Papi papa papa

O lege nescrisa spune ca orice vedeta care se respecta trebuie sa-si deschida cel putin un restaurant. Peste Ocean, starurile investesc in lanturi de localuri. Moda a ajuns si la noi. Tot mai multi artisti ne invita sa luam masa in oras la restaurantele l
Papi papa papa
Papi papa papa

Cum a aparut restaurantul „La Papi”
Papi – cum l-au poreclit colegii din scoala generala – este un actor grabit. De cand a cunoscut succesul cu rolul Dan Bratu din „Numai iubirea” si mai apoi cu dublul rol Mihnea si Robert Nicolau din „Pacatele Evei”, abia mai da pe acasa si mananca pe unde apuca. Cum ii place la nebunie sa ia masa la restaurant si se da in vant dupa mancarea italiana – in special dupa pizza si spaghete –, s-a gandit sa-si deschida un local. S-a consultat cu fratele lui, Mircea, si au decis: restaurantul se va numi „La Papi”, va fi amplasat neaparat in mijlocul Bucurestiului si din meniu nu vor lipsi mancarea italiana si preparatele romanesti. Fratele lui Papi a finantat constructia restaurantului, iar actorul l-a decorat.

Talia subtire cu exercitii se tine
Alexandru Papadopol e fan declarat al chiftelutelor (in special cele facute de mama sa) si al sarmalelor (mai ales cele preparate de bunica lui). Isi aduce aminte cu placere de un pranz delicios pe care l-a savurat intr-un restaurant din Salonic: tzatziki, salata greceasca si cotlete de berbec. Cedeaza usor tentatiilor culinare, dar nu uita de silueta. Spune ca mergea la sala inca de mic ca sa se mentina in forma, obicei pe care il pastreaza si astazi. Stie prea bine ca look-ul este foarte important, mai ales cand atatea femei il sorb din priviri si suspina dupa el. Isi aminteste ca uneori a mai avut cateva kilograme in plus, dar a scapat intotdeauna de ele – si nu cu o dieta severa, ci cu o cura de slabire usoara, pe termen mai lung.

„Cina romantica e un cliseu!”
Desi in telenovela „Numai iubirea” personajul sau a pus la cale multe cine romantice, in realitate Papadopol spune ca n-ar face asa ceva nici in ruptul capului: „Eu nu cred ca daca ii pregatesti fetei o cina romantica sau in cel mai rau caz o inviti la una gata pregatita la un restaurant (cu flori, lumanari si restul arsenalului), o convingi pe respectiva ca o iubesti. Cred ca ii poti pregati o astfel de cina, dupa care mai tarziu poti sa o inseli.” Stati linistite, insa! La restaurantul sau vedeta nu a interzis organizarea cinelor romantice.

Pui à la Papi
Ingrediente: piept de pui, sunca, cascaval, ciuperci, vin, ulei, sare si piper.
Mod de preparare: Pieptul se desface in doua si se prajeste putin. Pe deasupra se pun sunca si cascavalul. In acelasi timp, se vor praji ciupercile, care apoi vor fi stinse cu vin si le vor fi adaugate sare si piper. Dupa toate astea, ciupercilor din tigaie li se vor alatura pieptii de pui care au deasupra cascavalul si sunca. Puiul isi va lasa sucul peste ciupercile deja imbibate in vin.
Se serveste cald. Pofta buna!

Tags:
Daniela Nane
Daniela Nane