Bruxicam, 0,5%, picături oftalmice, soluţie

Producător: Bruschettini S.R.L.
Substanță activa
piroxicam
Clasa ATC
S01BC
Format
soluţie
Afecțiuni
inflamaţii oculare diagnosticate, edem corneean şi conjunctival, traumatisme oculare, uveită, sclerită
Producător
Bruschettini S.R.L.
Acțiune terapeutică
antiinflamatoare

Ce este Bruxicam 0,5% şi pentru ce se utilizează

Bruxicam 0,5% face parte din grupa: preparate oftalmologice, antiinflamatoare nesteroidiene. Bruxicam 0,5% este un medicament oftalmologic care conţine piroxicam si se prezintă sub formă de picături oftalmice. Este indicat în inflamaţii oculare diagnosticate, edem corneean şi conjunctival, traumatisme oculare, uveită, sclerită, preoperator şi postoperator în chirurgia cataractei, neovascularizaţie corneeană, ca urmare a inflamaţiei determinată de utilizarea lentilelor de contact.

Înainte să utilizaţi Bruxicam 0,5%

Nu utilizaţi Bruxicam 0,5%

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la piroxicam sau la oricare dintre celelalte componente ale Bruxicam 0,5%.
  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la acidul acetilsalicilic; nu trebuie administrat la pacienţii care au prezentat simptome de astm bronşic, polipi nazali, edem angioneurotic, urticarie sau alte reacţii de hipersensibilitate după administrarea de AINS sau acid acetilsalicilic.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Bruxicam 0,5%

Se recomandă administrarea cu prudenţă la vârstnici.

Efectul antiinflamator poate masca instalarea şi/sau evoluţia infecţiilor oculare. În prezenţa unei infecţii sau dacă există riscul unei infecţii, se va administra concomitent cu Bruxicam 0,5% tratament antiinfectios corespunzator (de exemplu, antibiotice).

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu se cunosc date despre interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Medicamentul se poate administra în timpul sarcinii, doar dacă este absolut necesar şi numai sub supravegherea strictă a medicului.

Deoarece piroxicamul se poate excreta în laptele matern, nu se recomandă administrarea medicamentului în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dacă apar iritaţii locale tranzitorii, care pot avea efecte negative asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, pacienţii trebuie să aştepte până la dispariţia efectelor.

Informaţii importante privind unele componente ale Bruxicam 0,5%

Medicamentul conţine ca şi conservant tiomersal care poare determina reacţii alergice. În acest caz trebuie oprit tratamentul cu Bruxicam 0,5% şi se va administra o terapie adecvată. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă prezentaţi orice reacţii alergice cunoscute.

Cum să utilizaţi Bruxicam 0,5%

Utilizaţi întotdeauna Bruxicam 0,5% exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Se recomandă instilarea în sacul conjunctival al ochiului afectat sau ochilor afectaţi a 1-2 picături Bruxicam 0,5% de 3 ori pe zi, timp de 4-10 zile.

Dacă se utilizează mai mult de un medicament cu administrare topică oftalmică, celelalte medicamente trebuie administrate separat la interval de cel puţin 5 minute.

După administrare, se recomandă închiderea uşoară a pleoapelor şi ocluzia nazolacrimală. Aceasta poate reduce absorbţia sistemică a medicamentelor administrate oftalmic, având ca rezultat scăderea reacţiilor adverse sistemice.

Pentru a evita contaminarea vârfului picurător şi a soluţiei oftalmice, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafeţe învecinate sau alte suprafeţe. Flaconul se va păstra închis între administrări.

Administrarea la copii şi adolescenţi:

Nu a fost stabilită siguranţa administrării medicamentului la copii şi adolescenţi.

Reguli de utilizare

Spălaţi-vă pe mâini.

Desigilaţi flaconul prin îndepărtarea capacului.

Ţineţi flaconul între arătător şi degetul mare, cu picurătorul în jos.

Lăsaţi capul pe spate. Trageţi pleoapa în jos cu un deget curat, până când se formează un „buzunar” între pleoapă şi ochi. Picătura va cădea aici. Aduceţi picurătorul aproape de ochi.

Nu atingeţi picurătorul de ochi, pleoape, suprafeţele învecinate sau alte suprafeţe. Aceasta ar putea infecta picăturile.

Apăsaţi uşor corpul flaconului astfel încât să eliberaţi o picătură de Bruxicam 0,5% o dată.

După administrarea Bruxicam 0,5%, eliberaţi pleoapa inferioară, închideţi ochiul şi apăsaţi cu un deget colţul ochiului, lângă nas. Aceasta ajută la împiedicarea trecerii medicamentului în restul corpului. Dacă vi s-a recomandat mai mult decât o picătură, aşteptaţi câteva minute şi apoi instilaţi urmatoarea picătură.

Repetaţi procedura şi pentru celălalt ochi, în cazul în care aveţi recomandare din partea medicului dumneavoastră.

Imediat după utilizare închideţi flaconul cu capacul protector.

Nu se utilizează mai mult de 30 de zile de la prima deschidere a flaconului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Bruxicam 0,5%

Dacă v-aţi administrat prea mult medicament în ochi, clătiţi-vă cu apă călduţă. Nu vă mai administraţi picături până la ora la care trebuie să vă administraţi următoarea doză.

Dacă uitaţi să utilizaţi Bruxicam 0,5%

Dacă aţi uitat să vă administraţi Bruxicam 0,5%, puneţi în ochi o picătură imediat ce v-aţi adus aminte şi apoi urmaţi tratamentul obişnuit. Nu vă administraţi o doză dublă pentru a recupera doza omisă.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Bruxicam 0,5% poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Rar pot să apară iritaţii locale tranzitorii.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Bruxicam 0,5%

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Bruxicam 0,5% după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A se ţine flaconul bine închis.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Bruxicam 0,5%

-Substanţa activă este piroxicam 0,5 g.

-Celelalte componente sunt: povidonă, fosfat trisodic x 12 H2O, tiomersal, apă purificată.

Cum arată Bruxicam 0,5% şi conţinutul ambalajului

Soluţie limpede, de culoare galben deschis (lemon), fără particule în suspensie.

Cutie cu un flacon din PEJD prevăzut cu picurător din PEJD şi capac din PP a 10 ml picături oftalmice, soluţie.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producător

Bruschettini S.R.L.

Via Isonzo 6-16147, Genova, Italia

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2007

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă