
Noul indicator care i-a indus în eroare...
Carte de identitate de la 12 ani, imagine...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ApropoTv.ro
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor "Îmi pare rău că iubitul tău se uită...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită...
Go4it.ro
Cât costă acum primul iPhone din 2007? Poate să ajungă la un preţ mai mare decât o maşină nouă Cât costă acum primul iPhone din 2007?...
Telekom anunţă creşteri de preţ pentru...
Satelit de telecomunicaţii, în pericol...
ProMotor.ro
Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină! Femeile declară: astea sunt „poziţiile...
I-au furat roțile înainte să fie lansată....
A modificat un LOGAN și acum conduce o...
Descopera.ro
Ce s-a întâmplat cu corpul unei FEMEI când a început să FACA sex mai des? Experţii au fost UIMIŢI Ce s-a întâmplat cu corpul unei FEMEI...
IMAGINI video care par ireale. Cum se lucrează...
BARBAR! O tânără frumoasă cu un soţ...
ULTIMA ORĂ
Momentul în care avionul ucrainean ar fi fost lovit de o rachetă. Detaliile care indică autenticitatea înregistrării video

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.