Dermovate, soluţie cutanată, 0,05%

Substanță activa
propionat de clobetazol
Clasa ATC
D07AD
Format
soluţie cutanată
Afecțiuni
pentru a reduce efectele inflamaţiei în afecţiuni ale pielii
Producător
Glaxo Wellcome GmbH & Co
Acțiune terapeutică
preparate dermatologice; corticosteroizi de uz dermatologic; corticosteroizi simpli; corticosteroizi foarte puternici (grupIV)

Ce conţine Dermovate şi pentru ce este utilizat

Ce conţine soluţia cutanată?

100 ml soluţie cutanată conţin propionat de clobetazol 0,05% ca substanţă activă şi excipienţi: carbomer, izopropil alcool, hidroxid de sodiu, apă purificată.

Grupa farmacoterapeutică: preparate dermatologice; corticosteroizi de uz dermatologic; corticosteroizi simpli; corticosteroizi foarte puternici (grupIV).

Pentru ce este indicată soluţia cutanată Dermovate ?

Soluţia cutanată Dermovate reduce efectele inflamaţiei în afecţiuni ale pielii cum sunt psoriazisul şi eczemele recidivante.

Ce este Dermovate

Soluţia cutanată Dermovate face parte din grupul de medicamente denumite corticosteroizi topici. „Topic” înseamnă că se aplică direct pe piele. Corticosteroizii topici reduc roşeaţa şi uscăciunea din anumite afecţiuni ale pielii. Ei nu trebuie confundaţi cu steroizii „anabolizanţi” care sunt folosiţi necorespunzător de către anumiţi culturişti şi atleţi.

Precauţii înaintea începerii tratamentului cu Dermovate

Înainte de a utiliza soluţia cutanată

Dacă răspundeţi „Da” la oricare dintre următoarele întrebări, informaţi medicul dumneavoastră despre aceasta înainte de a folosi soluţia cutanată:

  • sunteţi gravidă sau intenţionaţi să deveniţi gravidă?
  • alăptaţi?
  • vi s-a spus că sunteţi alergic la Dermovate cremă, unguent sau soluţie cutanată (propionat de clobetazol) sau la oricare dintre componentele produsului mai sus menţionate?
  • zona afectată trebuie acoperită cu un pansament?

Asiguraţi-vă că aţi spus medicului dumneavoastră despre medicamentele pe care le utilizaţi, inclusiv cele fără prescripţie medicală.

Nu utilizaţi soluţia cutanată:

  • dacă aveţi infecţii ale pielii;
  • la copii cu vârsta sub 1 an.

Asiguraţi-vă că aţi spus medicului dumneavoastră despre medicamentele pe care le utilizaţi, inclusiv cele fără prescripţie medicală.

Cum să utilizaţi Dermovate

Dacă aveţi dificultăţi sau neînţelegeri privind instrucţiunile, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Aplicaţi o cantitate mică de soluţie cutanată, pe scalp, în timpul nopţii sau dimineaţa, până când afecţiunea se ameliorează.

Folosiţi Dermovate aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Nu utilizaţi mai multă soluţie cutanată decât dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat altfel. Evitaţi contactul produsului cu ochii.

Pe etichetă este, de obicei, specificat cât de mult şi cât de des să utilizaţi Dermovate. Dacă nu sunteţi sigur întrebaţi medicul dumneavoastră.

Dacă aţi utilizat mai multe aplicaţii decât ar trebui

Este important să urmaţi instrucţiunile medicului dumneavoastră. Dacă, din greşeală, administraţi mai multe aplicaţii decât vi s-a recomandat, contactaţi medicul dumneavoastră.

Dacă aţi uitat să administraţi soluţia cutanată Dermovate

Dacă aţi uitat să utilizaţi soluţia cutanată, aplicaţi cantitatea recomandată când vă amintiţi.

Cât timp utilizaţi soluţia cutanată Dermovate

Dacă simptomele nu se remit sau se agravează, consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Reacţii adverse posibile

Când este utilizat în cantitatea şi pentru durata de timp recomandată, această soluţie cutanată nu determină probleme celor mai multe persoane.

Ocazional, anumite persoane pot avea o uşoară arsură sau iritaţie atunci când este aplicată soluţia cutanată. Dacă simptomele persistă, întrerupeţi imediat utilizarea Dermovate şi consultaţi medicul dumneavoastră, deoarece aceasta poate fi o reacţie alergică sau este posibil să aveţi o infecţie a pielii.

Dacă vi se umflă pleoapele, faţa sau buzele întrerupeţi imediat utilizarea Dermovate şi consultaţi medicul dumneavoastră, deoarece aceasta poate fi o reacţie alergică.

Dermovate poate fi absorbit prin piele în circulaţia sanguină. Aceasta nu este o problemă dacă utilizaţi cantitatea recomandată de soluţie cutanată şi pentru perioada corectă de timp. Dacă folosiţi o cantitate prea mare sau pentru o lungă perioadă de timp este posibil să aveţi modificări ale pielii cum sunt subţierea acesteia, vizibilitatea vaselor sanguine, modificări de culoare sau ale cantităţii de păr.

Absorbţia poate fi crescută dacă Dermovate este utilizat sub pansament oclusiv. La copii aplicaţi cu atenţie cantitatea corectă de soluţie cutanată Dermovate deoarece la aceştia se poate absorbi prin piele o cantitate mai mare. Dacă aveţi întrebări sau sunteţi îngrijorat(ă) discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Dacă sunt utilizate cantităţi mari de Dermovate pentru o perioadă foarte lungă de timp, pot fi observate manifestări de supresie a glandei suprarenale, care includ încetinirea creşterii copiilor, o creştere inexplicabilă în greutate şi apariţia acneei. Dacă sunteţi preocupat de aceasta consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă aveţi alte simptome pe care nu le înţelegeţi discutaţi-le cu medicul dumneavoastră.

Păstrarea produsului Dermovate

Cum să păstrati soluţia cutanată

Păstraţi soluţia cutanată la temperaturi sub 30oC, în ambalajul original. Nu folosiţi soluţia cutanată după data de expirare înscrisă pe ambalaj şi etichetă. Atenţie! Produs inflamabil. A se feri de surse de căldură.

Alte informaţii

Ambalaj

Cutie cu un flacon cu picurător din polietilenă a 25 ml soluţie cutanată. Cutie cu un flacon cu picurător din polietilenă a 100 ml soluţie cutanată.

PRODUCĂTOR

Glaxo Wellcome GmbH & Co, Germania

DEŢINĂTORUL AUTORIZAŢIEI DE PUNERE PE PIAŢĂ

Glaxo Wellcome UK Limited

Stockley Park West, Uxbridge, Middlesex, UB11 1BT, Marea Britanie

DATA ULTIMEI VERIFICĂRI A PROSPECTULUI August 2004

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Intervențiile ginecologice laparoscopice: „Sunt multe paciente care cer la câteva ore după să plece acasă, pentru că nici nu se simt operate”