Selma Blair, despre simptomul alarmant care a dus la diagnosticarea cu scleroza multiplă

Selma Blair a vorbit deschis despre primul simptom pe care l-a avut în momentul în care a primit cel mai dureros diagnostic: scleroza multiplă.
Selma Blair, despre simptomul alarmant care a dus la diagnosticarea cu scleroza multiplă
Foto: shutterstock

Încă din momentul în care a dezvăluit că a fost dianosticată cu scleroză multiplă, în octombrie 2018, Selma Blair nu s-a ferit să arate lumii cum este să trăiești cu o boală autoimună. Acum, vedeta vorbește despre primul simptom înainte de a fi diagnosticată cu scleroza multiplă, cu care s-a confruntat și care i-a semnalat că ceva nu este în regulă cu corpul ei.

Scleroza multiplă, un diagnostic greu de suportat

Februarie 2018 a fost momentul în care și-a dat seama că ceva se întâmplă în corpul ei. Actrița în vârstă de 48 de ani era prezentă la Săptămâna Modei de la New York și urma să defileze pentru designerul Christian Siriano, moment în care pe podium a observat că începe să nu-și mai simtă un picior, povestește vedeta într-un interviu pentru Town & Country. Deși s-a mai confruntat cu simptome similare pe care nu le-a luat în seamă, de data aceasta era diferit.

”Eram pe podium și de-o dată nu mi-am mai simțit piciorul stâng”, a povestit Selma pentru publicația menționată. ”Mă tot gândeam ”Ce fac?””, a continuat vedeta.

Șase luni mai târziu, în august 2018, Selma Blair a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, o boală cronică, progresivă, care afectează sistemul nervos central. Deși s-a confruntat cu simptome de-a lungul anilor, care au fost atribuite altor probleme, abia în momentul în care un medic a descoperit leziuni la nivelul creierului în urma unui RMN, i s-a dat diagnosticul corect.

Actrița a făcut public diagnosticul printr-o postare pe Instagram: ”Uneori cad. Scap lucruri. Mintea mea e încețoșată, iar partea stângă a corpului cere direcții de la un GPS strica”, a scris vedeta în dreptul unei fotografii.

În februarie 2019, vedeta, care este și mama unui băiețel în vârstă de 9 ani pe nume Arthur, a făcut furori în momentul în care a apărut la petrecerea Vanity Fair Oscars, în baston.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Alina Gheorghe: Adevărul despre statul prea mult la calculator