Ketoconazol Mk, cremă, 2%

Producător: S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L.
Substanță activa
ketoconazol
Clasa ATC
D01AC
Format
cremă
Afecțiuni
infecţii cutanate cu dermatofiţi, candidoze cutanate, dermatită seboreică
Producător
S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L.
Acțiune terapeutică
Antifungica

Ce este Ketoconazol MK, cremă şi pentru ce este utilizat

Ketoconazol MK conţine ca substanţă activă ketoconazolul, un derivat de imidazol. Ketoconazol MK , cremă este indicat în tratamentul topic al următoarelor afecţiuni:

– infecţii cutanate cu dermatofiţi – tinea corporis, tinea cruris, tinea manus, tinea pedis – datorate Tricophyton rubrum, Tricophyton mentagrophytes, Microsporum spp. şi Epidermophyton floccosum;

– candidoze cutanate;

– pitiriazis versicolor datorat Malassezia furfur;

– dermatită seboreică datorată Pityrosporum spp.

Înainte de a începe tratamentul cu Ketoconazol MK , cremă trebuie să ştiţi

Nu folosiţi Ketoconazol MK , cremă dacă sunteţi alergic la ketoconazol, la alţi derivaţi de imidazol sau la oricare dintre componenţii medicamentului. Ketoconazol MK, cremă nu se foloseşte la nivel oftalmic.

Ketoconazol MK, cremă va fi utilizat cu prudenţă:

– dacă pentru tratamentul dermatitei seboreice s-a utilizat anterior un glucocorticoid topic potent, pentru evitarea apariţiei reacţiilor de hipersensibilitate cutanată induse de glucocorticoid şi a recăderilor, se recomandă întreruperea treptată (în decurs de 2 săptămâni) a tratamentului anterior înaintea începerii administrării ketoconazolului.

Se recomandă evitarea pansamentelor ocluzive.

Sarcina şi alăptarea

După administrare topică ketoconazolul nu este absorbit sistemic. În timpul sarcinii, medicamentul se va administra numai dacă este absolut necesar..

Deoarece după administrare topică ketoconazolul nu a fost detectat în plasmă, medicamentul se poate utiliza în timpul alăptării.

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Ketoconazol MK, cremă nu are efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Vă rugăm, informaţi medicul sau farmacistului dacă folosiţi sau aţi folosit recent alte medicamente, chiar şi dintre cele care se eliberează fără prescripţie medical.

Cum se foloseşte Ketoconazol MK, cremă:

Se aplică crema pe pielea zonei afectate; se masează uşor pînă la absorbţia completă. În funcţie de tipul afecţiunii şi răspunsul pacientului, administrarea se poate face o dată sau de două ori pe zi.

Durata tratamentului depinde de indicaţiile medicului şi de rezultatul obţinut:

– timp de 2-3 săptămâni pentru pitiriazis versicolor şi candidoze cutanate;

– timp de 2-4 săptămâni pentru tinea cruris şi dermatita seboreică;

– timp de 3-4 săptămâni pentru tinea corporis;

– timp de 4-6 săptămâni pentru tinea pedis.

Posibilele reacţii adverse ale Ketoconazol MK, cremă

În timpul tratamentului cu Ketoconazol MK , cremă au fost semnalate câteva cazuri de iritaţie cutanată, senzaţie de arsură şi dermatită.

În cazul apariţiei reacţiilor adverse, tratamentul se întrerupe şi se anunţă medicul.

Dacă observaţi alte reacţii adverse care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Cum se păstrează Ketoconazol Mk, cremă

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj
Cutie cu un tub din aluminiu conţinând 20 g cremă.

Producător
S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L., România

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L.
Str. Moara de Foc, Nr. 35, Iaşi, România

Data ultimei verificări a prospectului Iunie 2005

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal