Randi, reţete pe care le pregăteşte în izolare, din produse vegane

Perioada de izolare l-a făcut pe Randi să fie mai atent la stilul său alimentar, aşadar a început să gătească cu produse vegane.
Randi, reţete pe care le pregăteşte în izolare, din produse vegane
Randi, reţete pe care le pregăteşte în izolare, din produse vegane

Deşi trecem o perioadă dificilă, nu înseamnă că trebuie să neglijăm starea de sănătate, iar alimentaţia joacă şi ea un rol important. Artiştii s-au conformat situaţiei şi, în timpul petrecut acasă se ocupă de diferite activităţi. Randi, de exemplu, stă acasă, compune muzică, face sport şi chiar găteşte. Artistul mărturiseşte că aceată perioadă de restricţii l-a învăţat să fie şi mai disciplinat, deşi a recunoscut pasiunea pentru o alimentaţie echilibrată şi un stil de viaţă activ.

Această perioadă de izolare i-a oferit lui Randi ocazia de a descoperi mai multe reţete pe care a avut suficient timp să le experimenteze însă, din păcate, îi lipseşte să gătească pentru alţii.

„De când stau acasă, cred că prima schimbare în alimentaţia mea este aceea că, în primul rând, nu mai fac nicio greşeală când vine vorba de modul în care mă hrănesc! Înainte mai scăpam câte un desert cu prietenii acasă, mâncam dus de pofte uneori. Acum mănânc doar cât am nevoie şi tot regimul meu se bazează pe: ouă, orez, năut, batoane proteice şi pudre proteice, uneori şi brânză”, adăugând faptul că, dacă există produse care nu i-au lipsit niciodată din casă şi pe care le consideră esenţiale, acelea sunt cerealele.

În plus, el se numără printre cei cărora le place să gătească, însă spune că o face cu mai mult drag atunci când îi vin prietenii în vizită.

„Acum mă bazez pe chestii mai simple, care se fac repede… Nu ţin atât de mult la gust, cât la aportul proteic pe care îl au produsele consumate”, spune el, iar unul dintre produsele preferate ale acestor zile este soia, „trasă la tigaie cu ceapă, usturoi şi orez”.

În topul preferinţelor sale culinare, printre preparatele pentru care spune că şi prietenii lui l-ar recomanda ca bucătar se află mâncarea cu gust exotic, asiatic, cu unt de cocos, ghimbir şi peşte proaspăt.

„Sunt fascinat de condimentele şi gusturile din ţările asiatice. Înainte mâncam peşte şi fructe de mare mai mult, însă statul în casă e opusul mersului la vânat de produse exotice prin marketuri!”, adaugă artistul.

La capitolul mentori culinari îi indică fără dubii pe bunica lui şi… pofta de a mânca. Ultima l-a şi condus repede spre principiul „nevoia te învaţă”, pe care l-a aplicat de mic, în bucătărie. Deşi mâncarea preferată în copilărie era alcătuită din cartofi prăjiţi cu ou, de care spune că încă se simte atras, primul preparat pe care a învăţat să îl facă a fost… clătita.

„Eram uşor obsedat de dulciuri când eram mic şi când mă apucam să fac clătite, sub 40 de bucăţi nu concepeam să las tigaia din mână.”   

Una dintre reţele cu care speră să îşi inspire şi fanii cu acelaşi stil alimentar şi de care el se bucură acum este: „Năut fiert, aproximativ 250 de g, pisat după fierbere şi amestecat cu fasole roşie, ceapă, condimente asiatice, boia afumată şi ou! Toată pasta se modelează în chifteluţe, se lasă la odihnit (o expresie culinară simpatică) şi apoi acestea se dau la cuptor, aproximativ 40 de minute. O să obţineţi chifteluţe vegetariene foarte gustoase şi sănătoase”, spune artistul cărora le urează tuturor poftă bună!

 

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața