Acele lucruri care mă fac să zâmbesc

Viaţa este atât de frumoasă când ştii să îi preţuieşti darurile. Momente simple, suspendate în timp, care îţi oferă o stare de bine şi te fac, cumva, nu ştiu cum, să zâmbeşti. Aşa ştim, noi, oamenii să ne bucurăm.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Acele lucruri care mă fac să zâmbesc

Viaţa este atât de frumoasă când ştii să îi preţuieşti darurile. Momente simple, suspendate în timp, care îţi oferă o stare de bine şi te fac, cumva, nu ştiu cum, să zâmbeşti. Aşa ştim, noi, oamenii să ne bucurăm.

Iar eu am avut atâtea clipe de acest fel mai ales că am avut în preajmă nişte băieţi poznaşi, energici şi năzdrăvani. Orice mamă ştie cât de minunat este să redescoperi lumea prin ochii şi cu ajutorul copiilor, să te bucuri cu aceeaşi inocenţă ca a lor, de lucruri atât de simple, care te pot face atât de fericită.

Am zâmbit atunci când…

Am văzut cum se colorează o a doua liniuţă în cea mai magică nuanţă de roz, înţelegând că în mine va creşte un alt sufleţel.

Am simţit fluturi în stomac, dar nu de îndrăgosteală, ci cauzate de nişte călcâie mici, mici, dar extrem de vânjoase.

Am ţinut în braţe o mogâldeaţă mică, păroasă, plângăcioasă şi roşie ca racul (recunosc, aici am zâmbit în timp ce mi se înnodau în barbă lacrimile).

Am privit un pui de om ce, cu un pumnişor strîns şi ridicat deasupra capului, şi cu îndârjire demnă de filmele istorice, făcea primii paşi ca şi cum ar pleca în cel mai aprig război.

Am răsuflat uşurată că băieţelul cu ochi sclipitori a ştiut până la capăt poezia la prima lui serbare (era vorba despre un pisoi numit Pufulete).

L-am urmărit pe puştiul meu coborând pe o pârtie abruptă (recunosc, aici era un zâmbet uşor îngheţat de teamă şi din cauza temperaturilor scăzute).

Am cumpărat un mărţişor “mai special” pentru prima dragoste a băiatului cu ochii sclipitori.

L-am sunat pe băiatul despre care vă povestesc şi, auzind o voce groasă, masculină, am închis rapid, crezând că am greşit numărul (dar nu, doar avea vocea în schimbare).

Mi s-a umplut casa de voci bărbăteşti (prietenii băieţelului cu ochi sclipitori), de gălăgie masculină şi multă voie bună.
Sunt convinsă că vor mai fi multe momente ce mă vor face să zâmbesc. Şi mai ştiu că mă pot bucura de viaţă alături de, deja, bărbatul cu ochi sclipitori, fără griji de riduri sau alte imperfecţiuni aduse de vârstă. Pentru că, da, în ultima vreme am zâmbit mai reţinut, pentru a nu mi se accentua ridurile.

Dar orice femeie trebuie să poată zâmbi nestingherită! Şi să se poate bucura de orice clipă frumoasă alături de persoanele importante din viaţa ei!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”