Nadina Câmpean: ”Cred cu tărie că o casă nu e acasă fără un animăluț” Iată motive pentru care să adopți un animal de companie

Un animal de companie are beneficii dovedite științific atât asupra sănătății cât și stării psihice. Nadina Câmpean de la Antena 3 este unul dintre promotorii adopției animalelor fără stăpân în România.
Nadina Câmpean: ”Cred cu tărie că o casă nu e acasă fără un animăluț” Iată motive pentru care să adopți un animal de companie
Nadina Câmpean, foto din arhiva personală

De 17 ani lucrează în televiziune. Exact așa cum și-a dorit. Este o femeie puternică și independentă exact așa cum și-a dorit. Este o femeie frumoasă, empatică, cu picioarele pe pământ, adoră animalele și carbohidrații după cum mărturisește. O femeie căreia nu îi sunt indiferente știrile pe care le aduce în casele oamenilor și care crede cu tărie că știrile pozitive sunt cele mai dorite de către public. Am stat de vorbă cu Nadina Câmpean, prezentator tv, despre dragostea ei pentru feline și motivele pentru care dacă ne dorim un animal de companie să alegem adopția.

 

CSÎD: Ești o iubitoare de feline. Cum descrii relația ta cu pisicile?

Nadina Câmpean: Le ador din tot sufletul meu! Cred că sunt ființe geniale și efectiv nu-mi imaginez viața fără un animăluț în casă.

Ce poveste are Dixie, superba pisică a Nadinei Câmpean

CSÎD: Dintotdeauna ai fost așa?

Nadina Câmpean: Nu aș fi spus asta până acum aproape nouă ani. Mi-am petrecut toate vacanțele la țară, între multe animale, însă am avut întotdeauna o relație speciala cu câinii. Pe Dixie, pisica mea albă cu ochii verzi, am primit-o de la prietena mea cea mai bună. Treceam printr-o perioadă mai dificilă, iar ea s-a gândit că m-ar ajuta pentru că se spune că pisicile te eliberează de energiile negative. Am găsit-o în fața ușii, cu o fundă roșie și am încremenit.

CSÎD: Wow! Cum ai reacționat?

Nadina Câmpean: Nu am dormit o noapte întreagă, încercând să găsesc soluții să o înapoiez. Mi-au trecut toate gândurile acestea dis de dimineață când i-am văzut ochișorii. A fost cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată și nimic nu poate egala asta. Mi-a făcut viața mai frumoasă și m-a schimbat foarte tare.

Nadina Campean, foto arhiva personală
Nadina Câmpean, foto arhiva personală

Cum te schimbă în bine un animal de companie

CSÎD: În ce sens te-ai schimbat?

Nadina Câmpean: Am devenit mai empatică, am înțeles cât de multe animale au nevoie de noi și nu am mai trecut nepăsătoare pe stradă pe lângă pisici neajutorate. Spun tot timpul că dacă aș fi milionară, jumate din banii mei ar merge spre orfelinate și cealaltă jumătate spre adăposturile de animale.

De ce să adopți un animal de companie

CSÎD: Probabil sunt persoane care se gândesc să adopte sau să cumpere o pisică. Dă-le motive să adopte!

Nadina Câmpean: Cred cu tărie că o casă nu e acasă fără un animăluț. Fie că e o pisică sau un câine, recunoștința și iubirea pe care le oferă sunt de neprețuit. Eu am primit o pisică de rasă și mi se pare uneori că oamenii vor ignora sfatul meu de a adopta o pisică din adăpost sau de pe stradă din acest motiv. Animalele sunt geniale, indiferent de rasa lor. Însă un animal luat de pe stradă, care știe ce înseamnă disperarea și foamea, va oferi infinit mai multă iubire și recunoștință.

Nadina Câmpean, foto arhiva personală
Nadina Câmpean, foto arhiva personală
Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Alina Gheorghe: importanța consultului oftalmologic la copii