Şi VIP-urile trec la mătură!

Nu vă place să ştergeţi praful, să daţi cu aspiratorul şi să spălaţi baia? Mulţi nu agreează aceste treburi casnice, dar câteva vedete le-au sesizat beneficiile: este vorba de kilocalorii arse fără efortul de la fitness.
Şi VIP-urile trec la mătură!

Nu vă place să ştergeţi praful, să daţi cu aspiratorul şi să spălaţi baia? Mulţi nu agreează aceste treburi casnice, dar câteva vedete le-au sesizat beneficiile: este vorba de kilocalorii arse fără efortul de la fitness.

Să ştergem dulapuri, să curăţăm baia, să aspirăm toată casa. E o corvoadă? Haideţi să ne gândim că majoritatea persoanelor din această ţară locuiesc în 2-3 camere, la bloc sau într-o casă. Dar dacă aţi avea un palat şi ar trebui să faceţi singuri aceste operaţiuni? Câteva vedete au descoperit însă în treburile casnice beneficii de netrecut cu vederea: pierd calorii doar dacă îşi curăţă palatele frecvent şi se bucură şi de un aspect plăcut al locuinţei.

Să luăm exemplul lui Beyoncé care este adepta curăţeniei, dar doar în camera micuţei ei fiice. “Aspir singură, şterg praful, îi spăl lenjeriile, perdeluţele, jucăriile. Şi jucăriile noi trebuie curăţate, pentru că nu ştii ce pot ascunde. Toate aceste operaţiuni îmi iau o zi, dar merită.”

Fiica ei stă într-un mediu curat, iar mămica pierde până la 3.000 de kilocalorii într-o zi. Apropo, camera fiicei ei măsoară cam cât un apartament din România de dimensiuni considerabile.

Robert Pattinson în ultimii ani a stat cam toată ziua pe platoul de filmare, prefăcându-se că este vampir. Acasă ajungea seara, fără chef nici pentru mâncare, ce să mai vorbim de sala de sport? Într-o zi, şi-a făcut singur curăţenie în casa lui imensă. Este vorba de 4 dormitoare, plus living, plus băi, plus terasă.

“Eram atât de obosit, încât munca fizică m-a ajutat să dorm mai bine şi să am un tonus bun. Mi-am spus că, până la urmă, menajul e o treabă serioasă şi plăcută”, povesteşte actorul. Acesta dă cu aspiratorul peste tot – podea, pereţi, tavan. Şi vă învaţă că, atunci când aspiraţi tavanul spre exemplu, vă trebuie forţă fizică considerabilă.

În felul acesta vă construiţi muşchii braţelor fără să trageţi de fiare la sala de sport. Se consumă astfel până la 3.000 de kilocalorii.

Christina Aguilera este o altă împătimită a curăţeniei. Mai ales de când are un bebe, Christina îşi face casa lună singură singurică. Aguilera a descoperit că, doar dacă speli podele, consumi între 2.000 şi 4.000 de kilocalorii, în funcţie de cât de lungă este casa. Iar dacă o apucă hărnicia şi igienizează şi băile mai pierde 2.000 de kilocalorii.

Britney Spears are o casă de 25 de milioane de dolari pe care nu o întreţine singură, având în vedere că doar la capitolul “dormitoare” deţine vreo 10. Se bucură de ajutorul calificat al unei firme de curăţenie. Dar în momentele grele pe care le-a traversat, şi-a calmat nervii ştergând praful.

“Am constatat că să ştergi praful în atâtea camere poate fi o terapie eficientă. Te face să nu te mai gândeşti la nimic. Şi cred că m-a ajutat să şi obosesc fizic şi să pot dormi bine noaptea. Deci, nu vă daţi în lături de la o astfel de activitate”, ne îndeamnă ea.

Şi încă un exemplu de vedetă care a observat beneficiile curăţeniei făcute cu propriile mâini. Probabil nu vă aşteptaţi, dar e vorba de Justin Bieber. Da, chiar adolescentul cu mare succes în showbiz. Cu alte cuvinte, Bieber nu stă toată ziua în studioul de înregistrări, pe platoul de filmare sau între fetele care sunt înnebunite după el.

Nu stă nici cu mama, nu aşteaptă nici o menajeră care să strângă permanent după el. Îşi face singur curat în casa pe care o deţine deja şi nu se dă în lături de la lucruri cu adevărat grele.

“Când fac curat, mut toată mobila, ca să pot aspira chiar peste tot. Cred că e o acţiune mai dură decât sala de forţă. Apropo, mut şi absolut toată mobila din bucătărie, ca să fiu sigur că igiena este perfectă.

Spăl pereţii din băi, spăl podeaua din toată casa. Dacă nu credeţi că acesta este sport, spălaţi o casă mare cu mopul. Dacă nu sunteţi în condiţie fizică bună, o să aveţi febră musculară la muşchii abdominali.”

Nu ne rămâne decât să-l credem, iar când suntem în mijlocul unei acţiuni de curăţenie să ne imaginăm că e cel mai plăcut lucru!

 

Andreea Groza
Andreea Groza

Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat.
Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică