Dafnegin, cremă vaginală, 1% / ovule, 100 mg

Producător: POLICHEM SA
Substanță activa
Ciclopirox olamină
Clasa ATC
G01AX
Format
cremă vaginală / ovule
Afecțiuni
infecţii micotice vulvo-vaginale şi peri-anale suprainfectate bacterian sau nu
Producător
DOPPEL FARMACEUTICI SRL.
Acțiune terapeutică
alte antiinfecţioase şi antiseptice ginecologice

Compoziţie

Compoziţie

Dafnegin cremă vaginală

100 g cremă vaginală conţin ciclopirox olamină 1 g şi excipienţi: parafină lichidă, vaselină albă, polisorbat 60, acizi graşi din nuca de cocos – dietanolamida, 2-octildodecanol, alcool benzilic, sorbitan monostearat, alcool miristilic, alcool cetilic, alcool stearilic, acid lactic, apă purificată.

Dafnegin ovule

Un ovul conţine ciclopirox olamină 100 mg şi excipienţi: acid benzoic, monoricinoleat de gliceril, gliceride de semisinteză.

Grupa farmacoterapeutică: alte antiinfecţioase şi antiseptice ginecologice.

Indicaţii şi contraindicaţii

Indicaţii terapeutice

Dafnegin este indicat în tratamentul infecţiilor micotice vulvo-vaginale şi peri-anale suprainfectate bacterian sau nu.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la ciclopirox olamină sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.

Precauţii

Utilizarea medicamentelor cu aplicare locală, în special dacă este prelungită, poate determina sensibilizare. În acest caz, se recomandă întreruperea tratamentului şi iniţierea terapiei adecvate.

Dafnegin cremă vaginală poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact), datorită conţinutului în alcool cetilic, stearilic şi sorbitan monostearat.

Dafnegin ovule poate fi uşor iritant cutanat, al ochilor şi mucoaselor, datorită conţinutului în acid benzoic.

Pentru a preveni reinfectarea se recomandă ca partenerul să fie examinat medical şi, dacă este necesar, să urmeze tratamentul corespunzător.

Nu se recomandă utilizarea unui săpun cu pH acid, deoarece favorizează înmulţirea Candida.

Interacţiuni şi atenţionări speciale

Interacţiuni

Nu se cunosc.

Atenţionări speciale

Sarcina şi alăptarea

In absenţa experienţei privind administrarea ciclopirox olaminei în timpul sarcinii, nu se recomandă utilizarea medicamentului la femeile gravide.

Capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Ciclopirox olamina nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Dafnegin cremă vaginală

Doza recomandată este de 5 g cremă vaginală (un aplicator) pe zi, înainte de culcare, timp de 6 zile consecutiv sau conform recomandărilor medicului. Durata maximă a tratamentului este de 14 zile. Dafnegin cremă vaginală se administrează prin aplicarea cremei adânc în vagin. Cea mai bună poziţie pentru aplicare este culcat pe spate, cu picioarele uşor îndoite. Pentru a preveni reinfectarea, se recomandă aplicarea cremei vaginale şi pe tegumentele din jurul organelor genitale şi peri-anal.

Dafnegin ovule

Doza recomandată este de 100 mg ciclopirox olamină (un ovul) timp de 3 – 6 zile, în funcţie de gravitatea infecţiei sau conform recomandărilor medicului.

Instrucţiuni de utilizare

Dafnegin cremă vaginală, 1 %

Se înşurubează aplicatorul la capătul tubului cu cremă şi se umple, strângând uşor tubul. Se introduce aplicatorul adânc în vagin şi se administrează conţinutul (5 g) apăsând pe piston.

Reacţii adverse şi supradozaj

Reacţii adverse

Rar pot să apară prurit, senzaţie de arsură sau iritaţie locală.

In timpul tratamentului cu Dafnegin cremă vaginală pot să apară reacţii adverse cutanate locale, de exemplu dermatită de contact (vezi pct. Precauţii). Dafnegin ovule poate avea un uşor efect iritant cutanat, al ochilor şi mucoaselor, datorită conţinutului în acid benzoic (vezi pct. Precauţii). Cu toate că nu s-a raportat nici un efect sistemic, această eventualitate trebuie avută în vedere în cazul unui tratament prelungit pe suprafeţe mari, aplicării pe leziuni cutanate, pe mucoase sau sub pansament ocluziv.

Supradozaj

Nu s-a raportat nici un caz de supradozaj.

Alte informaţii

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Dafnegin cremă vaginală, 1 %

Cutie cu un tub din Al conţinând 78 g cremă vaginală şi 14 aplicatoare din PE.

Dafnegin ovule, 100 mg

Cutie cu o folie termosudată din PVC/PE conţinând 6 ovule şi 6 aplicatoare din PE.

Producător

DOPPEL FARMACEUTICI SRL.

Via Martiri delle Foibe,1

29016 Cortemaggiore, Piacenza, Italia

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

POLICHEM SA,

50 Val Fleuri, L-1526 Luxemburg

Data ultimei verificări a prospectului Februarie 2012

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente cu aceeași substanță activă