Ziesel, un snowmobil cu şenile pentru amatorii de off-road extrem şi nu numai

Inginerii austrieci de la compania Mattro vin în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi şi lansează pe piaţă “Ziesel”-ul, cel mai tare model de scaun cu aşa-zise rotile făcut vreodată. Modelul cântăreşte 210 kilograme şi costă aproximativ 22.000 de euro.
31.10.2013
Ziesel, un snowmobil cu şenile pentru amatorii de off-road extrem şi nu numai

Inginerii austrieci de la compania Mattro Mobility Revolutions au inventat o jucărie simpatică pe şenile care promite celor cu chef de aventură senzaţii tari pe pârtie.   De asemenea, maşinăria este un instrument grozav şi pentru persoanele cu dizabilităţi sau care suferă de paralizii, permiţându-le controlul cu ajutorul unui simplu joystick.

“Ziesel”-ul, cum a fost botezat acest mini-tanc pe şenile, cântăreşte 210 kilograme şi costă aproximativ 22.000 de euro, un preţ destul de ridicat dar care, spun producătorii, este justificat .


Modelul acesta le permite persoanelor cu dizabilităţi să meargă extrem de sigur pe teren accidentat, lucru care nu este posibil cu un scaun normal.

Mai mult, scăunelul poate ajunge până la 35 de kilometri pe oră, iar motorul este alimentat de o baterie litiu-ion ce poate fi încărcată la priză.

De asemenea, snowmobil-ul este prevăzut cu sistem de încăzire propriu, pentru situaţiile în care deţinătorul îl foloseşte pe timp de iarnă, când temperaturile sunt extrem de scăzute.

Ce spui, ai lăsa deoparte schiurile sau maşina comodă pentru acest mini-tanc în vacanţa de iarnă?

 

Sursa: dailymail.co.uk

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea