Serban Ionescu a murit miercuri seară, la Spitalul Floreasca

Actorul Şerban Ionescu a decedat miercuri seară la Spitalul Floreasca din Capitală unde ajunsese de dimineaţă, cu grave probleme respiratorii.
Serban Ionescu a murit miercuri seară, la Spitalul Floreasca

Actorul Şerban Ionescu a decedat la vârsta de 62 de ani, miercuri seară, la Spitalul Floreasca din Capitală unde ajunsese de dimineaţă, cu grave probleme respiratorii.

Purtătorii de cuvânt ai Spitalului Floreasca au precizat că starea de sănătate a actorului era extrem de gravă, la internare fiind „mai mult mort decât viu”, potrivit ziarului Cancan.

„Şerban Ionescu a fost internat marţi în spital. Altceva nu putem spune, întrucât doamna care îl însoţeşte are o procură prin care solicită să nu fie furnizate date despre starea pacientului”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Opriţa.

În această vară, Şerban Ionescu un nou diagnostic în Germania, cel de scleroză amiotrofică, boală incurabilă, infirmând diagnosticul de borelioză primit acum un an.

Scleroza laterală amiotrofică constă într-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase din creier şi măduva spinării, numite neuroni motori, ce controlează muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Scleroza laterală amiotrofică este o boală progresivă, invalidantă şi fatală. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale ale corpului devin treptat din ce în ce mai dificile şi pot provoca diferite alte boli şi complicaţii.

Boala cu care a fost diagnosticat iniţial Şerban Ionescu, borelioză, prezintă o serie de simptome asemănătoare celor ale sclerozei amiotrofice, afectând la rândul ei muşchii şi alte organe şi provocând probleme cu vorbirea, respiraţia şi deglutiţia.

Actor al Teatrului Naţional din Bucuresti, Şerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950, în Corabia. Pe lângă spectacolele de teatru, Şerban Ionescu a jucat şi în filme, precum „Umilinţa” (2011), „Website Story” (2010) şi „Dincolo de America” (2008).

Citeşte şi: Şerban Ionescu nu are boala Lyme, ci scleroză amiotrofică

Serban Ionescu despre Magda Catone: „Curva ramane curva”

Foto: Publimedia

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă