Dynid 0,5 mg/ml soluţie orală

Producător: Glenmark Pharmaceuticals s.r.o.
Substanță activa
desloratadina
Clasa ATC
R06AX
Format
soluţie orală
Afecțiuni
Dynid ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţia mucoasei de la nivelul nasului provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă din nas sau senzaţia de mâncărime nazală, senzaţia de mâncărime la nivelul cerului gurii, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimare a ochilor.
Producător
Genepharm S.A.
Acțiune terapeutică
antialergic

Ce este Dynid şi pentru ce se utilizează

Dynid soluţie orală este un medicament antialergic, care nu vă produce somnolenţă.Vă ajută să controlaţi reacţia alergică şi simptomele acesteia.

Dynid ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţia mucoasei de la nivelul nasului provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă din nas sau senzaţia de mâncărime nazală, senzaţia de mâncărime la nivelul cerului gurii, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimare a ochilor.

Dynid soluţie orală este utilizată şi pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi erupţii asemănătoare urticariei.

Ameliorarea acestor simptome durează o zi întreagă şi vă permite să vă reluaţi activităţile zilnice normale şi somnul.

Trebuie să discutaţi cu un medic dacă nu vă simţiţi mai bine sau dacă vă simţiţi mai rău.

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Dynid

 Nu luaţi Dynid:

–                 dacă sunteţi alergic la desloratadină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (enumerate la pct. 6.1) sau la loratadină.

Dynid soluţie orală este indicat copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 11 ani, adolescenţilor (cu vârstă de 12 ani şi peste) şi adulţilor, inclusiv vârstnicilor.

Atenţionări şi precauţii

înainte să luaţi Dynid, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului – dacă aveţi insuficienţă renală severă

Dynid împreună cu alte medicamente

Nu se cunosc interacţiuni ale Dynid cu alte medicamente.

Dynid împreună cu alimente şi băuturi

Dynid poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi , dacă credeţi că sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată utilizarea Dynid.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

La dozele recomandate, nu este de aşteptat ca Dynid să vă determine somnolenţă sau scăderea atenţiei. Totuşi, foarte rar la unii oameni poate provoca somnolenţă, care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Dynid soluţie orală conţine sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Dynid

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este:

Adulţi şi adolescenţi (cu vârstă de 12 ani şi peste): luaţi 10 ml (două linguriţe a câte 5 ml) soluţie orală, o dată pe zi.

Utilizarea la copii

Doza recomandată este:

Copii cu vârstă de 1 până la 5 ani: luaţi 2,5 ml dintr-o linguriţă de 5 ml) soluţie orală o dată pe zi. Copii cu vârstă de 6până la 11 ani: luaţi 5 ml (o linguriţă de 5 ml) soluţie orală o dată pe zi.

în cazul în care flaconul de soluţie orală este însoţit de o seringă dozatoare pentru administrare orală, o puteţi utiliza ca alternativă pentru a măsura exact doza de soluţie orală.

înghiţiţi doza de soluţie orală şi apoi beţi puţină apă. Puteţi să luaţi acest medicament cu sau fără alimente.

Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastră va determina tipul de rinită alergică de care suferiţi şi va stabili cât timp trebuie să luaţi acest medicament.

Dacă rinita dumneavoastră este intermitentă (prezenţa simptomelor mai puţin de 4 zile pe săptămână sau mai puţin de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă va recomanda o schemă de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastră.

Dacă rinita dumneavoastră este persistentă (prezenţa simptomelor timp de 4 zile sau mai mult pe săptămână şi mai mult de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tratament pe o durată mai lungă.

Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient şi de aceea trebuie să urmaţi recomandările medicului dumneavoastră.

Dacă luaţi mai multă Dynid decât trebuie

Luaţi Dynid numai în dozele prescrise pentru dumneavoastră. Nu se aşteaptă apariţia unor probleme grave în caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, dacă luaţi mai mult Dynid decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă uitaţi să luaţi Dynid

Dacă uitaţi să vă luaţi doza la timp, luaţi-o cât mai curând posibil, apoi reveniţi la schema de tratament obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

La majoritatea copiilor, adolescenţilor şi adulţilor, reacţiile adverse au fost similare celor produse de administrarea unui comprimat sau o soluţie care nu conţine substanţă activă. Cu toate acestea, reacţiile adverse apărute la copii cu vârsta sub 2 ani au fost diareea, febra şi insomnia, în timp ce la adulţi au fost oboseala, uscăciunea gurii şi durerea de cap, fiind raportate mai frecvent decât în cazul administrării unui comprimat care nu conţine substanţa activă.

După punerea pe piaţă a desloratadinei, au fost raportate foarte rar cazuri de reacţii alergice severe (respiraţie dificilă, respiraţie şuierătoare, senzaţie de mâncărime, urticarie şi umflătură) şi erupţii trecătoare pe piele. De asemenea, au fost raportate foarte rar cazuri de palpitaţii, accelerarea bătăilor inimii, durere abdominală, greaţă (senzaţie de rău), vărsături, senzaţie de disconfort gastric, diaree, ameţeli, somnolenţă, greutate în a adormi, dureri musculare, halucinaţii, convulsii, stare de nelinişte cu creştere a frecvenţei mişcărilor corpului, inflamaţie a ficatului şi valori anormale ale testelor funcţiei ficatului.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Dynid

Nu lăsaţi acest medicament la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de temperatură şi păstrare; a se păstra în ambalajul original, primar.

Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi orice modificare a aspectului soluţiei orale.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii suplimentare

Ce conţine Dynid

–                      Substanţa activă este desloratadina 0,5 mg/ml

–                      Celelalte componente sunt: citrat de sodiu, sorbitol lichid necristalizat, sucraloză, acid citric anhidru, propilenglicol, hipromeloză, aromă tutti-frutti şi apă purificată.

Cum arată Dynid şi conţinutul ambalajului

Dynid soluţie orală este disponibilă în flacoane prevăzute cu sistem de siguranţă pentru copii. Ambalaje de 30 ml, 50 ml, 60 ml, 100 ml, 120 ml şi 150 ml sunt prevăzute cu o linguriţă dozatoare sau o seringă dozatoare. Ambalajele de 225 ml şi 300 ml sunt prevăzute cu o linguriţă dozatoare. Seringa dozatoare are gradaţii de 2,5 ml şi 5 ml. Linguriţa dozatoare are capacitatea de 2,5 ml şi 5 ml.

Flacoane de: 30 ml, 50 ml, 60 ml, 100 ml, 120 ml, 150 ml, 225 ml, 300 ml soluţie orală Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricanţi

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Glenmark Pharmaceuticals s.r.o.

City Tower, Hvezdova 1716/2b, 140 78 Praga 4

Republica Cehă

Fabricanţi

Genepharm S.A.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica