Navi: Despre frici, munca de compozitor și antrenamentul vocii

Despre cum își întreține cântăreața Navi vocea dar și cele mai mari frici legate de cariera în muzică.
Navi: Despre frici, munca de compozitor și antrenamentul vocii
Navi, foto arhivă personală

Am putea spune că fricile sunt un bun sfătuitor până în momentul în care încep să ne controleze viețile. Despre fricile cu care s-a confruntat Navi, cântăreață și compozitor, despre cum își antrenează vocea și emoțiile spectacolelor în cele ce urmează.

 

CSÎD: Cu se frici te-ai luptat de-a lungul timpului vizavi de visul tău de a cânta?

Navi: Că nu sunt de ajuns de bună, că nu o să mă țină nervii și răbdarea să duc drumul ăsta lung și plin de provocări până la capăt. Am avut și mai am uneori momente de îndoială, nu e ușor deloc în meseria noastră. Dar cel mai frică mi-este de a-mi rata vocația, de a ajunge la finalul vieții și să simt că nu am făcut tot ce se putea, că nu am dat în muzică tot ce puteam să dau, că nu las o moștenire creativă în urmă. Mult din ce fac astăzi e influențat de asta: îmi construiesc un legacy de care să pot fi mândră.

Cum compune muzică?

CSÎD: Ce înseamnă mai exact să fii compozitor?

Navi: Înseamnă să poți crea melodii din neant, uneori și versuri. Eu pur și simplu le las să vină la mine. Nu am căutat niciodată în mod activ să înțeleg mecanismul prin care se întâmplă magia, doar mă bucur că ea există.

Surse de inspirație pentru compoziții muzicale

CSÎD: Ce te inspiră?

Navi: Viața, poveștile mele și ale prietenilor mei, tot ce e frumos și intens.

CSÎD: Cum îți antrenezi vocea?

Navi: Fac în majoritatea zilelor serii de vocalize, repetiții – și mai fac și canto cu Alexandra Crăescu, care este nu doar o vocalistă excepțională, ci și un pedagog foarte bun.

Navi, foto arhivă
foto: arhivă

Emoțiile pe care le are la un concert cu public o fac să se bucure total de viață

CSÎD: Ce faci după un concert?

Navi: Petrec cu prietenii sau cu soțul (zâmbește)

CSÎD: Cum este să cânți pentru public?

Navi: E cel mai frumos lucru din lume, sunt momentele în care simt că totul merită, că e magic, că împărțim un moment unic și irepetabil. Nu cred că aș putea suporta o viață în care să nu cânt.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi
Senior Editor și Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile ... citește mai mult
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”