Rezultat analiza FSH
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Da, la aceasta valoare a FSH, probabil ca ati intrat la menopauza. citește

Cele mai
Caută în:

ALFURAN MR, comprimate cu eliberare prelungită, 10 mg

Companie: Terapia SA România
Cuprins
Ce este Alfuran MR şi pentru ce se utilizează
Înainte să utilizaţi Alfuran MR
Cum să utilizaţi Alfuran MR
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Alfuran MR
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Alfuran MR şi pentru ce se utilizează

Alfuran MR aparţine unui grup de medicamente denumit alfa1-blocante. Medicamentele din clasa alfa1-blocantelor determină relaxarea muşchilor prostatei, uretrei şi vezicii urinare, fapt ce duce la o trecere mai uşoară a urinei.

sus

Înainte să utilizaţi Alfuran MR

Nu utilizaţi Alfuran MR

 • Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la alfuzosină sau la oricare dintre celelalte componente ale Alfuran MR (enumerate la punctul 6);
 • Dacă aveţi hipotensiune arterială ortostatică (tensiune arterială scăzută ce cauzează ameţeli atunci când vă ridicaţi în picioare) sau aţi suferit în trecut de această boală;
 • Dacă luaţi alte alfa1-blocante fie pentru hipertensiune fie pentru o afecţiune a prostatei (vezi „Utilizarea altor medicamente'');
 • Dacă aveţi probleme hepatice;
 • Dacă aveţi probleme grave cu rinichii;
 • Dacă sunteţi femeie;
 • Dacă aveţi mai puţin de 18 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Alfuran MR în special dacă:

 • Luaţi medicamente pentru hipertensiune arterială sau nitraţi pentru că este posibil să apară scăderea tensiunii arteriale. Acest fenomen poate să apară în primele ore după administrarea medicamentului şi să fie însoţit de următoarele simptome: ameţeli, oboseală, transpiraţii.
 • Dacă aţi prezentat o scădere importantă a tensiunii arteriale ca răspuns la un medicament din aceeaşi grupă (alfai-blocante) se recomandă să manifestaţi prudenţă atunci când luaţi Alfuran MR.
 • Dacă dumneavoastră sau unul dintre membrii familiei suferiţi de o boală rară de inimă numită alungirea congenitală a intervalului QT; ori dacă sunteţi cunoscut cu prelungirea dobândită a intervalului QT sau luaţi medicamente ce pot creşte intervalul QT ar trebui să fiţi evaluat înainte şi în timpul administrării de Alfuran MR.
 • Dacă prezentaţi fenomene de insuficienţă cardiacă acută (afectarea funcţiei de pompă a inimii). -Dacă aveţi hipertensiune (medicul dumneavoastră ar trebui să vă măsoare tensiunea în mod regulat pe toată perioada tratamentului cu acest medicament).
 • Dacă aveţi angină (dureri la nivelul pieptului) chiar dacă luaţi sau nu medicamente pentru aceasta. -Dacă urmează să fiţi supus unei operaţii de cataractă, spuneţi medicului oftalmolog că luaţi sau aţi luat Alfuran MR sau alte alfa1-blocante.

Vă rugăm întrebaţi medicul dumneavoastră dacă cele de mai sus sunt sau au fost aplicabile în cazul dumneavoastră în trecut.

Copii şi adolescenţi

Alfuzosin nu este indicat la copii şi adolescenţi. Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Combinaţii contraindicate: cu blocanţii receptorilor alfa adrenergici (prazosin, doxazosin, terazosin, tamsulosin, indoramin, urapidil, fenoxibenzamină), datorită accentuării efectului de scădere a tensiunii arteriale, cu apariţia riscului de hipotensiune arterială ortostatică severă (scăderea tensiunii arteriale când vă ridicaţi în picioare).

Combinaţii ce necesită o atenţie specială:

 • Medicamente antihipertensive.
 • Nitraţi (medicamente pentru tratamentul unor boli cardiace).
 • Medicamente pentru infecţii fungice (ketoconazol, itraconazol) şi pentru tratamentul infecţiei cu HIV (ritonavir).

Folosirea concomitentă a anestezicelor generale cu Alfuran MR poate duce la o instabilitate a tensiunii arteriale.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu este cazul întrucât acest medicament nu este indicat la femei.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu au fost raportate afectări ale capacităţii de a conduce autovehicule. Reacţii adverse precum hipotensiunea arterială ortostatică, vertijul (senzaţie de lipsă de echilibru în spaţiu a corpului sau de învârtire a obiectelor din jur), ameţeala, astenia şi tulburările vizuale pot apărea, în special la începutul tratamentului. Aceste reacţii adverse trebuie luate în calcul atunci când conduceţi autovehicule sau folosiţi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Alfuran MR

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

sus

Cum să utilizaţi Alfuran MR

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Nu luaţi mai mult decât v-a prescris medicul. Verificaţi indicaţiile de pe prospect cu atenţie pentru a şti cât trebuie să luaţi şi cât de des.

Alfuran MR se prezintă sub formă de comprimate cu eliberare prelungită, aceasta înseamnă ca ele eliberează substanţa activă treptat şi datorită acestui fapt nu trebuie să luaţi decât un comprimat pe zi.

Doza recomandată este de un comprimat de Alfuran MR o dată pe zi.

înghiţiţi comprimatul de Alfuran MR întreg, cu multă apă.

Nu rupeţi, nu striviţi şi nu mestecaţi comprimatul, deoarece acest lucru poate influenţa eliberarea prelungită a medicamentului. Comprimatele de Alfuran MR trebuie luate dupa masă şi la aceeaşi oră în fiecare zi.

Luaţi comprimatele atâta timp şi după cum v-au fost prescrise; nu întrerupeţi tratamentul chiar dacă vă simţiţi bine, deoarece simptomele pot reveni.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Alfuran MR

Adresaţi-vă imediat medicului sau mergeţi la cel mai apropiat spital, nu uitaţi să luaţi la dumneavoastră prospectul, ambalajul sau câteva comprimate pentru a putea arăta doctorului ce medicament aţi luat.

Dacă uitaţi să utilizaţi Alfuran MR

Dacă vă simţiţi rău puteţi lua medicamentul cât de repede posibil şi apoi continuaţi tratamentul la orele obişnuite; dacă nu vă simţiţi rău luaţi medicamentul la ora stabilită pentru următoarea doză. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza pe care aţi uitat să o luaţi.

Dacă încetaţi să utilizaţi Alfuran MR

Dacă aveţi impresia că efectul Alfuran MR este prea puternic sau prea slab adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Alfuran MR poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Aceste reacţii adverse se pot întâmpla cel mai probabil la începutul tratamentului.

Dureri în piept (angină pectorală)

In mod normal, acest lucru se întâmplă numai dacă aţi avut înainte angină pectorală. Dacă aveţi dureri în piept încetaţi să luaţi comprimatele şi contactaţi un medic sau mergeţi la spital imediat. Acest lucru se întâmplă la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi.

Reacţiile alergice

Puteţi avea simptome de angioedem, cum ar fi o erupţie cutanată nodulară, umflarea (pleoapelor, feţei, buzelor, gurii şi a limbii), dificultăţi în respiraţie sau la înghiţire. Acestea sunt simptomele unei reacţii alergice. Dacă se întâmplă acest lucru, încetaţi să luaţi comprimatele şi contactaţi un medic sau mergeţi la spital imediat. Acest lucru se întâmplă la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi.

Alte reacţii adverse:

Reacţii frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi):

 • senzaţie de leşin, ameţeli, stare generală de rău, dureri de cap;
 • tulburări digestive, cum sunt greaţa, dureri de stomac;
 • astenie (senzaţie de oboseală ).

Reacţii mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi):

 • vertij (senzaţia că se învârtesc lucrurile cu tine);
 • somnolenţă;
 • probleme de vedere;
 • hipotensiune arterială ortostatică (tensiune arterială scăzută când vă ridicaţi în picioare);
 • tahicardie (accelerarea ritmului bătăilor inimii), palpitaţii (senzaţie neplăcută de bătăi neregulate sau puternice ale inimii), sincopă (scăderea tensiunii arteriale până la pierderea temporară a conştienţei);
 • rinită (inflamarea mucoasei nazale);
 • diaree, uscăciunea gurii;
 • erupţie trecătoare pe piele, mâncărime;
 • înroşirea bruscă a feţei, edem (umflătură nedureroasă rezultată prin acumulare de lichid seros în ţesuturi), dureri toracice.

Reacţii adverse foarte rare (care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi):

 • angină pectorală, dacă aţi avut înainte angină pectorală;
 • urticarie, inflamarea pielii şi ulceraţii ale pielii, edem angioneurotic (umflarea feţei, laringelui, mâinilor, picioarelor şi probleme de respiraţie).

Cu frecvenţă necunoscută:

 • sindrom de iris flotant intraoperator (o formă a sindromului de pupilă mică, care poate complica operaţia de cataractă). Acest lucru se întâmplă numai în timpul operaţiei şi este important pentru oftalmolog să ştie că luaţi Alfuran MR;
 • fibrilaţie atrială (bătăi neregulate ale inimii);
 • vărsături;
 • reducerea numărului anumitor celule albe din sânge;
 • probleme hepatice. Semnele pot include îngălbenirea pielii sau a albului ochilor.
 • erecţie dureroasă a penisului, fără legătură cu activitatea sexuală.

