Vedete de pe Instagram, bolnave după ce au făcut baie într-un lac toxic

01.03.2021 | Cristina Tudor

Mai mulți influenceri de pe Instagram au ajuns în spital după ce au înotat într-un lac turcoaz care era de fapt plin cu deșeuri chimicale.

Influencerii au fost păcăliți de aspectul aparent plăcut al apei, ce amintește de apa din Maldive și creează cadrul perfect pentru fotografii. Cu toate acestea, cei care au făcut baie în lacul din Galicia, Spania, au aflat pe pielea lor adevărul neplăcut: lacul este plin de deșeuri chimice, potrivit Health.

Împătimiții de fotografii care au făcut baie în lacul Monte Neme, din Spania, pentru a avea o imagine de invidiat pe rețelele sociale au ajuns apoi cel mai des la spital.

Lacul liniștit cu apă turcoaz este de fapt plin cu deșeuri chimice periculoase care s-au revărsat dintr-o mină de tungsten închisă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Mina a fost folosită odată pentru a produce un mineral de tungstat pentru filamentul becurilor ușoare.

O vedetă de pe Instagram care a făcut baie în lacul spaniol spune că a suferit o iritație pe piele timp de 2 săptămâni și crize de vărsături. Mai mulți influenceri care au intrat în apa toxică au fost spitalizați „pentru deteriorarea pielii și a sistemului digestiv”, a scris Publico.

Potrivit lui Manuel Ferreiro, un medic dintr-un spital din apropiere, chiar și o expunere scurtă în acea apă poate duce la iritarea ochilor și a pielii. De asemenea, pot apărea probleme digestive, precum voma și diareea dacă o persoană este expusă un timp îndelungat la aceste toxine sau le înghite accidental, adaugă expertul.