Vedete bronzate frumos şi nu prea…

Să fim sinceri: ce poate fi mai plăcut decât să te bată razele soarelui pe o plajă magnifică? Frumos, dar atât de periculos, dacă nu faci lucrul acesta conştient de riscuri. Iată câte cazuri concrete!
12.06.2012
Vedete bronzate frumos şi nu prea...

Să fim sinceri: ce poate fi mai plăcut decât să te bată razele soarelui pe o plajă magnifică? Frumos, dar atât de periculos, dacă nu faci lucrul acesta conştient de riscuri. Iată câte cazuri concrete!

Să începem cu un exemplu despre ceea ce înseamnă să ai grijă de propria piele. Cindy Crawford iubeşte nisipul, marea şi soarele şi în fiecare an îşi programează, alături de întreaga familie, o vacanţă pe cinste cu cele trei ingrediente. Însă familia ei a fost văzută de obicei seara pe malul mării.

Dacă ajungeţi pe plajă începând cu ora 18.00, vă bucuraţi de toate beneficiile soarelui şi obţineţi un bronz spectaculos. Aceasta e recomandarea dermatologilor şi în privinţa copiilor, a căror expunere directă la soare ar trebui să fie cât mai limitată nu până la 2 ani, ci până la 18 ani.

Să ne ducem în cealaltă extremă şi să vorbim puţin despre Nicky Hilton. Aşadar, avem de-a face cu un ten alb, cu pistrui şi de pretenţioşii ochi albaştri. Moştenitoarea se dă în vânt după plajă şi după toate saloanele extravagante de bronzare rapidă. Le preferă în special pe cele de la New York şi Melbourne.

Iar timpul în care se expune depăşeşte limita normală de doar 10 minute pentru o persoană blondă. Aşadar, Nicky stă cu orele şi pe plajă şi merge în sezon zilnic la salonul de bronzat. Ce rezultă? Îngrijorarare maximă pentru dermatologul pe care îl frecventează, având în vedere că pielea ei are o protecţie naturală minimă.

Şi Christina Aguilera este un fan al solarului, deşi nici pe ea pigmentul natural nu o ajută. De altfel, se află la capitolul “aşa nu” în privinţa protecţiei solare. În Statele Unite preocuparea pentru cancerul de piele este enormă, mai ales că în ultimii 20 de ani cazurile sunt extrem de dese.

Aşa încât specialiştii recomandă ca şi atunci când vă cumpăraţi haine să verificaţi gradul de protecţie solară pe care o asigură. Pe Aguilera n-o interesează însă aceste aspecte.

Elle MacPherson s-a născut în Australia, ţară aflată pe primul loc în lume în privinţa frecvenţei apariţiei cancerului de piele. În această zonă însorită, cele mai multe persoane nu sunt ajutate de natură să aibă o protecţie eficientă. Dar aflaţi un amănunt important. În timp ce peste tot în lume rata cancerului de piele se află în creştere, în Australia lucrurile stau diametral opus datorită diagnosticării rapide. Motivul? Toţi sunt conştienţi de pericole, iar controlul dermatologic complet se face obligatoriu la 6 luni. Iar top modelul nu ratează aceste investigaţii. În plus, pentru un bronz seducător, stă pe plajă, alături de copii, la ore extrem de matinale. “Iubesc să prind răsăritul pe plajă, alături de copiii mei. Cred că este cea mai frumoasă imagine pe care o poţi obţine în viaţă.”

Ajungem iar la extreme şi vă spunem că Shauna Sand ştie bine ce trebuie să facă ca să se ardă. Mai exact, când prinde câteva zile libere, adoarme la soare. E exemplul clar de inconştienţă. |n plus, bronzul obţinut astfel arată catastrofal, mai ales în cazul unei blonde. Teri Hatcher, în schimb, ştie că se bronzează uniform, în timp rapid. De altfel, o ajută enorm tenul. De când a depăşit 40 de ani, şi-a promis să se expună la soare doar 15 minute pe zi, dar fără protecţie solară. |n felul acesta, crede ea, se obţine cel mai frumos bronz. E adevărat că uneori mai ratează. Aceeaşi idee e adoptată şi de Victoria Silvstedt, care ajunge la soare doar dimineaţă şi atunci doar un sfert de oră în care de obicei se bălăceşte. {i Matthew McConaughey se fereşte cât poate de razele solare.  Actorul se limitează pe plajă la o baie scurtă şi astfel îşi încheie rapid socotelile cu soarele. 

Citeşte şi: Supermodelul Marloes Horst ne arată ce să purtăm vara aceasta pe plajă

Vedetele si copiii lor iubesc oceanul. Admira-le la plaja!

Ghidul vedetelor pentru plajă

Andreea Groza
Andreea Groza

Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat.
Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Emel Nuraltay, Sanador: teste utile înainte de sarcină, dar și pe parcursul sarcinii