Roxana Ciuhulescu: “Trebuie să ai un echilibru în toate şi atunci viaţa devine mai senină”

Cine nu o cunoaşte pe Roxana Ciuhulescu, curajoasa care nu se dă în lături să conducă bolizi cu mulţi cai-putere şi posesoarea celor mai lungi şi frumoase picioare din România? Dacă ai crezut că maternitatea o va ţine departe pe Roxana de aventură, te înşeli amarnic.
15.05.2014

Cine nu o cunoaşte pe Roxana Ciuhulescu, femeia curajoasă care nu se dă în lături să conducă bolizi cu mulţi cai-putere şi posesoarea celor mai lungi şi frumoase picioare din România?

Dacă ai crezut că maternitatea o va ţine departe pe Roxana de aventură, te înşeli amarnic.

Ea va prezenta în data de 15 mai o expoziţie inedită de…motociclete de epocă. Printre motocicletele pe care le poţi vedea se numără modele de la Vespa, Triumph, BMW, Zundnapp şi chiar un Carpaţi autohton. Expoziţia este găzduită de Sun Plaza Shopping Center din Bucureşti şi va putea fi vizitată gratuit, zilnic, în perioada 15 mai – 5 iunie 2014, între orele 10 şi 22. Evenimentul este dedicat atât pasionaţilor de motociclete şi sporturilor pe două roţi, cât şi celor cărora istoria le trezeşte atenţia.

Iată ce poveşti are de împărţit Roxana vizavi de această veche pasiune – motociclismul- şi cum reuşeşte să fie o mămică model şi, în acelaşi timp, o femeie de succes, puternică şi foarte frumoasă.

CSÎD: Roxana, e ceva ce nu ştii să conduci? 🙂

R.C.: La capitolul vehicule pot să spun că n-am condus niciodată…troleul. Restul le-am condus pe toate, ăsta este singurul care mi-a rămas de testat însă viaţa este lungă…la fel ca troleul :))

CSÎD: Ce emoţii te-au încercat prima dată când ai condus o motocicletă?

R.C.: Prima dată când am încălecat o motocicletă se întâmpla în 2000, eram în munţii Apuseni când n-am rezistat tentaţiei de a încerca motocicleta unui prieten. La cât de tinerică şi necoaptă la minte eram la vârsta aia, mi s-a părut a fi o jucărie fascinantă şi mă simţeam ca în filme. Trei ani mai târziu dădeam deja pentru carnet şi apoi a început pasiunea nebună, mai ales că începusem să fiu în „legalitate”. Ulterior am mers pe circuite de viteză, acolo unde aveam să cunosc adrenalina la cote înalte.

CSÎD: Ai avut vreodată un accident de motocicletă?

R.C.: Cred că nu există motociclist care să nu fi avut cel puţin un accident, mai uşor sau mai rău, aşa că şi eu am simţit pe pielea mea cum este să cazi cu motorul. Deşi sună ciudat, într-un fel mă bucur că am avut acel accident şi că m-am lecuit de această pasiune pentru că, altmiteri, poate aveam s-o sfârşesc rău. Pe munte s-a întâmplat „grozăvia” când am încercat să evit un accident frontal cu un vehicul, astfel că am luat decizia de a sări în şanţ. Am ieşit destul de şifonată şi am fost aproape să-mi pierd un sân. De atunci n-am mai mers cu motorul pe stradă însă motocicleta rămâne un vis frumos pentru mine iar sentimentul pe care ţi-l dă motorul nu ţi-l dă niciun alt vehicul.

CSÎD: A fost şi înălţimea un factor care te-a determinat să renunţi la ideea de a-ţi cumpăra un motor?

R.C.: Nu, nici vorbă, ci accidentul pe care l-am avut m-a determinat să nu-mi mai cumpăr motor. Şi, paradoxal, chiar dacă n-am avut niciodată o motocicletă, am plătit una. Cea pe care am avariat-o :))

CSÎD: Ce părere ai despre motocicliştii care fac slalom printre maşini? E lipsă de educaţie, inconştienţă sau pur şi simplu teribilism?

R.C.: Motocicliştii, ca şi şoferii de maşini, se împart în mai multe categorii, nu sunt toţi la fel. Sunt cei tineri care au simţit gustul adrenalinei şi care merg pe o roată, fac slalom, merg cu viteză etc. şi  până nu o vor păţi vor rămâne teribilişti, sunt motocicliştii experimentaţi care merg cu grijă şi au respect pentru ceilalţi sau mai sunt şi motocicliştii începători care merg cu teamă, însă în general aceştia ies pe stradă însoţiţi de alţi motociclişti dar care sunt experimentaţi, tocmai pentru a-i proteja.

CSÎD: Ce spui de un altfel de mers pe două roţi, şi anume mersul pe bicicletă? Cu toţii ştim că este recomandat să facem mişcare dar cât de sigur este să mergi cu bicicleta prin Bucureşti, unde pistele lipsesc cu desăvârşire iar câinii te latră la orice colţ de stradă?

R.C.: O daaa, este superb să mergi cu bicicleta, mai ales dacă ai şi condiţiile necesare. De exemplu,  mi-e drag să merg în vacanţe la Amsterdam, acolo nu închiriez niciodată maşină, mereu merg cu bicicleta, însă vorbim de un alt nivel de educaţie, de respect, de sănătate. Însă ce să mai dezbatem despre piste de biciclete când singurele piste pe care le avem şi noi dedicate bicicliştilor sunt ocupate de…maşini. Este trist dar este adevărat. Ce să mai spunem despre câini, aceste biete animale nevinovate lăsate libere? Asta este România şi probabil că se va schimba în 20 ani. Dar dacă vrei să mergi cu bicicleta poţi merge la munte, în păduri, la ţară, oriunde altundeva decât în oras. Şi chiar şi în oras mai întâlneşti biciclişti curajoşi care, bravo lor, arată că totuşi se poate şi în România. Totul e să vrei!

CSÎD: Ai sprijini-o pe fetiţa ta, Ana, să obţină permis de motocicletă, la un moment dat, dacă asta îşi doreşte, sau ţi-e frică de pericole şi ai prefera să o aduci la realitate?

R.C.:  Fetiţa mea vede în vitrina din casă multe trofee, medalii dar şi diplome pe care eu le-am câştigat în diferite competiţii sportive: maratoane, concursuri de înot, meciuri de handbal,  raliuri de maşini, curse de karting, meciuri de box, salt cu paraşuta etc. şi îi povestesc despre ele mereu dar şi despre cât de greu le-am câştigat sau prin câte riscuri am trecut. Acum are 6 ani şi nu conştientizează pericolele însă cu timpul le va înţelege, mai ales ca îi voi arăta filme şi poze. Probabil că n-am s-o pot opri să facă multe lucruri însă am s-o povăţuiesc cum este mai bine pentru ea.

CSÎD: Eşti o mămică superbă! Le poţi oferi cititoarelor ‘Ce se Întâmplă, Doctore?’ câteva dintre secretele tale pentru a arăta atât de bine?

R.C.: Mulţumesc ! 🙂 Nu ştiu dacă sunt chiar aşa superbă însă pot să spun că mi se pare normal să fac nişte eforturi pentru a arăta…civilizat. Contează mult educaţia iar eu m-am educat şi prin sport, fac sport de la 4 ani. Este extrem de importantă şi alimentaţia corectă, apa pe care trebuie s-o bei în cantitate suficientă, odihna şi buna dispoziţie. Trebuie să ai un echilibru în toate şi atunci viaţa devine mai senină, ai mai multă poftă de viaţă. Mens sana in corpore sano 🙂

Sursa Foto: Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Primul trimestru de sarcină: analize și teste