Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Simona Pătruleasa: 40 de ani, 40 de lecţii de viaţă!

5

Nu a avut un an uşor, însă Simona a găsit resurse interioare şi căldura familei.

“Călătoria prin viaţă continuă şi voi încerca să păstrez mereu un echilibru între minte, trup şi suflet. Doar aşa pot fi un exemplu de urmat pentru fiica mea”, spune ea.


Pentru că amândouă iubesc sportul, le-am invitat la o scurtă demonstraţie.

CSÎD: Simona, tocmai schimbi prefixul cum se zice. Care ar fi cele 40 de lecţii de viaţă pe care le-ai învăţat în toţi aceşti ani?

CITESTE PE EVZ.RO: Documente-bombă despre Meghan. Este incredibil ce...
CITESTE PE CAPITAL.RO: Nelu Tătaru nu s-a mai putut abține! L-a pufnit...

Galerie foto

vezi galeria 5 foto

Simona Pătruleasa: Dintotdeauna, oamenii, obiceiurile, locurile şi experienţele celor din jur ne-au influenţat într-un fel sau altul, ne-au marcat existenţa şi de ce nu, ne -au inspirat. Deşi, în copilărie, tindem să ignorăm sfaturile celor mari, timpul mi-a demonstrat că trebuie să-i ascultăm şi să învăţăm din greşelile lor. Legat de copilărie, am înţeles cât de important este să creşti alături de ambii părinţi, să ai o copilărie fericită indiferent de greutăţile vremurilor.

Omul sfinţeşte locul – vorbele acestea sunt cât se poate de adevărăte! Datorită doamnei învăţătoare şi a profesorilor mei am mers la şcoala cu şi din plăcere, fără ca învăţatul să mi se pară o corvoadă nicio clipă. De la mamă am învăţat ce înseamnă punctualitatea, seriozitatea şi lucrul cât mai bine făcut.

Tata este cel care ne-a luat primele cărţi. Chiar şi astăzi îmi aduce cărţi pentru a completa o colecţie impresionantă. Sunt o mână de oameni cei care mi-au marcat copilăria şi traiectoria (părinţii, soţul, doamna învăţătoare, profesorii, familia Ionescu - vecinii de la parter, mătuşa Aurica, unchiul Iancu şi câţiva prieteni), care mi-au arătat că viaţa este o călătorie care merită trăită cât mai frumos.

În cei 40 de ani am înţeles că dragostea de frate nu poate fi înlocuită de nimeni şi de nimic. Chiar dacă Adi, fratele meu, trăieşte la mii de km distanţă, ne leagă o prietenie frumoasă şi sinceră, dar şi multe amintiri pe care le retrăim de câte ori ne întâlnim. Aşadar, copilăria ne poate marca foarte mult evoluţia şi mai ales comportamentul faţă de propriii copii. Este foarte adevărat că obiceiurile alimentare se formează încă din copilărie. Întotdeauna ne începeam ziua cu micul dejun. Acest lucru îl fac şi în ziua de azi cu Ingrid şi Sabin. Îmi plac foarte mult fructele, dar şi dulciurile, iar Ingrid mă moşteneşte:-)

Aş vrea să vă pot spune că mănânc doar sănătos, dar ar însemna să mint. Nu pot să renunţ la micile plăceri vinovate şi cred că viaţa e mult prea scurtă să-mi reprim nişte dorinţe, lucru care nu duce decât la frustrări şi dezechilibre. Bem foarte multă apă, ceaiuri şi limonadă, preferata noastră, şi ne ţinem departe de sucurile acidulate!

Dragostea pentru mişcare a apărut de când eram mică. Am făcut sport în aproape toate formele lui, dar fără atinge performanţe. Îmi doresc ca Ingrid să mă depăşească în ceea ce priveşte valenţele sportive. Sportul ne învaţă să fim organizaţi, ne ajută să fim în formă şi ne dă energia de care avem nevoie în fiecare zi. Acesta este şi motivul pentru care copiii trebuie să facă mişcare încă din primele luni de viaţă.

Pe parcursul acestor ani am înţeles că din fiecare întâmplare am avut ceva de învăţat, că puterea stă în mine şi că nu trebuie să aştept nimic de la alţii, că trebuie să iau oamenii aşa cum sunt ei, fără să încerc să-i schimb, să am încredere în oameni cu măsură, pentru că mai devreme sau mai târziu voi fi de dezamagită, că nu trebuie să calc peste “cadavre” pentru a obţine ceva, să am puterea să spun NU, cu riscul de a supăra pe cineva, pentru că e vorba despre viaţă şi timpul meu, că trebuie să fac de multe ori sacrificii (chiar dacă acest lucru ne face mai puţin interesanţi în ochii celor din jur),dar cred că nu trebuie să ne pese, că viaţa nu înseamnă doar fericire, bani şi satisfacţii. Că, deşi uneori pare că este sfârşitul lumii, şi mâine este o zi, că speranţa şi credinţa nu trebuie să ne părăsească niciodată.

Am învăţat să nu privesc spre cel care are mai mult decât mine, ci spre cel care are mai puţin, să-i mulţumesc în fiecare zi lui Dumnezeu pentru tot ce ce mi-a  dat, să nu renunţ la visurile mele, să încerc să-i ajut pe cei din jurul meu dacă îmi stă în putere.

Am învăţat să nu rănesc voit pe cineva, să recunosc când greşesc şi să-mi cer scuze dacă am greşit. Am mai învăţat că să nu-mi pun sănătatea în pericol din dorinţa de a fi mai slabă. Mănânc cu mai multă atenţie, dar nu mă înfometez (nici nu prea am cum pentru că sunt foarte pofticioasă :-). {i foarte important: să nu mă grăbesc să critic, să judec un om fără să-l fi cunoscut sau să fi schimbat câteva cuvinte cu el. De multe ori avem idei preconcepute despre persoane pe care nu le-am văzut niciodată.

CSÎD: Se spune că trăim o a doua copilărie, atunci când suntem părinţi. Cum este viaţa alături de Ingrid? Ce înveţi de la ea?

S.P.: ESTE MINUNATĂ şi plină de veselie!!! În fiecare zi ne surprinde cu o vorbă (“eu vreau să fiţi doar voi părinţii mei” sau “eşti viaţa mea”, “nu pot să trăiesc fără tine”), un gest. Ne jucăm cot la cot cu ea. Sabin îi face castele, îmbracă păpuşi şi le împleteşte părul. Colorăm, pictăm împreună, ne uităm la desene sau mergem la film. De la Ingrid învăţăm în fiecare zi câte ceva şi mai ales cum este să te bucuri de lucrurile mărunte.

CSÎD:  Este greu să fii părinte?

S.P.: Este greu atunci când copilul este bolnav şi te panichezi, aşa cum fac eu. Noi am fost norocoşi până acum pentru că Ingrid nu a avut decât răceli minore, dar eu m-am speriat de fiecare dată. Altfel, dacă îţi doreşti aşa cum ne-am dorit-o noi pe Ingrid, chiar şi nopţile nedormite ţi se par mai uşoare.

CSÎD:  Cum te menţii în formă?

S.P.: Merg de două ori pe săptămână la Fit&go unde o şedinţă durează 20 de minute, simţi cum lucrează toţi muşchii şi se tonifiază, scapi de durerile de spate şi de celulită, iar rezultatele apar foarte repede. Tot de două ori merg la CYBEX GYM - un centru de fitness unde echipamentele sunt concepute în mod special pentru a îmbunătăţi starea fizică, funcţiile organismului şi performanţa.

CSÎD:  Cum reuşeşti să-ţi păstrezi tinereţea?

S.P.: Cred cu tărie că tinereţea ţine de interiorul nostru. Eu mă simt bine în pielea mea, dar aşa cum este şi normal, atât cât îmi permite timpul, aduc un mic ajutor şi din exterior. Merg la Miko Beauty Center, unde mă relaxez la masaj, tratamente corporale şi faciale de două ori pe lună.

CSÎD:  Ce sporturi ai încercat de-a lungul timpului?

S.P.: Cam toate: volei, baschet, handbal (extrema stângă), gimnastică, balet.

CSÎD:  Spuneai ca  Ingrid va începe lecţiile de balet curând. Ce înclinaţii artistice i-aţi mai descoperit?

S.P.: Am descoperit de curând un loc extraordinar unde poate merge întreaga familie: Baby Spa. Tot aici se pot lua lecţii de înot încă din primele luni de viaţă. Sâmbată merg cu Ingrid la ora de balet unde este conceput un program special pentru mamă-fetiţă. După balet, facem un popas şi la locul de joacă care este în acelaşi complex. Este mult prea devreme să mă pronunţ în privinţa asta. Ca părinţi, suntem tentaţi să percepem talentul, chiar dacă de multe ori nu există. Din dragostea pentru copil suntem tentaţi să-l supraevaluăm. Îi place să picteze, spune că va fi cântăreaţă ca Nicole Cherry, dar dacă este talentată, vom vedea abia peste 2-3 ani. Eu îmi doresc să facă exact ce-şi doreşte ea. Noi o să-i arătăm variantele şi abia apoi o să aleagă ceea ce-i place cu adevărat.

CSÎD:  La bază eşti pedagog. Cum îţi educi fetiţa - prin metodele clasice sau moderne?

S.P.: Chiar dacă am fost învăţătoare şi în liceu am studiat psihologia copilului, am şi eu momente când mă simt depăşită de situaţie, dar nu renunţ. Cu răbdare, totul se rezolvă! Nu cred că te poţi ghida doar după reguli fixe. Fiecare copil are temperamentul său şi cred că trebuie să facem totul în funcţie de specificul lui, fără a face comparaţii. Nu sunt de o parte sau alta. Trebuie să luăm ce considerăm că este bun din fiecare parte.

CSÎD: Experienţele neplăcute, ne întăresc într-un final. Ce le sfătuieşti pe femeile care au pierdut o sarcină? Cum se pot
depăşi aceste momente dificile?


S.P.: Nu sunt în măsură să dau sfaturi, ci doar să le spun că speranţa moare ultima, că doar credinţa şi suportul celor dragi le vor ajuta să dăpăşească un moment atât de greu, să nu renunţe la visul de a fi mame!

CSÎD: Cum vă veţi petrece sărbătorile de Iarnă?

S.P.: Acasă, ca în fiecare an, cu toată familia.

CSÎD: Care este cheia unei căsătorii fericite?

S.P.: Există o cheie? Contează ce vrei de la viaţă! Unii spun că după mai mulţi ani intervine rutina. {i dacă o iei de la capăt cu un alt om, peste un timp se ajunge în acelaşi punct. Trebuie doar să preţuieşti ceea ce ai deja, să ştii să te bucuri de fiecare zi, să fii înţelegător şi să nu amplifici o mică discuţie care poate să ducă uşor la o ceartă serioasă. Contează respectul şi bucuria lucrurilor care ne leagă, comunicarea şi, mai ales, Ingrid care este fericirea supremă.

Fotograf: Adi Stoicoviciu
Realizator: Mădălina Drăgoi
Make-up artist: Izabela Ioagăr?
Hair-stylist: Kinga Core, Tribute by GS
Vestimentaţie: Intersport, Adidas, Decathlon, Nike, garderoba personalăCitește și:
Simona Pătruleasa adoră patinajul, dar e speriată de ski şi snowboard
Simona Pătruleasa visa să se căsătorească cu un negru
Simona Patruleasa - Jurnalul de frumusete al unei mamici
GANDUL.RO: Badantă româncă: Am răbdat de foame și de frig!...
EVZ.RO: Documente-bombă despre Meghan. Este incredibil ce...
CAPITAL.RO: Nelu Tătaru nu s-a mai putut abține! L-a pufnit...
IMPACT.RO: Prezentatorul iUmor va deveni tată! Ce veste mare!
EVENIMENTULISTORIC.RO: Pogromul de la Iaşi din 28-30 iunie 1941. Mesajul...
Exclusiv Online - 29.12.2014
Soluția salvatoare pentru combaterea stresului. Remediu fără egal! Doctorulzilei.ro Soluția salvatoare pentru combaterea stresului. Remediu fără egal!
De ce trebuie să porți masca? Lucian Mândruță. „O porți să nu dai mai departe ceva ce poate ucide pe alții” Infoactual.ro De ce trebuie să porți masca? Lucian Mândruță. „O porți să nu...
Ți se părea dezgustător când un câine te linge pe față? După ce citiți asta nu veți mai gândesc la fel! Animalzoo.ro Ți se părea dezgustător când un câine te linge pe față? După ce...
Serialul ,,Niciodată nu am” va avea un al doilea sezon pe Netflix! Substantial.ro Serialul ,,Niciodată nu am” va avea un al doilea sezon pe Netflix!
Badantă româncă: Am răbdat de foame și de frig! 2 felii de parizer nu înseamnă mâncare Gandul.ro Badantă româncă: Am răbdat de foame și de frig! 2 felii de parizer...
Cutremur în showbiz-ul românesc. Anda Adam divorțează: S-au aruncat vorbe grele VoxBiz.ro Cutremur în showbiz-ul românesc. Anda Adam divorțează: S-au aruncat...
Rac Rac 22 iunie - 22 iulie

Sunteţi implicat trup şi suflet în problemele cu care vă confruntaţi la serviciu, dar eficienţa dumneavoastră în chestiunile practice este uşor diminuată. Luna iulie anunţă unele dispute în...citește mai departe

×

Gandul.ro
Badantă româncă: Am răbdat de foame și de frig! 2 felii de parizer nu înseamnă mâncare Badantă româncă: Am răbdat de foame...
Revine starea de urgență în România?...
Au făcut anunțul! Se închid și plajele!
Go4it.ro
Şi-a dus mireasa la hotel în noaptea nunții. Peste un timp, bărbatul a părăsit camera şi a cerut divorț Şi-a dus mireasa la hotel în noaptea nunții....
A cumpărat brocoli de la supermarket. A...
S-a filmat în autobuz făcând lucruri...
ProMotor.ro
Această mașină schimbă TOTUL. Este adevăratul ASPIRATOR de femei! Această mașină schimbă TOTUL. Este adevăratul...
Care este, de fapt, MOTIVUL pentru care...
Ca la Monte Carlo: Autostrada spre Brașov...
Descopera.ro
Ce se întâmplă cu SOARELE nostru și cum ne AFECTREAZĂ. Fenomenul INTRIGANT a fost surprins pentru prima dată în IMAGINI de către NASA Ce se întâmplă cu SOARELE nostru și...
POZIȚIILE sexuale care l-au ruşinat pe...
Elementul CRUCIAL care a ajutat la răspândirea...
ULTIMA ORĂ
Şi-a dus mireasa la hotel în noaptea nunții. Peste un timp, bărbatul a părăsit camera şi a cerut divorț

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .