AMLODIPINĂ BIOGALENICA, comprimate, 5 mg/ 10 mg

Producător: SC. ARENA GROUP SA. România
Substanță activa
Amlodipină
Clasa ATC
C08CA
Format
comprimate
Afecțiuni
angina pectorală, tensiune arterială
Producător
SC. ARENA GROUP SA. România
Acțiune terapeutică
relaxeaza vasele de sânge

Ce este Amlodipină Biogalenica şi pentru ce se utilizează

Amlodipină Biogalenica aparţine grupului de medicamente denumite blocante ale canalelor de calciu. Amlodipină Biogalenica este indicat în tratamentul: tensiunii arteriale crescute; durerilor în piept datorate îngustării arterelor coronariene ale muşchiului inimii (angina pectorală) sau forma mai rară a durerilor în piept determinate de constricţia arterelor coronariene ale muşchiului inimii (angina vasospastică).

Dacă suferiţi de tensiune arterială crescută, Amlodipină Biogalenica acţionează prin dilatarea vaselor de sânge din inimă, astfel încât sângele trece prin ele cu mai multă uşurinţă.

Dacă suferiţi de angină, Amlodipină Biogalenica acţionează prin îmbunătăţirea alimentării cu sânge a muşchiului inimii, care apoi primeşte mai mult oxigen şi astfel este prevenită durerea în piept. Amlodipină Biogalenica nu îndepărtează imediat durerea în piept în cazul anginei.

Înainte să utilizaţi Amlodipină Biogalenica

Nu utilizaţi Amlodipină Biogalenica

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale Amlodipină Biogalenica;
 • dacă aveţi valori foarte mici ale tensiunii arteriale;
 • în stări de şoc;
 • dacă aveţi insuficienţă cardiacă după un infarct miocardic acut (în ultimele 28 de zile);
 • dacă aveţi o îngustare a orificiului valvei aortice (stenoză aortică);
 • dacă aveţi angină pectorală instabilă.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Amlodipină Biogalenica

 • dacă aveţi afectată funcţia inimii (insuficienţă cardiacă);
 • dacă aveţi insuficienţă hepatică;
 • dacă sunteţi trataţi prin dializă;
 • dacă sunteţi în vârstă şi este necesară o creştere a dozei.

Datorită experienţei insuficiente, Amlodipină Biogalenica nu este recomandat pentru utilizare la copii şi adolescenţi (cu vârsta sub 18 ani).

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Întotdeauna spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi sau vi se administrează în asociere cu Amlodipină Biogalenica, unul din următoarele medicamentele:

 • ketoconazol, itraconazol (împotriva infecţiilor fungice) sau ritonavir (un medicament pentru SIDA), deoarece pot creşte concentraţia amlodipinei;
 • rifampicină, deoarece concentraţia amlodipinei poate fi redusă;
 • preparate din plante medicinale care conţin sunătoare (Hypericum perforatum), deoarece concentraţia amlodipinei poate fi redusă;
 • alte medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale şi diuretice, deoarece amlodipina poate creşte acţiunea lor.

Utilizarea Amlodipină Biogalenica cu alimente şi băuturi

Puteţi administra Amlodipină Biogalenica cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Sarcina

Utilizaţi Amlodipină Biogalenica numai la recomandarea medicului dumneavoastră.

Alăptarea

Dacă alăptaţi, nu utilizaţi Amlodipină Biogalenica.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Utilizarea Amlodipină Biogalenica poate determina reacţii adverse, cum sunt ameţeli, durere de cap, oboseală sau greaţă, care pot afecta siguranţa la locul de muncă şi în trafic.

Informaţii importante privind unele componente ale Amlodipină Biogalenica

Medicamentul conţine lactoză monohidrat.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rog să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Amlodipină Biogalenica

Utilizaţi întotdeauna Amlodipină Biogalenica exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi:

Doza uzuală este de 5 mg zilnic. Dacă este necesar, doza poate fi crescută la 10 mg o dată pe zi după 2-4 săptămâni.

Vârstnici:

Doza trebuie ajustată. Urmaţi întotdeauna indicaţiile medicului. Orice creştere a dozei necesită precauţie.

Pacienţi cu insuficienţă hepatică:

Doza trebuie redusă. Urmaţi întotdeauna indicaţiile medicului.

