Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

FERROGRADUMET®, Comprimate cu eliberare prelungită, 105 mg

Companie: Abbott Laboratories Ltd.Abbott Laboratories Ltd.
Cuprins
Compozitie si utilizari
Precautii
Administrarea Ferrogradumet
Reactii adverse
Pastrare
Alte informatii
sus

Compozitie si utilizari

Ce conţine Ferrogradumet?

Denumirea comprimatelor dumneavoastră este Ferrogradumet. Fiecare comprimat cu eliberare prelungită conţine conţine fer elementar 105 mg sub formă de sulfat feros uscat 325 mg şi excipienţi: nucleu - copolimer de metilacrilat-metilmetacrilat, lactoză, polividonă, stearat de magneziu; film - hidroxipropilmetilceluloză, etilceluloză, zaharină sodică, trietilcitrat, oleat de sorbitan, ulei de ricin, dioxid de titan (E 171), Eritrozină (E 127), Sunset Yellow FCF (E 110).

Ferrogradumet este un supliment de fier. Utilizarea sa este descrisă mai jos.

Pentru ce este utilizat Ferrogradumet?

Ferrogradumet este un supliment de fier utilizat pentru prevenirea şi tratarea anemiei cauzată de deficitul de fier. Forma farmaceutică cu eliberare prelungită permite eliberarea fierului într-un interval de câteva ore şi reduce posibilitatea iritării stomacului. Forma de eliberare prelungită constă într-o structură inactivă din plastic în formă de fagure care conţine fier. În timpul trecerii comprimatului prin stomac şi intestine, fierul este eliberat, iar fagurele golit este eliminat prin materiile fecale.

sus

Precautii

Înainte de a utiliza Ferrogradumet

Dacă sunteţi însărcinată adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Ferrogradumet, deoarece este posibil să aveţi nevoie de un alt supliment de fier.

Nu utilizaţi Ferrogradumet dacă vi s-a spus că aveţi oricare dintre următoarele afecţiuni: un obstacol intestinal sau diverticuloză intestinală, afecţiuni ereditare legate de fier (hemocromatoză, hemosideroză); dacă necesitaţi transfuzii repetate de sânge, dacă sunteţi în tratament cu fier injectabil sau dacă utilizaţi medicamente care conţin fier.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă utilizaţi oricare dintre următoarele antibiotice: tetracicline, chinolone sau cloramfenicol; penicilamină (pentru intoxicaţii cu metale sau artrită reumatoidă), tratament pentru indigestie sau preparate cu zinc deoarece Ferrogradumet poate împiedica acţiunea adecvată a acestora. Dacă medicul dumneavoastră vă spune că puteţi continua utilizarea Ferrogradumet concomitent cu medicamentele de mai sus, vă rugăm să ţineţi cont de următaorele recomandări: antibioticele de tipul tetraciclinelor trebuie administrate cu cel puţin 2 ore înainte sau la 3 ore după administrarea Ferrogradumet; antibioticele de tipul chinolonelor şi a penicilaminelor trebuie administrate cu cel puţin 2 ore înainte sau la 2 ore după administrarea Ferrogradumet.

Comprimatele Ferrogradumet trebuie înghiţite cu cel puţin 1 oră înainte şi la cel puţin 2 ore după administrarea oricăruia dintre următoarele medicamente sau alimente, altfel este posibil să nu acţioneze corespunzător: antiacide, suplimente de calciu, oxalaţi sau fosfaţi, ceai, cafea, ouă, lapte sau produse din lapte, pâine integrală şi cereale, fibre alimentare.

sus

Administrarea Ferrogradumet

Administraţi un comprimat pe zi pe stomacul gol. Fiecare comprimat trebuie înghiţit întreg.

Ferrogradumet nu trebuie administrat la copiii sub vârsta de 12 ani.

Dacă uitaţi să utilizaţi un comprimat pentru una sau mai multe zile, continuaţi să utilizaţi câte un comprimat în fiecare zi. Nu utilizaţi mai mult de un comprimat pe zi.

Dacă utilizaţi accidental mai mult de un comprimat într-o zi sau dacă un copil a utilizat comprimatele, solicitaţi asistenţă medicală de urgenţă.

Ferrogradumet conţine colorantul E110 care poate provoca reacţii de tip alergic, inclusiv astm bronşic. Alergia este mai frecvent întâlnită la persoanele alergice la acidul acetilsalicilic.

Datorită conţinutului în lactoză, Ferrogradumet nu trebuie administrat la persoanele cu galactozemie, sindrom de malabsorbţie a glucozei sau galactozei sau deficit de lactază.

sus

Reactii adverse

Ce probleme poate determina Ferrogradumet?

Uneori, Ferrogradumet poate provoca afecţiuni gastrice cum sunt senzaţie de rău, vărsături, dureri de stomac, diaree sau constipaţie. Scaunele dumneavoastră se pot înnegri în timpul utilizării Ferrogradumet. Dacă vi se face un test de detectare a sângelui în materiile fecale, informaţi medicul dumneavoastră că utilizaţi Ferrogradumet, deoarece materiile fecale negre pot determina interpretarea incorectă a probelor. Informaţi medicul dumneavoastră dacă oricare dintre aceste probleme devin acute sau dacă prezentaţi oricare alte simptome neaşteptate sau neobişnuite.

În timpul utilizării Ferrogradumet s-au raportat reacţii alergice de tipul erupţiilor cutanate şi, în cazuri rare, dificultate în respiraţie, leşin, umflarea feţei şi a gâtului care pot necesita tratament de urgenţă.

Partea în formă de fagure a comprimatului dumneavoastră poate provoca afecţiuni persoanelor vârstnice sau celor cu constipaţie. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă aveţi impresia că aceasta poate fi o problemă.

sus

Pastrare

Cum trebuie păstrat Ferrogradumet?

Nu utilizaţi comprimatele Ferrogradumet după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Dacă observaţi că este depăşită data de expirare, înapoiaţi-le farmacistului dumneavoastră şi, dacă este cazul, cereţi alte comprimate.

Păstraţi Ferrogradumet la o temperatură sub 25° C. Nu lăsaţi Ferrogradumet la îndemâna copiilor. Medicamentul dumneavoastră le poate face rău.

ŢINEŢI MINTE că aceste comprimate sunt pentru dumneavoastră. Nu le daţi niciodată altor persoane. Le pot face rău chiar dacă manifestă aceleaşi simptome ca şi dumneavoastră.

Dacă aveţi întrebări suplimentare privind tratamentul cu Ferrogradumet pentru care nu găsiţi răspuns în acest prospect, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Alte informatii

Ambalaj

Ferrogradumet este disponibil în cutii cu 3 blistere din folie PVC/Al a câte 10 comprimate cu eliberare prelungită.

Producător

Abbott Laboratories Ltd., Marea Britanie

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Abbott Laboratories Ltd.,

Queenborough, Kent ME11 5EL, Marea Britanie

Data ultimei verificări a prospectului

August 2004

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Medicamente cu aceeași substanță activă
Rac Rac 22 iunie - 22 iulie

Sunteţi implicat trup şi suflet în problemele cu care vă confruntaţi la serviciu, dar eficienţa dumneavoastră în chestiunile practice este uşor diminuată. Luna iulie anunţă unele dispute în...citește mai departe

×

Gandul.ro
Autoritățile avertizează: Atenție la măștile periculoase din comerț! Cum le recunoști Autoritățile avertizează: Atenție la...
Produs consumat de toți românii, INFECTAT...
Al doilea val de coronavirus a lovit deja!...
Go4it.ro
Detaliul uluitor descoperit la statuia David, realizată acum 500 de ani. Iată ce ascunde în mâna dreaptă Detaliul uluitor descoperit la statuia David,...
Bill Gates este călător în timp? Iată...
Şi-a dus mireasa la hotel în noaptea nunții....
ProMotor.ro
Dezastru în București: Ce s-a întâmplat cu autobuzele care au circulat pe linia de tramvai Dezastru în București: Ce s-a întâmplat...
Metoda ingenioasă pe care o folosesc șoferii...
Care este, de fapt, MOTIVUL pentru care...
Descopera.ro
Marele EXPERIMENT de a crea o rasă superioară. TINERELE pure care au lucrat la el. ''Aveam zilnic în program...'' Marele EXPERIMENT de a crea o rasă superioară....
Ce se întâmplă cu SOARELE nostru și...
POZIȚIILE sexuale care l-au ruşinat pe...
ULTIMA ORĂ
Detaliul uluitor descoperit la statuia David, realizată acum 500 de ani. Iată ce ascunde în mâna dreaptă

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .