Roşul e sinonim cu senzualitatea şi cu…celebritatea

Rochia roşie sau desuurile în această culoare pătimaşă au inspirat de-a lungul timpului numeroase vedete şi au stârnit multe fantezii în minţile bărbaţilor…pofticioşi.
  • Publicat:
Roşul e sinonim cu senzualitatea şi cu…celebritatea

Rochia roşie sau desuurile în această culoare pătimaşă au inspirat de-a lungul timpului numeroase vedete şi au stârnit multe fantezii în minţile bărbaţilor…pofticioşi.

Prin forţa, puterea şi strălucirea lui, roşul este considerat pretutindeni ca fiind simbolul fundamental al principiului vital. Culoare a focului şi a sângelui, prezintă, din punct de vedere simbolic, aceeaşi ambivalenţă ca şi acesta din urmă, în funcţie de nuanţa sa, deschisă sau închisă.

Rosul închis este nocturn, feminin, tainic, centripet. El reprezintă nu expresia, ci misterul vieţii. Roşul viu, diurn, solar, centrifug îndeamnă la acţiune. El este imaginea înflăcărării şi frumuseţii, a forţei impulsive şi generoase, a tinereţii, sănătăţii, a bogăţiei, a erosului liber şi triumfător.

Ambivalenţa din care provine toată puterea de fascinaţie a culorii roşii poartă în ea, strâns legate, cele mai adânci pulsiuni umane: acţiunea şi pasiunea, eliberarea şi asuprirea.

De curând chiar, un studiu al oamenilor de ştiinţă concluziona că atunci când porţi o rochi roşie, fii sigură că vei întoarce toate privirile bărbaţilor, şi asta pentru că domnii asociază această culoare cu dragostea, cu pasiune şi feminitatea pură. Astfel, se transmite în mod inconştient un semnal către creierul bărbatului că femeia îmbrăcată în roşu ar fi mai dispusă să cedeze avansurilor.

O fi sau nu adevărat, cu studii ştiinţifice sau fără, culoarea roşie va rămâne întotdeauna un simbol al femeii elegante, care ştie ce vrea de la viaţă şi care nu acceptă compromisuri foarte uşor.

Iată un top al celor mai senzuale apariţii în roşu:

Kim Kattrall

Sofia Vergara

Rosie Huntington Whiteley

Reese Witherspoon

Alessandra Ambrosio

Eva Herzigova

Eva Longoria

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân