FERROGRADUMET®, Comprimate cu eliberare prelungită, 105 mg

Producător: Abbott Laboratories Ltd.Abbott Laboratories Ltd.
Substanță activa
sulfat feros uscat
Clasa ATC
B03AA
Format
comprimate cu eliberare prelungită
Afecțiuni
anemie
Producător
Abbott Laboratories Ltd.
Acțiune terapeutică
supliment de fier

Compozitie si utilizari

Ce conţine Ferrogradumet?

Denumirea comprimatelor dumneavoastră este Ferrogradumet. Fiecare comprimat cu eliberare prelungită conţine conţine fer elementar 105 mg sub formă de sulfat feros uscat 325 mg şi excipienţi: nucleu – copolimer de metilacrilat-metilmetacrilat, lactoză, polividonă, stearat de magneziu; film – hidroxipropilmetilceluloză, etilceluloză, zaharină sodică, trietilcitrat, oleat de sorbitan, ulei de ricin, dioxid de titan (E 171), Eritrozină (E 127), Sunset Yellow FCF (E 110).

Ferrogradumet este un supliment de fier. Utilizarea sa este descrisă mai jos.

Pentru ce este utilizat Ferrogradumet?

Ferrogradumet este un supliment de fier utilizat pentru prevenirea şi tratarea anemiei cauzată de deficitul de fier. Forma farmaceutică cu eliberare prelungită permite eliberarea fierului într-un interval de câteva ore şi reduce posibilitatea iritării stomacului. Forma de eliberare prelungită constă într-o structură inactivă din plastic în formă de fagure care conţine fier. În timpul trecerii comprimatului prin stomac şi intestine, fierul este eliberat, iar fagurele golit este eliminat prin materiile fecale.

Precautii

Înainte de a utiliza Ferrogradumet

Dacă sunteţi însărcinată adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Ferrogradumet, deoarece este posibil să aveţi nevoie de un alt supliment de fier.

Nu utilizaţi Ferrogradumet dacă vi s-a spus că aveţi oricare dintre următoarele afecţiuni: un obstacol intestinal sau diverticuloză intestinală, afecţiuni ereditare legate de fier (hemocromatoză, hemosideroză); dacă necesitaţi transfuzii repetate de sânge, dacă sunteţi în tratament cu fier injectabil sau dacă utilizaţi medicamente care conţin fier.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă utilizaţi oricare dintre următoarele antibiotice: tetracicline, chinolone sau cloramfenicol; penicilamină (pentru intoxicaţii cu metale sau artrită reumatoidă), tratament pentru indigestie sau preparate cu zinc deoarece Ferrogradumet poate împiedica acţiunea adecvată a acestora. Dacă medicul dumneavoastră vă spune că puteţi continua utilizarea Ferrogradumet concomitent cu medicamentele de mai sus, vă rugăm să ţineţi cont de următaorele recomandări: antibioticele de tipul tetraciclinelor trebuie administrate cu cel puţin 2 ore înainte sau la 3 ore după administrarea Ferrogradumet; antibioticele de tipul chinolonelor şi a penicilaminelor trebuie administrate cu cel puţin 2 ore înainte sau la 2 ore după administrarea Ferrogradumet.

Comprimatele Ferrogradumet trebuie înghiţite cu cel puţin 1 oră înainte şi la cel puţin 2 ore după administrarea oricăruia dintre următoarele medicamente sau alimente, altfel este posibil să nu acţioneze corespunzător: antiacide, suplimente de calciu, oxalaţi sau fosfaţi, ceai, cafea, ouă, lapte sau produse din lapte, pâine integrală şi cereale, fibre alimentare.

Administrarea Ferrogradumet

Administraţi un comprimat pe zi pe stomacul gol. Fiecare comprimat trebuie înghiţit întreg.

Ferrogradumet nu trebuie administrat la copiii sub vârsta de 12 ani.

Dacă uitaţi să utilizaţi un comprimat pentru una sau mai multe zile, continuaţi să utilizaţi câte un comprimat în fiecare zi. Nu utilizaţi mai mult de un comprimat pe zi.

Dacă utilizaţi accidental mai mult de un comprimat într-o zi sau dacă un copil a utilizat comprimatele, solicitaţi asistenţă medicală de urgenţă.

Ferrogradumet conţine colorantul E110 care poate provoca reacţii de tip alergic, inclusiv astm bronşic. Alergia este mai frecvent întâlnită la persoanele alergice la acidul acetilsalicilic.

Datorită conţinutului în lactoză, Ferrogradumet nu trebuie administrat la persoanele cu galactozemie, sindrom de malabsorbţie a glucozei sau galactozei sau deficit de lactază.

Reactii adverse

Ce probleme poate determina Ferrogradumet?

Uneori, Ferrogradumet poate provoca afecţiuni gastrice cum sunt senzaţie de rău, vărsături, dureri de stomac, diaree sau constipaţie. Scaunele dumneavoastră se pot înnegri în timpul utilizării Ferrogradumet. Dacă vi se face un test de detectare a sângelui în materiile fecale, informaţi medicul dumneavoastră că utilizaţi Ferrogradumet, deoarece materiile fecale negre pot determina interpretarea incorectă a probelor. Informaţi medicul dumneavoastră dacă oricare dintre aceste probleme devin acute sau dacă prezentaţi oricare alte simptome neaşteptate sau neobişnuite.

În timpul utilizării Ferrogradumet s-au raportat reacţii alergice de tipul erupţiilor cutanate şi, în cazuri rare, dificultate în respiraţie, leşin, umflarea feţei şi a gâtului care pot necesita tratament de urgenţă.

Partea în formă de fagure a comprimatului dumneavoastră poate provoca afecţiuni persoanelor vârstnice sau celor cu constipaţie. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă aveţi impresia că aceasta poate fi o problemă.

Pastrare

Cum trebuie păstrat Ferrogradumet?

Nu utilizaţi comprimatele Ferrogradumet după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Dacă observaţi că este depăşită data de expirare, înapoiaţi-le farmacistului dumneavoastră şi, dacă este cazul, cereţi alte comprimate.

Păstraţi Ferrogradumet la o temperatură sub 25° C. Nu lăsaţi Ferrogradumet la îndemâna copiilor. Medicamentul dumneavoastră le poate face rău.

ŢINEŢI MINTE că aceste comprimate sunt pentru dumneavoastră. Nu le daţi niciodată altor persoane. Le pot face rău chiar dacă manifestă aceleaşi simptome ca şi dumneavoastră.

Dacă aveţi întrebări suplimentare privind tratamentul cu Ferrogradumet pentru care nu găsiţi răspuns în acest prospect, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Alte informatii

Ambalaj

Ferrogradumet este disponibil în cutii cu 3 blistere din folie PVC/Al a câte 10 comprimate cu eliberare prelungită.

Producător

Abbott Laboratories Ltd., Marea Britanie

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Abbott Laboratories Ltd.,

Queenborough, Kent ME11 5EL, Marea Britanie

Data ultimei verificări a prospectului

August 2004

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being