Gaviscon Mentol, suspensie orală

Producător: Reckitt Benckiser Healthcare Ltd
Substanță activa
Alginat de sodiu, hidrogenocarbonat de sodiu şi carbonat de calciu
Clasa ATC
A02BX
Format
suspensie orală
Afecțiuni
reflux gastro-esofagian, regurgitatie acida, pirozis, indigestie legata de reflux
Producător
Reckitt Benckiser Healthcare Ltd
Acțiune terapeutică
suspersor al refluxului, formează un strat protector peste conţinutul stomacului, împiedicând acidul gastric să părăsească stomacul

Ce este Gaviscon Mentol suspensie orală şi pentru ce se utilizează

Gaviscon Mentol suspensie orală aparţine unui grup de medicamente numite „supresori ai refluxului”, care formează un strat protector peste conţinutul stomacului, împiedicând acidul gastric să părăsească stomacul, unde acţionează, şi să pătrundă în esofag, unde provoacă durere şi disconfort.

Acest medicament este utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitaţia acidă, senzaţia de arsură în capul pieptului şi indigestia (legate de reflux) care apar, de exemplu, după mese sau în timpul sarcinii sau la pacienţii cu simptome asociate esofagitei de reflux.

Inainte să luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală

Nu luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală

– dacă ştiţi că sunteţi alergic (hipersensibil) la oricare dintre componentele Gaviscon Mentol suspensie orală, deoarece foarte rar au apărut dificultăţi în respiraţie şi erupţii trecătoare pe piele (pentru lista completă vezi informaţiile suplimentare).

 

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Gaviscon Mentol suspensie orală

Acest medicament conţine cantităţi mici de sodiu (6,2 mmol per 10 ml) şi calciu (1,6 mmol per 10 ml).

– Dacă vi s-a recomandat să urmaţi o dietă restrictivă privind vreuna dintre aceste substanţe, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

– Vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră privind concentraţiile acestor săruri şi dacă suferiţi sau aţi suferit de o afecţiune semnificativă la nivelul rinichilor sau inimii, deoarece anumite săruri pot avea un efect asupra acestor afecţiuni.

 

Vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă ştiţi că aveţi cantităţi reduse de acid gastric în stomac, deoarece acest medicament poate fi mai puţin eficace în acest caz.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă simptomele persistă după 7 zile de utilizare.

 

Folosirea altor medicamente

Nu luaţi acest medicament în decurs de două ore de la administrarea altor medicamente pe cale orală, deoarece acesta poate interacţiona cu anumite medicamente.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Puteţi lua acest medicament dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

Informaţii importante privind unele componente ale Gaviscon Mentol suspensie orală

Acest medicament conţine parahidroxibenzoat de metil (E 218) şi parahidroxibenzoat de propil (E 216) care pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

Cum să luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală

Pentru administrare orală. Agitaţi bine înainte de utilizare.

Adulţi, inclusiv vârstnici, şi copii cu vârsta de 12 ani şi mai mari: 10-20 ml după masă şi la culcare (maxim de patru ori pe zi).

Copii cu vârsta sub 12 ani: trebuie administrat numai la sfatul medicului.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Gaviscon Mentol suspensie orală

Dacă luaţi prea mult din acest medicament, este puţin probabil să vă facă rău. Cu toate acestea, vă puteţi simţi balonat. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă acest simptom nu dispare.

Dacă uitaţi să luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu este necesar să luaţi o doză dublă data viitoare, ci continuaţi să luaţi doza obişnuită la momentul potrivit.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Gaviscon Mentol suspensie orală poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă apar aceste reacţii adverse, opriţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Foarte rar (mai puţin de 1 din 10000), există şanse de apariţie a unei reacţii alergice la componente. Simptomele acesteia pot include erupţie trecătoare pe piele mâncărime, dificultate în respiraţie, ameţeli sau umflare a feţei, buzelor, limbii sau gâtului.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Gaviscon Mentol suspensie orală

Nu utilizaţi Gaviscon Mentol suspensie orală după data de expirare înscrisă pe etichetă după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se păstra la temperaturi peste 30°C. A nu se păstra la frigider sau congela. înainte de prima utilizare, verificaţi ca sigiliul de pe capac să nu fie distrus.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Gaviscon Mentol suspensie orală

– Fiecare 10 ml de suspensie orală conţine alginat de sodiu 500 mg, hidrogenocarbonat de sodiu 267 mg şi carbonat de calciu 160 mg ca substanţe active.

– Celelalte componente sunt carbomer 974P, parahidroxibenzoat de metil (E 218) şi parahidroxibenzoat de propil (E 216), zaharină sodică, hidroxid de sodiu, aromă de mentă nr. 4 şi aromă de mentă nr. 5 şi apă purificată. Acest medicament nu conţine zahăr sau gluten.

 

Cum arată Gaviscon Mentol suspensie orală şi conţinutul ambalajului

Gaviscon Mentol suspensie orală este o suspensie de culoare aproape albă, cu miros şi aromă de mentă.

Gaviscon Mentol suspensie orală este disponibil în flacoane a 100, 150, 200, 300, 500 sau 600 ml. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Reckitt Benckiser Healthcare Ltd

Dansom Lane

Hull, East Yorkshire

HU87DS

Marea Britanie

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria Gaviscon Liquid Mint Suspension zum Einnehmen

Bulgaria ГАВИСКОН ЛИКВИД САШЕТА

Danemarca Galieve Cool Mint (Liquid in bottle and sachets)

Portugalia Gaviscon

România Gaviscon Mentol suspensie orală

Ungaria Gaviscon borsmenta izu belsoleges szuszpenzio tasakban

Acest prospect a fost aprobat în Martie 2011.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?