Comprimatele trebuie luate cu un pahar cu apă.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Amlodipină Biogalenica

Dacă din greşeală utilizaţi prea multe comprimate, pot apare următoarele simptome: ameţeli pronunţate şi/sau senzaţie de cap uşor, dificultăţi în respiraţie, creşterea frecvenţei urinare.

Mergeţi la cel mai apropiat spital, unitatea de primiri urgenţe sau spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să utilizaţi Amlodipină Biogalenica

Dacă uitaţi să luaţi un comprimat, puteţi să-l luaţi până la 12 ore de la ora dumneavoastră obişnuită de administrare. Dacă au trecut mai mult de 12 ore, nu mai trebuie să luaţi doza uitată, ci să luaţi următoarea doză la ora dumneavoastră obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Amlodipină Biogalenica

Tratamentul trebuie întrerupt sau schimbat numai la indicaţiile medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Amlodipină Biogalenica poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse grave

Reacţii adverse foarte rare (acestea apar la mai puţin de 1 din 10000 pacienţi, inclusiv cazurile izolate): reacţii cutanate grave, de exemplu, inflamarea pielii şi ulceraţii ale pielii, umflarea feţei, laringelui, mâinilor, picioarelor şi probleme de respiraţie (edem angioneurotic). Dacă apare vreuna dintre aceste reacţii adverse, trebuie să mergeţi imediat la medic.

Alte reacţii adverse

Reacţii adverse foarte frecvente (acestea apar la mai mult de 1 din 10 pacienţi): umflarea gleznelor.

Reacţii adverse frecvente (acestea apar la mai puţin de 1 din 10 pacienţi, dar la mai mult de 1 din 100 pacienţi): dureri de cap (în special la începutul tratamentului), somnolenţă, ameţeli, slăbiciune generală, palpitaţii, greaţă, indigestie, dureri abdominale, înroşirea feţei cu senzaţie de caldură, în special la începutul tratamentului.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (acestea apar la mai puţin de 1 din 100 pacienţi, dar la mai mult de 1 din 1000pacienţi): dezvoltarea sânilor la bărbaţi, stare generală de rău, uscăciunea gurii, frisoane, furnicături la nivelul pielii, transpiraţie excesivă, tulburări de vedere, ţiuituri în urechi, sunete în urechi, tulburări ale somnului, iritabilitate, depresie, stare de leşin, accelerarea bătăilor inimii, dureri în piept, agravarea anginei pectorale (la începutul tratamentului).

Tensiune arterială scăzută, scurtarea respiraţiei, strănut/secreţii nazale, simptome de răceală, vărsături, diaree, constipaţie, umflarea gingiilor, erupţie trecătoare pe piele, mâncărimi, urticarie, căderea părului, decolorarea pielii, purpură, crampe, dureri de spate, musculare şi articulare, urinări frecvente, creşteri sau scăderi în greutate, inflamarea venelor.

Reacţii adverse rare (acestea apar la mai puţin de 1 din 1000 pacienţi, dar la mai mult de 1 din 10000 pacienţi): confuzie, modificări ale dispoziţiei, anxietate, creşterea valorilor enzimelor hepatice, icter şi hepatită.

Reacţii adverse foarte rare (acestea apar la mai puţin de 1 pacient din 10000, inclusiv cazuri izolate): scăderea numărului de celule albe şi de trombocite în sânge, conţinut ridicat de zahăr în sânge, boală a nervilor periferici (neuropatie periferică), tuse, inflamarea mucoasei stomacului, inflamarea pancreasului, reacţii alergice cu mâncărime şi erupţii trecătoare pe piele.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Amlodipină Biogalenica

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Amlodipină Biogalenica după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Amlodipină Biogalenica

 • Substanţa activă este amlodipina 5 mg, respectiv 10 mg (sub formă de besilat de amlodipină) –
 • Celelalte componente sunt: celuloză monocristalină, lactoză monohidrat, amidonglicolat de sodium, stearat de magneziu

Cum arată Amlodipină Biogalenica şi conţinutul ambalajului

Cutie cu un blister din PVC-PVDC/Al a 10 comprimate

Cutie cu 3 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 comprimate

Comprimate rotunde, plate, albe, prevăzute cu o linie mediană pe una din feţe

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

SC. ARENA GROUP SA.

Str. Ştefan Mihăileanu, nr. 31, Etaj 1, Ap. 1, Sector 2, Bucureşti, România

Producătorul

SC. ARENA GROUP SA.

Bd. Dunării nr.54, Comuna Voluntari,

Cod 077910, Jud. Ilfov, România

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2011

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă