Briglau, 2 mg/ml, picături oftalmice, soluţie

Substanță activa
tartrat de brimonidină
Clasa ATC
S01EA
Format
soluţie
Afecțiuni
glaucom cu unghi deschis sau hipertensiune oculară
Producător
Pharmaceutical Works POLPHARMA SA
Acțiune terapeutică
reducerea presiunii din interiorul ochiului

Ce este Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie şi pentru ce se utilizează

Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie este utilizat pentru reducerea presiunii din interiorul ochiului. Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie poate fi utilizat singur sau în asociere cu alte medicamente pentru a reduce presiunea crescută din interiorul ochiului care există în caz de glaucom cu unghi deschis sau hipertensiune oculară.

Substanţa activă din Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie, este tartratul de brimonidină, care acţionează prin reducerea presiunii din ochi.

Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie

Nu utilizaţi Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie:

  • dacă sunteţi alergic la tartrat de brimonidină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
  • dacă utilizaţi inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) sau anumite medicamente antidepresive, de exemplu antidepresive triciclice sau mianserină

Dacă sunteţi tratat deja cu medicamente antidepresive, întrbaţi mediul dumneavoasstră dacă puteţi utiliza Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie

  • dacă alăptaţi
  • la copii mici şi sugari (de la naştere până la vârsta de 2 ani). Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă dumneavoastră:

  • aveţi sau aţi avut: stare de depresie, scădere a capacităţii minţii, reducere a circulaţiei sângelui la creier, probleme cu inima, tulburare a aprovizionării cu sânge a picioarelor sau mâinilor sau tulburări ale tensiunii arteriale
  • aveţi sau aţi avut probleme cu rinichii sau cu ficatul

Copii şi adolescenţi

Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie nu este recomandat pentru utilizare la copii cu vârsta sub 12 ani. Dacă Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie este recomandat pentru un copil cu vârsta sub 12 ani, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de utilizarea medicamentului.

Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv cele obţinute fără prescripţie medicală.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi oricare dintre următoarele medicamente, deoarece acestea pot să influenţeze tratamentul cu Briglau 2 mg/ml, picături oftalmice, soluţie:

  • medicamente contra durerii, opiacee, barbiturice, sau consumaţi cu regularitate alcool etilic
  • medicamente anestezice
  • medicamente pentru tratamentul bolilor de inimă sau pentru scăderea tensiunii arteriale
  • medicamente care pot influenţa metabolismul cum sunt clorpromazina, metilfenidatul şi rezerpina
  • medicamente care acţionează pe aceiaşi receptori ca Briglau 2 mg/ml, picături oftalmice, soluţie cum sunt de exemplu izoprenalina şi prazosina
  • inhibitori de monoaminoxidază şi alte antidepresive
  • medicamente pentru oricare boală, chiar nelegată de boala dumneavoastră de ochi.

De asemenea, spuneţi medicului dumneavoastră dacă se schimbă dozele oricărora din tratamentele dumneavoastră obişnuite.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza orice medicament. Dacă sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră Briglau 2 mg/ml, picături oftalmice, soluţie nu trebuie utilizat în perioada alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Tartratul de brimodină poate provoca vedere înceţoşată sau modificări de vedere care se agravează noaptea sau la reducerea luminii.

Tartratul de brimodină poate provoca de asemenea la unii pacienţi somnolenţă sau stare de oboseala. Dacă manifestaţi orice simptom dintre acestea, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje până nu dispar simptomele.

Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie conţine clorură de benzalconiu

Clorura de benzalconiu – un conservant conţinut de Briglau 2 mg/ml, picături oftalmice, soluţie poate determina iritaţie la nivelul ochilor şi se ştie de asemenea că produce modificări de culoare ale lentilelor moi de contact. De aceea, evitaţi contactul cu lentilele de contact moi. Dacă purtaţi lentile de contact moi, îndepărtaţi lentilele de contact înainte de a utiliza Briglau 2 mg/ml, picături oftalmice, soluţie şi aşteptaţi cel puţin 15 minute, după utilizarea medicamentului, înainte de a vă pune la loc lentilele de contact.

Cum să utilizaţi Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie

Utilizaţi întotdeauna Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie exact aşa cum v-a spus medicul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 12 ani

Doza uzuală este de o picătură de două ori pe zi în ochiul afectat (ochii afectaţi), la intervale de aproximativ 12 ore.

Copii cu vârsta sub 12 ani

Briglau 2 mg/ml, picături oftalmice, soluţie nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 2 ani.

Briglau 2 mg/ml, picături oftalmice, soluţie nu este recomandat pentru utilizare la copii (cu vârsta între 2 şi 12 ani).

Instrucţiuni de utilizare

Briglau 2 mg/ml, picături oftalmice, soluţie este doar pentru utilizare sub formă de picături pentru ochi. Nu înghiţiţi medicamentul.

Spălaţi-vă întotdeauna pe mâini, înainte de aplicarea picăturilor pentru ochi. Eticheta cu recomandarea pentru dumneavoastră vă explică câte picături să utilizaţi la fiecare administrare. Dacă Briglau 2 mg/ml, picături oftalmice, soluţie este asociat cu un alt medicament sub formă de picături pentru ochi, aşteptaţi 5-15 minute înainte de administrarea celuilalt medicament.

Puneţi-vă picăturile pentru ochi în modul următor:

  1. Aplecaţi-vă capul pe spate şi uitaţi-vă la tavan.
  2. Trageţi cu delicateţe pleoapa de jos până când se crează un mic buzunar.
  3. Strângeţi flaconul picurător, întors cu picurătorul în jos, pentru a elibera o picătură în ochi.
  4. In timp ce ţineţi ochiul afectat închis, apăsaţi cu degetul unghiul ochiului închis (partea unde ochiul este aproape de nas) şi menţineţi timp de un minut.

Evitaţi să atingeţi cu vârful picurătorului ochiul dumneavoastră sau altceva. Repuneţi capacul şi închideţi-l bine după utilizare. Dacă purtaţi lentile de contact moi, scoateţi-le înainte de a utiliza aceste picături pentru ochi şi aşteptaţi 15 minute după ce vă puneţi picăturile înainte de a vi le repune. Conservantul din aceste picături pentru ochi este cunoscut pentru modificarea culorii lentilelor de contact moi.

Dacă utilizaţi mai mult Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie decât trebuie

Adulţi

Dacă aţi pus prea multe picături din Briglau 2 mg/ml, picături oftalmice, soluţie, în ochiul (ochii) dumneavoastră, este puţin probabil că vă vor dăuna. Utilizaţi doza dumneavoastră următoare la momentul obişnuit.

Copii

Au fost raportate câteva cazuri de supradozaj la copii cărora li s-au administrat picături pentru ochi conţinând tartrat de brimodină ca parte a tratamentului glaucomului. Semnele includ somnolenţă, moleşeală, temperatură a corpului scăzută şi dificultate la respiraţie. Dacă apare oricare dintre acestea, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Adulţi, copii şi adolescenţi

Dacă cineva înghite accidental acest medicament, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Dacă uitaţi să utilizaţi Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie

Dacă uitaţi o doză, administraţi-o cât de curând după ce vă amintiţi. Dacă, totuşi, este aproape momentul pentru doza următoare, trebuie să omiteţi doza uitată şi să urmaţi programul dumneavoastră normal.

Dacă încetaţi să utilizaţi Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie

Pentru a fi eficace, aceste picături trebuie utilizate zilnic. Nu întrerupeţi utilizarea de Briglau 2 mg/ml, picături oftalmice, soluţie până ce medicul dumneavoastră nu vă recomandă aceasta.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Riscul de a manifesta reacţii adverse este menţionat prin următoarele categorii:

Foarte frecvente

apar la mai mult de 1 din 10 pacienţi

Frecvente

apar la mai puţin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 pacienţi

Mai puţin frecvente

apar la mai puţin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 pacienţi

Rare

apar la mai puţin de 1 din 1000, dar la mai mult de 1 din 10000 pacienţi

Foarte rare

apar la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi, incluzând raportările izolate

În cazul utilizării de Briglau 2 mg/ml, picături oftalmice, soluţie pot să apară următoarele reacţii adverse la nivelul ochilor :

Foarte frecvente: iritaţie a ochilor (înroşire a ochilor, senzaţie de arsură, de înţepătură, senzaţie de corp

străin la nivelul ochiului, foliculi sau pete albe pe stratul care acoperă suprafaţa ochiului în zona vederii), vedere înceţoşată, reacţie alergicăla nivelul ochiului.

Frecvente: iritaţie locală (inflamaţie şi umflare a pleoapelor, umflare a stratului care acoperă

suprafaţa ochiului în zona vederii, ochi lipicioşi, durere şi lăcrimare), sensibilitate la lumină, eroziuni pe suprafaţa ochiului şi pete, senzaţie de ochi uscat, albire a stratului care acoperă suprafaţa ochiului în zona vederii, vedere anormală, inflamare a stratului care acoperă suprafaţa ochiului în zona vederii.

Foarte rare: inflamaţii în ochi, scădere a mărimii pupilei.

Reacţii adverse a căror frecvenţă de manifestare nu este cunoscută: mâncărimi la nivelul pleoapelor

Puteţi de asemenea să manifestaţi următoarele reacţii adverse la nivelul altor părţi ale corpului:

Foarte frecvente: durere de cap, gură uscată, oboseală/somnolenţă

Frecvente: ameţeli, simptome asemănătoare răcelii, probleme cu stomacul şi/sau intestinul, tulburări ale simţului gustului sau stare de slăbiciune generală

Mai puţin frecvente: stare de depresie, palpitaţii sau modificări ale ritmului inimii, uscăciune a mucoasei nasului, reacţii alergice generalizate.

Rare:  scurtare a respiraţiei

Foarte rare: somnolenţă, stare de leşin şi tensiune arterială mare sau mică

Reacţii adverse a căror frecvenţă de manifestare nu este cunoscută: reacţii la nivelul pielii incluzând înroşire, umflare a feţei, mâncărime, erupţii trecătoare pe piele şi lărgire a vaselor de sânge.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

 

Cum se păstrează Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi flaconul dacă învelişul pentru sigilare este desfăcut înainte de prima utilizare.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe eticheta flaconului sau pe cutie după EXP:.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Aruncaţi flaconul după 28 de zile de la prima deschidere chiar dacă mai conţine medicament.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie

  • Substanţa activă este tartrat de brimonidină. Un mililitru de soluţie conţine tartrat de brimonidină 2,0 mg corespunzător la brimonidină 1,3 mg.
  • Celelalte componente sunt clorură de benzalconiu (conservant), alcool polivinilic, clorură de sodiu, citrat de sodiu, acid citric monohidrat, hidroxid de sodiu şi acid clorhidric (pentru ajustarea pH-ului), apă pentru preparate injectabile.

A se vedea partea finală a punctului 2 din prospect, pentru informaţii importante privind clorura de benzalconiu.

Cum arată Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie şi conţinutul ambalajului

Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, este o soluţie, limpede, de culoare slab galben verzuie, conţinută într-un flacon din plastic.

Fiecare flacon conţine 5 ml picături oftalmice.

Briglau 2 mg/ml picături oftalmice, soluţie este disponibil în cutie cu un flacon.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Medana Pharma SA

10 Wladyslawa Lokietka Str.

98-200 Sieradz

Polonia

 

Fabricantul

Pharmaceutical Works POLPHARMA SA 19 Pelplinska Street 83-200 Starogard Gdanski Polonia

Acest prospect a fost revizuit în Februarie 2013

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?