Dacă reacţiile adverse de mai sus vă sunt neclare, discutaţi cu medicul sau farmacistul dumneavoastră. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reactie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Alfuran MR

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemana şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Alfuran MR după data de expirare înscrisă pe ambalaj după exp. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Alfuran MR

 • Substanţa activă este clorhidrat de afuzosină 10 mg.
 • Celelalte componente sunt: componente intragranulare: lactoză anhidră, dioxid de siliciu coloidal anhidru, polividonă K30, talc, stearat de magneziu; componente extragranulare: lactoză anhidră, hipromeloză 2208 (100,00 cPs), hidroxipropilceluloză, polividonă K 30, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu.

Cum arată Alfuran MR şi conţinutul ambalajului

Alfuran MR 10 mg

Comprimate cu eliberare prelungită de culoare albă sau aproape albă, biconvexe, având gravate pe una din feţe ,,RY 10''.

Cutie cu 3 blistere din PVC-Aclar/Al a câte 10 comprimate cu eliberare prelungită.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Terapia SA,

Str. Fabricii, nr. 124, Cluj-Napoca România

Acest prospect a fost aprobat în aprilie 2012

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Berbec Berbec 21 martie - 20 aprilie

Vă atrag foarte mult distracţiile şi v-aţi propus să nu pierdeţi niciun prilej în a le dovedi celorlaţi că ştiţi să trăiţi. Pe plas socio-profesional se bun ale baze ale evoluţiei dumneavoastră...citește mai departe

×

Zf.ro
SOLUŢIA la criza forţei de muncă din România. Cum puteţi fi plătiţi cu salarii de mii de lei. Oricine poate face asta, şi este EXTREM de bănos SOLUŢIA la criza forţei de muncă din...
ATAC fără precedent de la Mega Image în...
ULTIMĂ ORĂ: Una dintre cele mai mari actriţe...
BusinessMagazin.ro
Cel mai sărac oraş din România, adus în paragină de o fraudă masivă cu fonduri europene. Localnicii emigrează pe capete Cel mai sărac oraş din România, adus...
Începe construcţia autostrăzii pe care...
Mediafax.ro
Tânără ROMÂNCĂ, aproape desfigurată după ce a fost victima unui ATAC rasial în Marea Britanie. Motivul HALUCINANT pentru care o badă de adolescenţi au bătut-o cu bestialitate Tânără ROMÂNCĂ, aproape desfigurată...
Momente de cumpănă pentru Liviu Dragnea....
ANCHETA ia o altă TURNURĂ. Poliţia oferă...
Gandul.info
Unui bărbat, care stătea la o terasă, i s-a făcut milă de un om al străzii. L-a chemat la el şi i-a dat CARDUL lui şi PIN-ul: Mergi la un bancomat şi scoţi 20 de lire/ Ce a urmat este ULUITOR | VIDEO VIRAL Unui bărbat, care stătea la o terasă,...
Un bărbat din Brăila a vrut să îşi...
Preotul a chemat după slujbă o ENORIAŞĂ,...
ProSport.ro
Pamela Anderson iubeşte din nou! O vedetă a cucerit-o pe starleta care a înnebunit bărbaţii din toată lumea Pamela Anderson iubeşte din nou! O vedetă...
Nu mai e loc de speculaţii! Cu cine s-a...
VIDEO | Momente dramatice în timpul unei...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Un tânăr de 18 ani ar putea sta în ÎNCHISOARE 28 de ani pentru o fotografie de pe Facebook Un tânăr de 18 ani ar putea sta în ÎNCHISOARE...
Acest telefon chinezesc cu nume ciudat ar...
Primul GALAXY FOLD filmat de un utilizator!...
ProMotor.ro
RABLA 2019. Preţuri foarte bune la toate modelele Dacia! Uite oferta completă RABLA 2019. Preţuri foarte bune la toate...
LOCURILE DE PARCARE de pe stradă S-AR PUTEA...
Un şofer şi-a cumpărat o maşină RULATĂ...
Descopera.ro
DESCOPERIREA care răstoarnă toate cunoştinţele despre geografie. S-a găsit un nou continent DESCOPERIREA care răstoarnă toate cunoştinţele...
Camerele NASA au înregistrat un fenomen...
Descoperirea SECOLULUI! Mormântul lui Tutankhamon...
ULTIMA ORĂ
Tânără ROMÂNCĂ, aproape desfigurată după ce a fost victima unui ATAC rasial în Marea Britanie. Motivul HALUCINANT pentru care o badă de adolescenţi au bătut-o cu bestialitate

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.