Întreruperea tratamentului cu anticonceptionale
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

 Nu, incepeti administrarea contraceptivelor din prima zi a urmatoarei menstre. citește

Cele mai
Caută în:

Alergorom, oftalmice/nazale, soluţie, 20 mg/ml picături

Companie: S.C. Rompharm S.R.L. România
Cuprins
Ce este Alergorom şi pentru ce se utilizează
Înainte să utilizaţi Alergorom
Cum să utilizaţi Alergorom
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Alergorom
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Alergorom şi pentru ce se utilizează

Alergorom este o soluţie ce conţine substanţa activă cromoglicat de sodiu. Aceasta face parte dintr-un grup de medicamente utilizat pentru scăderea semnelor de alergie (antialergice) atunci când organismul dumneavoastră este expus la substanţe la care sunteţi alergic.

Medicul vă poate indica Alergorom dacă aveţi:

 • o alergie la nivelul ochiului (conjunctivite alergice),
 • o alergie la nivelul nasului (rinite alergice, rinite alergice sezoniere, perene).
sus

Înainte să utilizaţi Alergorom

Nu utilizaţi Alergorom

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la cromoglicatul de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale Alergorom (enumerate la punctul 6).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Alergorom

 • dacă în timpul tratamentului cu Alergorom suferiţi un traumatism la nivelul ochiului, sunteţi programat pentru o operaţie la ochi sau prezentaţi o infecţie la nivelul ochiului, trebuie să cereţi sfatul medicului oftalmolog care vă va spune dacă puteţi continua tratamentul cu Alergorom;
 • dacă nu simţiţi o ameliorare la nivelul ochiului în câteva zile, trebuie să îl informaţi pe medicul dumneavoastră oftalmolog;
 • dacă aveţi astm bronşic, pentru a preveni apariţia unui nou episod acut, tratamentul cu Alergorom trebuie întrerupt treptat, pe o perioadă de cel puţin o săptămână;
 • dacă aveţi o alergie a ochiului şi purtaţi lentile de contact, medicul oftalmolog va decide dacă mai puteţi purta lentilele de contact în timpul tratamentului cu Alergorom.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Alergorom poate interacţiona cu alte medicamente. Dacă utilizaţi şi alte picături pentru ochi, acestea trebuie administrate cu cel puţin 15 minute înainte sau după administrarea Alergorom.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie Alergorom numai dacă va considera că este absolut necesar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

In cazul administrării la nivelul ochiului, după administrarea Alergorom, vederea poate deveni înceţoşată, neclară. In acest caz, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje. Trebuie să aşteptaţi până când vederea revine la normal.

In cazul administrării la nivelul nasului, Alergorom nu vă afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Alergorom

Alergorom conţine: clorură de benzalconiu.

După administrarea la nivelul ochiului, acesta poate provoca iritaţie oculară. Evitaţi contactul cu lentilele de contact moi. Dacă purtaţi lentile de contact, scoateţi lentilele, administraţi picăturile şi aşteptaţi 15 minute înainte de a le pune la loc (vezi instrucţiunile pentru purtătorii de lentile de contact prezentate la punctul 3).

După administrarea la nivelul nasului, clorura de benzalconiu este iritantă şi poate provoca reacţii adverse la nivelul pielii.

sus

Cum să utilizaţi Alergorom

Utilizaţi întotdeauna Alergorom exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza

Pentru administrare la nivelul ochiului (oftalmică), doza uzuală recomandată este de 1 picătură în fiecare ochi de 4 - 6 ori pe zi.

Pentru administrare la nivelul nasului (nazală), doza uzuală recomandată este de 1 picătură în fiecare nară de 4 ori pe zi.

După ameliorare, doza poate fi scăzută prin mărirea intervalului dintre administrări. Se recomandă continuarea tratamentului până la dispariţia completă a simptomelor de alergie. Nu modificaţi doza administrată fără să vă adresaţi în prealabil medicului dumneavoastră.

In rinite alergice sezoniere, medicul vă poate recomanda să începeţi tratamentul cu 2-3 săptămâni înainte de expunerea la alergenii cunoscuţi şi să-l continuaţi pe tot parcursul anotimpului în care predomină aceşti alergeni.

In general, efectul tratamentului se observă după:

 • 7 zile în cazul rinitelor alergice sezoniere;
 • 4 săptămâni în rinite alergice perene.

Medicul dumneavoastră vă va consulta în această perioadă pentru a vedea cum răspundeţi la tratament.

Instrucţiuni de utilizare a Alergorom

Reguli generale de utilizare:

 • Spălaţi-vă pe mâini.
 • Deşurubaţi capacul flaconului.
 • Aduceţi aproape de ochi vârful flaconului, fără a atinge ochiul sau alte zone apropiate.
 • Aduceţi aproape de nas vârful flaconului, fără a atinge nările sau alte zone apropiate.
 • Pentru a evita orice fel de contaminare, nu atingeţi picurătorul de nici un fel de suprafeţe.
 • Puneţi înapoi capacul flaconului, imediat după utilizare.

Administrarea la nivelul ochiului (oftalmică):

 1. Trageţi uşor, cu degetul, pleoapa inferioară a ochiului afectat, până când se formează un "buzunar" între pleoapă şi ochi (Figura 1).
 2. Apăsaţi uşor flaconul pentru a curge 1 picătură (Figura 2).
 3. Eliberaţi pleoapa inferioară şi închideţi ochiul.
 4. Apăsaţi cu degetul colţul ochiului afectat, lângă nas. Ţineţi apăsat 1 minut, timp în care ochiul este închis. Aceasta ajută la împiedicarea trecerii soluţiei în restul corpului (Figura 3).
 5. Puneţi 1 picătură şi în celălalt ochi, respectând aceleaşi reguli.
 

    

Figura 1.                 Figura 2.             Figura 3

Administrarea la nivelul nasului (nazală):

 1. Suflaţi nasul.
 2. Lăsaţi capul pe spate, cu faţa în sus, într-o poziţie confortabilă.
 3. Administraţi 1 picătură în fiecare nară şi menţineţi capul lăsat pe spate pentru a permite împrăştierea acesteia în nas.
 4. Puneţi la loc capacul după utilizare.

Purtătorii de lentile de contact

Dacă purtaţi lentile de contact, trebuie să scoateţi lentilele înainte de utilizarea Alergorom. Administraţi picăturile şi apoi trebuie să aşteptaţi 15 minute înainte de a pune la loc lentilele de contact.

Dacă aţi utilizat mai mult decât trebuie din Alergorom

Dacă aţi pus mai multe picături decât trebuie în ochi, acestea pot fi îndepărtate prin clătire cu apă călduţă.

Dacă aţi pus mai multe picături decât trebuie în nas, poate să apară iritaţia mucoasei nasului. în acest caz adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Alergorom

Dacă aţi uitat să utilizaţi Alergorom, utilizaţi o doză imediat ce v-aţi adus aminte. Dacă este aproape timpul să vă administraţi următoarea doză, săriţi peste doza omisă şi aşteptaţi până la momentul administrării dozei următoare. Nu vă administraţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Alergorom

Respectaţi durata tratamentului recomandată de medic. Dacă doriţi să opriţi tratamentul, adresaţi-vă în prealabil medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Alergorom poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (acestea pot afecta 1 până la 10 utilizatori din 1000)

 • după administrarea la nivelul nasului: iritare a mucoasei nasului, durere de cap;
 • după administrarea la nivelul ochiului sau nasului: modificări ale gustului, durere de cap.

Reacţii adverse rare (apar la 1 până la 10 utilizatori din 10000)

 • după administrarea la nivelul ochiului: senzaţii de arsură sau corp străin în ochi, inflamaţii la nivelul ochiului, înroşirea albului ochilor, uscăciunea ochilor sau, dimpotrivă, lăcrimare puternică, mâncărime.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

 • după administrarea la nivelul nasului: sângerare din nas, ulceraţii ale mucoasei nasului, tuse, strănut, insuficienţă respiratorie;
 • după administrarea la nivelul ochiului sau nasului: inflamaţie a limbii.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Alergorom

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Alergorom după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe flacon. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se utiliza mai mult de 28 de zile de la prima deschidere a flaconului. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A se ţine flaconul bine închis.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Alergorom

 • Substantanţa activă este cromoglicatul de sodiu. Un mililitru picături oftalmice/nazale soluţie conţine cromoglicat de sodiu 20 mg. Un mililitru picături oftalmice/nazale soluţie conţine 29 picături.
 • Celelalte componente sunt: clorură de benzalconiu, fosfat disodic dodecahidrat, dihidrogenofosfat de sodiu monohidrat, polisorbat 80, sorbitol lichid necristalizabil, edetat de sodiu dihidrat, apă purificată.

Cum arată Alergorom şi conţinutul ambalajului

Alergorom se prezintă sub formă de picături oftalmice/nazale, soluţie. Soluţia este limpede sau uşor opalescentă, incoloră sau de culoare gălbuie cu tentă brună, practic lipsită de impurităţi vizibile.

Cutie cu un flacon din PEJD, prevăzut cu aplicator pentru picurare din PEJD şi capac din PEÎD, care conţine 10 ml picături oftalmice/nazale.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

S.C. Rompharm S.R.L.
Str. Eroilor, nr. 1A, Otopeni, cod 075100, jud. Ilfov, România

Acest prospect a fost aprobat în Martie 2012.

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Berbec Berbec 21 martie - 20 aprilie

Vă atrag foarte mult distracţiile şi v-aţi propus să nu pierdeţi niciun prilej în a le dovedi celorlaţi că ştiţi să trăiţi. Pe plas socio-profesional se bun ale baze ale evoluţiei dumneavoastră...citește mai departe

×

Zf.ro
ULTIMĂ ORĂ: Una dintre cele mai mari actriţe românce a murit ULTIMĂ ORĂ: Una dintre cele mai mari actriţe...
Cea mai nouă afacere în care a intrat...
Cum a reuşit o tânără de 30 de ani să...
BusinessMagazin.ro
Ce se intampla cu seful Mafiei Rusesti. E ultimul supravietuitor din vechea garda sovietica Ce se intampla cu seful Mafiei Rusesti....
Începe construcţia autostrăzii pe care...
Mediafax.ro
Momente de cumpănă pentru Liviu Dragnea. OPERAŢIA ar putea fi singura soluţie pentru el. Care este ACUM starea lui de sănătate Momente de cumpănă pentru Liviu Dragnea....
ANCHETA ia o altă TURNURĂ. Poliţia oferă...
GAFĂ ŞOCANTĂ a Guvernului Ungariei pe...
Gandul.info
Unui bărbat, care stătea la o terasă, i s-a făcut milă de un om al străzii. L-a chemat la el şi i-a dat CARDUL lui şi PIN-ul: Mergi la un bancomat şi scoţi 20 de lire/ Ce a urmat este ULUITOR | VIDEO VIRAL Unui bărbat, care stătea la o terasă,...
Un bărbat din Brăila a vrut să îşi...
Preotul a chemat după slujbă o ENORIAŞĂ,...
ProSport.ro
Nu mai e loc de speculaţii! Cu cine s-a pozat Simona Halep Nu mai e loc de speculaţii! Cu cine s-a...
VIDEO | Momente dramatice în timpul unei...
BREAKING NEWS: "Noua Serena Williams" are...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Primul GALAXY FOLD filmat de un utilizator! Iată ce poate să facă telefonul pliabil de 2000 de euro de la Samsung! Primul GALAXY FOLD filmat de un utilizator!...
HUAWEI atacă SAMSUNG. Cât costă modelul...
iPhone-ul PLIABIL! La cum arată, Samsung...
ProMotor.ro
PROPUNEREA INCREDIBILĂ A UNUI SENATOR! Ce s-ar putea întâmpla când poliţia îţi ia permisul de conducere PROPUNEREA INCREDIBILĂ A UNUI SENATOR!...
RAZIE la intrarea în Bucureşti, pe ciotul...
RAR a făcut anunţul! Ce se întâmplă...
Descopera.ro
Camerele NASA au înregistrat un fenomen INCREDIBIL deasupra Rusiei: „Dumnezeule, ce se întâmplă acolo? Nu am mai văzut un aca asta” Camerele NASA au înregistrat un fenomen...
Descoperirea SECOLULUI! Mormântul lui Tutankhamon...
Metoda ŞOCANTĂ la care recurg unii bărbaţi...
ULTIMA ORĂ
Tânără ROMÂNCĂ, aproape desfigurată după ce a fost victima unui ATAC rasial în Marea Britanie. Motivul HALUCINANT pentru care o badă de adolescenţi au bătut-o cu bestialitate

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.