Sore, la 30 de ani, a spus DA aparatului dentar

Are 30 de ani, dar asta nu a împiedicat-o să nu își dorească un zâmbet perfect. Sore a lăsat teama deoparte și s-a lăsat pe mâna medicului ortodont.
02.10.2020 | Necsoiu Alexandra
Sore, la 30 de ani, a spus DA aparatului dentar
Sore, la 30 de ani, a spus DA aparatului dentar

Deși are 30 de ani, iar multe persoane la această vârstă nu ar mai spera la schimbări din cauza miturilor apărute, Sore a decis să-și pună aparat dentar. Artista plănuia de mulți ani să facă acest pas, însă de teamă a tot amânat vizitele la medicul ortodont.

”Îmi doream de mult timp să-mi îndrept dinții de jos mai ales. Am tot amânat momentul, dar am conștientizat că se vor strâmba și mai tare cu timpul, vor apărea poate și alte complicații și că nu are sens să mai aștept”, a mărturisit artista care a luat decizia împreună cu dr. Denisa Zaharia, medicul său ortodont, să nu intervină și asupra dinților de sus.

“Mie îmi plac foarte mult dinții mei de iepuraș, de sus, în al doilea rând, intervenind și pe dinții de sus ar fi dus la o schimbare majoră a fizionomiei și nu știu daca mi-ar fi plăcut neaparat. În plus, lucrând în industria artistică, mi se pare un pic confuzant să apar schimbată după o cariera solo de 10 ani”, glumește Sore.

Primele semne de presiune dentară și disconfort gingival au apărut la două săptămâni după aplicarea aparatului dentar. Medicul stomatolog a previzionat că durata tratamentului pentru a obține rezultatul pe care și-l dorește nu va fi mai mult de un an de zile.

Importanța alegerii aparatului dentar

Este important să alegem aparatul cel mai eficient în cazul fiecărui pacient, din fericire avem o gamă largă de variante, astfel încât soluția să fie în armonie cu dorințele și nevoile pacientului. Sore a venit la noi cu încredere, este foarte deschisă, colaborăm ușor cu ea și sunt convinsă că vom ajunge împreună la rezultatul dorit. În cazul ei, fiind cântăreață și apărând mult în public, un element important în alegerea aparatului a fost acela de a nu modifica vorbirea, emiterea sunetelor, fizionomia sau forma arcadei superioare. Ca urmare, am decis un tratament ortodontic, cu un aparat aproape invizibil, cu brecketuri mici și confortabile, limitat la arcada inferioară pentru a corecta înghesuirea dinților de jos. Aceasta înghesuire, pe lângă afectarea esteticii, crește riscul de apariție a cariilor și a problemelor generale. Pe termen lung, beneficiile sunt multiple”, a explicat dr. Denisa Zaharia, medic ortodont.