Olivia Steer: “Mancam bio cind ne luam de la tara produsele, stiind clar ca ele n-au fost nici stropite, nici iradiate”

Olivia Steer este intotdeauna pregatita cu retete si meniuri speciale, suta la suta sanatoase, pe care le ofera fara griji copiilor ei. Ne-a dezvaluit cateva dintre ele, extrem de bune in sezonul rece, precum si locul de unde se aprovizioneaza cu vegetale sanatoase.
Olivia Steer: “Mancam bio cind ne luam de la tara produsele, stiind clar ca ele n-au fost nici stropite, nici iradiate”
Olivia Steer: “Mancam bio, cind ne luam de la tara produsele, stiind clar ca ele n-au fost nici stropite, nici irradiate”
Olivia Steer este intotdeauna pregatita cu retete si meniuri speciale, suta la suta sanatoase, pe care le ofera fara griji copiilor ei. Ne-a dezvaluit cateva dintre ele, extrem de bune in sezonul rece, precum si locul de unde se aprovizioneaza cu vegetale sanatoase.
CSID: Care a fost meniul familiei de Craciun? Dar de Revelion?
Olivia Steer: De Craciun, mi-am propus o masa bogata, asa ca mi-am suflecat minecile si am facut barcute deshidratate din seminte cu sos de rosii si curmale, carpaccio de legume cu sos de avocado, pizza cipolla cu blat din faina integrala de spelta, cheescake cu stafide si mac – a carui reteta o gasesti pe www.oliviasteer.ro – bulgarasi de susan si cozonac cu mac. Ma pregateam sa trec la prepararea unor sarmale cu ciuperci de toata lauda si a unor chiftelute cu nuci si germeni griu, cind Andi a inchis bucataria cu o replica care m-a trezit la realitate. „Craciunul e despre cum sa stam toti impreuna, nu despre cum sa mincam pina nu mai putem”. Asa ca lista de meniu s-a inchis brusc, aici. Imi pare rau daca sunteti dezamagiti de oferta limitata, dar pentru noi a fost unul dintre cele mai frumoase Craciunuri. Si asa ar fi ramas si daca aveam doar jumate din preparatele pe care le facusem, pe masa. De Revelion, am fost plecati in Germania, asa ca grija meniului pentru seara dintre ani au avut-o ce-i de-acolo.

CSID: Sugereaza-ne cateva meniuri sanatoase in sezonul rece pentru mic dejun, pranz si cina, pentru energizare si antiraceli!
Olivia Steer: Dimineata, am grija sa nu lipseasca de pe masa nucile, fructele si sucul de radacinoase, caci au toti aminoacizii esentiali, vitamine, minerale si enzime din abundenta. Micul dejun preferat al copiilor e insa crema de orez „Harap Alb”, a carui reteta o gasiti pe blog, www.oliviasteer.ro. Prinzul de iarna presupune obligatoriu o supa calda, din radacinoase si multa ceapa, peste care adaug la sfirsit doi-trei catei de usturoi cruzi pisati si mult marar sau patrunjel uscat ori de la congelator. Supa o punem de multe ori in termos si o luam cu noi la patinoar. E unul dintre locurile unde copiilor li se face foarte foame, din cauza efortului si a frigului, iar supa ii incalzeste si ii hraneste bine. Iarna, sunt foarte importante leguminoasele, ca lintea, fasolea si nautul, care sunt pline de proteine, asa ca fac multe tocanite si chiftele din ele. Seara, fac de multe ori mamaliga cu lapte proaspat de migdale sau mamaliguta cu cimbrisor si usturoi, buna impotriva racelilor. Copiilor le mai plac cozonacul cu mac, un pahar de lapte proaspat de susan si migdale, cartofi cu alge, carpaccio de legume cu sos de avocado, retete pe care le gasiti in parte si pe blog.

CSID: Spune-ne de unde te aprovizionezi cu alimente bio?
Olivia Steer: Din Piata Matache, de la producatorii locali. Ochesc fructele si legumele netratate, dupa patru criterii clare: sa fie mici, sa fie pirguite, sa fie parfumate si sa fie patate sau cu urme de viermi. Asa am garantia ca maninc hrana de calitate, nemodificata genetic (cum se gaseste de multe ori in magazinele bio), neiradiata (cum sunt cele din supermarket) si de productie locala, un detaliu important in mentinerea sanatatii.

CSID: Consumati doar alimente de la producatori sau si din cele care sunt certificate ca fiind bio?
Olivia Steer: Certificarea bio nu reprezinta garantia calitatii. Potrivit Codex alimentarius, un normativ european cu privire la calitatea alimentelor comercializate, bio poate sa insemne si modificat genetic. Asa ca noi nu mincam bio, atunci cind bio inseamna GMO. Mancam bio, cind ne luam de la tara produsele, stiind clar ca ele n-au fost nici stropite, nici iradiate.

Citeste si: Olivia Steer, o mamica de poveste

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere