Întârziere ciclul menstrual
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Nu inteleg in ce privinta imi cereti sfatul. Nu are legatura frecventa contactelor sexuale... citește

Cele mai
Caută în:

Cicloserină Antibiotice, 250 mg, capsule

Companie: Antibiotice SA
Cuprins
Ce este Cicloserină Antibiotice şi pentru ce se utilizează
Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Cicloserină Antibiotice
Cum să luaţi Cicloserină Antibiotice
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Cicloserină Antibiotice
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Cicloserină Antibiotice şi pentru ce se utilizează

Cicloserină face parte din clasa de medicamente cunoscută sub denumirea de antimicobacteriacee; preparate pentru tratamentul tuberculozei; antibiotice. Cicloserina este folosită în:

-Tratamentul tuberculozei active pulmonare şi extrapulmonare, cu microorganisme sensibile, în cazul eşecului terapeutic la medicamentele antituberculoase de prima linie (streptomicină, isoniazidă, rifampicină şi etambutol), în asociere cu alte chimioterapice.

-Tratamentul unor infecţii urinare cu germeni gram-pozitivi şi gram-negativi, în special unele tulpini de Klebsiella/Enterobacter şi Escherichia coli. Utilizarea cicloserinei în aceste situaţii trebuie avută în vedere doar atunci când terapia convenţională a eşuat şi pentru germeni cu sensibilitate dovedită.

sus

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Cicloserină Antibiotice

Nu luaţi Cicloserină Antibiotice

-dacă sunteţi alergic la cicloserină sau la oricare dintre componentele medicamentului;

-dacă suferiţi de epilepsie, depresie, anxietate severă, psihoză, alcoolism;

-dacă suferiţi de insuficienţă renală gravă;

-în cazul abuzului de alcool.

Atenţionări şi precauţii

înaintea iniţierii tratamentului cu cicloserină, este indicată stabilirea susceptibilităţii microorganismului la cicloserină.

Întrerupeţi administrarea sau reduceţi dozele de Cicloserină Antibiotice dacă pacienţii dezvoltă dermatite alergice sau diverse simptome de toxicitate la nivelul sistemului nervos central, cum ar fi convulsii, psihoze, somnolenţă, depresie, confuzie, hiperreflexie, cefalee, tremor, vertij, pareză sau dizartrie.

Riscul de apariţie al convulsiilor este mare în cazul administrării de cicloserină la etilicii cronici. Determinaţi cel puţin săptămânal nivelul sanguin de cicloserină la pacienţii cu funcţie renală afectată, la pacienţii care primesc doze mai mari de 500 mg pe zi şi la cei cu semne şi simptome de toxicitate. Ajustaţi dozele pentru a menţine un nivel seric de cicloserină sub 30 mg/l.

Medicamentele anticonvulsivante sau sedativele pot fi eficiente în controlul simptomelor de toxicitate de la nivelul sistemului nervos central, cum ar fi convulsiile, anxietatea sau tremorul. Valoarea piridoxinei în prevenirea toxicităţii SNC a cicloserinei nu a fost demonstrată.

Administrarea de cicloserină, ca şi a altor medicamente antituberculoase este asociată cu deficit de vitamină B12 şi/sau de acid folic, anemie megaloblastică şi sideroblastică. Dacă apar semne clare de anemie, aceasta trebuie investigată suplimentar şi tratată.

Cicloserina a fost asociată cu exacerbări clinice ale porfiriei. Nu utilizaţi Cicloserină Antibiotice la pacienţii cu porfirie.

Cicloserină Antibiotice împreună cu alte medicamente

Dacă luaţi acest medicament împreună cu altele, se poate modifica modul lor de acţiune. Consultaţi medicul în condiţiile în care mai luaţi alte medicamente. Administrarea de cicloserină împreună cu etionamidă şi isoniazidă potenţează efectele neurotoxice.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Cicloserină Antibiotice cu alimente şi băuturi

Nu luaţi cicloserina concomitent cu alcool. Pot apărea convulsii.

Sarcina şi alăptarea

Nu utilizaţi cicloserină dacă sunteţi însărcinată sau dacă alăptaţi, decât dacă medicul vă recomandă acest lucru.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Cicloserină Antibiotice nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cicloserină Antibiotice conţine galben amurg FCT (E 110), carmoizină (E 122) şi poate provoca reacţii alergice. Acest medicament conţine şi p-hidroxibenzoat de metil (E 218) şi p-hidroxibenzoat de propil (E 216) şi poate astfel provoca reacţii alergice (chiar întârziate) şi, în mod excepţional, bronhospasm.

sus

Cum să luaţi Cicloserină Antibiotice

Luaţi întotdeauna Cicloserină Antibiotice exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Medicul va individualiza tratamentul cu cicloserină pentru fiecare pacient.

Adulţi: In tratamentul tuberculozei, doza iniţială recomandată este de 250 mg de două ori pe zi, la interval de 12 ore, în primele 2 săptămâni. Regimul de dozaj se va realiza în funcţie de nivelul seric al cicloserinei, care trebuie să fie menţinut sub 30 ^g/ml. Doza maximă admisă la adult este de 1 g/zi în două doze egale.

Copii: siguranţa şi eficacitatea cicloserinei la copii nu a fost stabilită. Vârstnici: este necesară reducerea dozelor în cazul insuficienţei renale.

In tratamentul infecţiilor acute de tract urinar doza uzuală de cicloserină este de 250 mg la fiecare 12 ore pentru 2 săptămâni.

Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur că aţi înţeles informaţiile din acest prospect.

Dacă luaţi mai mult Cicloserină Antibiotice decât trebuie

Luarea oricărui medicament în exces poate avea serioase consecinţe. Dacă suspectaţi supradozajul, anunţaţi de urgenţă medicul.

Simptome: Poate să apară toxicitate acută la cicloserină în urma ingestiei a mai mult de 1 g de către un adult. Toxicitatea cronică este dozo-dependentă şi poate apărea dacă se administrează mai mult de 500 mg cicloserină pe zi. În urma supradozării este afectat în special sistemul nervos central (cefalee, vertij, confuzie, somnolenţă, hiperiritabilitate, parestezie, dizartrie şi psihoză). În urma ingestiei unor cantităţi mai mari de cicloserină pot să apară: pareză, convulsii şi comă. Alcoolul poate creşte riscul apariţiei crizelor.

Tratament: Se recomandă tratament simptomatic şi suportiv. Administrarea de cărbune activat poate fi mai eficientă în reducerea absorbţiei decât vărsăturile sau lavajul gastric. La adulţi, majoritatea efectelor neurotoxice pot fi atât tratate cât şi prevenite prin administrarea de 200-300 mg de piridoxină zilnic.

Hemodializa înlătură cicloserina din circulaţie, dar ar trebui rezervată pentru cazurile de toxicitate ameninţătoare de viaţă.

Dacă uitaţi să luaţi Cicloserină Antibiotice

Luaţi Cicloserină Antibiotice imediat ce vă amintiţi. Dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur ce să faceţi când aţi omis o doză.

Dacă încetaţi să luaţi Cicloserină Antibiotice

Luaţi Cicloserină Antibiotice atât cât v-a recomandat medicul dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Cicloserină Antibiotice poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Acestea pot fi:

Foarte frecvente: care afectează mai mult de 1 pacient din 10
Frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi
Mai puţin frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi
Rare: care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi
Foarte rare: care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi
Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile

Rare: erupţii cutanate tranzitorii, aritmii cardiace şi apariţia insuficienţei cardiace congestive, la pacienţi care au primit cicloserină peste 1g /zi, fotosensibilitate.

Cu frecvenţă necunoscută: anemia megaloblastică, în special la pacienţii cu afecţiuni hepatice preexistente, somnolenţă, ameţeală, cefalee, letargie, depresie, tremor, dizartrie, nervozitate, anxietate, vertij, confuzie, crize clonice majore şi minore, convulsii, chiar comă. (Ingestia frecventă de alcool creşte riscul apariţiei reacţiilor neurologice odată cu administrarea de cicloserină.); creşterea aminotransferazelor serice, în special la pacienţii cu afecţiuni hepatice preexistente.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Cicloserină Antibiotice

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a rezidurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Cicloserină Antibiotice

-Substanţa activă este cicloserina. Fiecare capsulă conţine cicloserină 250 mg. -Celelalte componente sunt: Conţinutul capsulei: oxid de magneziu greu, oxid de magneziu uşor, talc Capac/Corp: galben amurg FCF (E 110), carmoizină (E 122), albastru strălucitor FCF (E 133), dioxid de titan (E 171), lauril sulfat de sodiu, p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E 216), gelatină

Cum arată Cicloserină Antibiotice şi conţinutul ambalajului

Cicloserină Antibioice se prezintă sub formă de capsule nr.1 cu capac şi corp brun opac, care conţin o pulbere de culoare albă până la slab galbenă.

Cicloserină Antibiotice este disponibil în:

Cutie cu 5 folii termosudate din Al/Al a câte 10 capsule.

Cutie cu 10 folii termosudate din Al/Al a câte 10 capsule.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Antibiotice SA

Str. Valea Lupului nr. 1, 707410 Iaşi, România.

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă: Antibiotice SA

Str. Valea Lupului nr. 1, 707410 Iaşi, România.

Acest prospect a fost aprobat în Mai 2012

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Berbec Berbec 21 martie - 20 aprilie

Vă atrag foarte mult distracţiile şi v-aţi propus să nu pierdeţi niciun prilej în a le dovedi celorlaţi că ştiţi să trăiţi. Pe plas socio-profesional se bun ale baze ale evoluţiei dumneavoastră...citește mai departe

×

Zf.ro
Aveţi economii în lei? ANUNŢ de răsunet pentru românii cu economii în lei Aveţi economii în lei? ANUNŢ de răsunet...
Mutare fulger: Un miliardar român construieşte...
Oraşul din România care se transformă...
BusinessMagazin.ro
Unul dintre cei mai cunoscuţi MILIARDARI ai lumii tocmai a primit 30 de ani de PUŞCĂRIE şi a PIERDUT un IMPERIU de peste 30 de miliarde de dolari Unul dintre cei mai cunoscuţi MILIARDARI...
Cum a reuşit o tânără de 23 de ani să...
Mediafax.ro
GAFĂ de proporţii la British Airways: Un pilot a GREŞIT "drumul" şi a aterizat la peste 1.000 Km distanţă de destinaţie/ Este UIMITOR ce le-a spus călătorilor GAFĂ de proporţii la British Airways:...
VIDEO - Operaţiune ca în filme, pe străzile...
ISTORIC VEHICUL: Aplicaţie RAR prin care...
Gandul.info
Şi-a convins soţia să-i permită AMANTEI mai tinere să vină la ei acasă, pentru o noapte de neuitat în 3. Au băut, au vorbit şi s-au iubit... La un moment dat, nevasta a plecat la baie, iar ce a urmat este TERIFIANT Şi-a convins soţia să-i permită AMANTEI...
Această jurnalistă a mers să îi ia un...
Au chemat preotul la o femeie muribundă,...
ProSport.ro
Poza care a declanşat un scandal naţional! Ipostaza în care a fost surprinsă această tânără, motiv de reacţii sexiste şi jignitoare. Femeia a recunoscut: “Gândiţi-vă la asta, animalelor” Poza care a declanşat un scandal naţional!...
“Respect DNA” şi jigniri la adresa...
Jucătoarea română care face ravagii în...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Cât costă Huawei P30 Pro, telefonul cu cea mai performantă CAMERĂ FOTO din lume. Zoom 10X şi mod nocturn într-un telefon impresionant Cât costă Huawei P30 Pro, telefonul cu...
Tehnologia care îţi încarcă telefonul...
NETFLIX la jumătate de preţ! Compania...
ProMotor.ro
Cutie manuală vs. cutie automată. AVANTAJE ŞI DEZAVANTAJE Cutie manuală vs. cutie automată. AVANTAJE...
Maşini second hand aduse din GERMANIA,...
PRIMA ŢARĂ unde toate taxiurile vor fi...
Descopera.ro
SPERMĂ bătrână, de calitate bună. Savanţii australieni au realizat un EXPERIMENT apartent BIZAR. Rezultatele au fost însă ULUITOARE SPERMĂ bătrână, de calitate bună. Savanţii...
Cine a fost în realitate Jack Spintecătorul,...
SECRETUL ascuns în Biblie, descifrat după...
ULTIMA ORĂ
DEZBRĂCATĂ pentru o cauză nobilă? Cum a ales un ministru să facă un spot publicitar cu FOTO de tip NUD: „Arată ca naiba, dar îmi salvează viaţa”

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.