Karvol, soluţie pentru vapori de inhalat

Producător: Boots Healthcare International
Substanță activa
combinaţii
Clasa ATC
R05CA
Format
solutie pentru vapori de inhalat
Afecțiuni
infectii la nivelul tractului respirator
Producător
Boots Healthcare International
Acțiune terapeutică
Expectoranta

Compoziţie

100 ml soluţie pentru vapori de inhalat conţin clorbutol 0,5 g, levo-mentol 7,9 g, timol 0,7 g, terpineol 14,8 g, Pini sylvestris aetheroleum 2 g, Pini pumilio aetheroleum 22,9 g şi excipienţi: polietilenglicol 400, triacetin, polisorbat 80, macrogol monoleat, cinnamomi aetheroleum.

Grupa farmacoterapeutică: Expectorante, combinaţii

Karvol decongestioneaza caile nazale. Contine o combinatie de uleiuri volatile si mentol.

Indicatii terapeutice

Util în tratamentul simptomatic al infectiilor la nivelul tractului respirator superior si al congestiei nazale.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate cunoscută la oricare din componentele produsului.

Copii cu vârsta sub 2 ani.

Astm bronşic sau tuse convulsivă.

Precauţii

La copii de vârstă mică, în special sub 18 luni, datorită posibilităţii de apariţie a spasmului glotic, trebuie evitat contactul produsului cu tegumentele în regiunea capului si gatului.

Trebuie evitat contactul cu ochii si pielea. Daca simptomele persista adresaţi-vă medicului. Produsul nu trebuie lăsat la indemana copiilor. Produsul nu se administrează oral sau nazal. A nu se utiliza pe cale internă. Dacă este înghiţit accidental, adresaţi-vă medicului.

Interactiuni

Nu sunt cunoscute interacţiuni clinic semnificative.

Atentionări speciale

Pentru informaţii suplimentare adresaţi-vă medicului.

Sarcina si alăptarea

Siguranta medicamentului Karvol la gravide si in perioada alăptării nu a fost demonstrata. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare
Produsul se administrează prin inhalare dar trebuie evitată inhalarea directă a soluţiei pentru vapori de inhalat. Prin inhalare directă, produsul poate deveni tusogen la orice vârstă.

Pentru copii peste 2 ani si adulti:

Pe timpul noptii: 6 picaturi soluţie pentru vapori de inhalat se picură pe asternut sau batista, in vecinatatea pacientului dar nu in contact direct cu pielea.

Pe timpul zilei: 6 picaturi soluţie pentru vapori de inhalat se picură pe o batistă, sau intr-un vas cu apa fierbinte care se lasă liber în cameră. Se inhalează vaporii eliberaţi în atmosferă, dar nu direct la nivelul batistei sau vasului.

În cazul copiilor de vârstă mică, batista pe care s-a picurat soluţia pentru vapori de inhalat, nu trebuie lăsată la îndemâna acestora.

Vârstnici:

Nu este necesar a se modifica modul de administare pentru varstnici. Produsul nu este recomandat la copii sub 2 ani.

Pentru informaţii suplimentare în privinţa modului de utilizare, adresaţi-vă medicului.

Reactii adverse

Poate apare iritaţia mucoaselor tractului respirator, eventual tuse. La copii de vârstă mică, în special sub 18 luni, poate apare spasm glotic dacă produsul vine în contact cu pielea în regiunea capului si gatului.

De asemeni produsul are un potenţial de sensibilizare la contactul cu tegumentele. În compoziţia produsului sunt prezente substanţe iritante pentru tegumente şi mucoase (timolul) şi chiar alergizante (aldehida cinamică din Cinnamomi aetheroleum).

Dacă simptomele persistă sau dacă apar simptome neobişnuite, adresaţi-vă medicului.

Supradozaj

Simptomele supradozarii sau a administrării accidentale pe cale orală, pot include greata, voma, colici, cefalee, ameteli, senzatia de incalzire, delir, spasme musculare, convulsii epileptice, deprimarea respiratiei, deprimarea sistemului nervos central (SNC) si coma. Initial tratamentul consta in spalaturi gastrice si aspiratie. Se administrează oral laxative saline ca de exemplu sulfat de sodiu si carbune activ. Convulsiile pot fi tratate cu diazepam sau thiopental sodic.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticlă brună a 10 ml soluţie pentru vapori de inhalat. Cutie cu un flacon din sticlă brună a 12 ml soluţie pentru vapori de inhalat. Cutie cu un flacon din sticlă brună a 15 ml soluţie pentru vapori de inhalat.

Producător

Boots Healthcare International, Marea Britanie

Detinătorul Autorizatiei de punere pe piată

Boots Healthcare International,
1 Thane Road West, Nottingham, NG2 3AA, Marea Britanie

Data ultimei verificări a prospectului Iulie 2005

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?