Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Mirela Boureanu Vaida: Iubirea nu înseamnă nici fiori, nici fluturi în stomac

Are o emisiune de succes la Antena 1, despre dragoste, dar şi familia care o completează perfect. La 36 de ani, Mirela Boureanu Vaida pare să ştie, cu adevărat,  ce înseamnă cuvântul împlinire. Nu crede în relaţii frivole, ci în legături care se construiesc treptat, bazate pe încredere şi susţinere. Despre ce înseamnă viaţa de familie, cum vede iubirea, trucurile de înfrumuseţare la care recurge şi regimul de viaţă pe care l-a adoptat, Mirela Boureanu Vaida a povestit într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Ce se întâmplă, doctore?

Ce se întâmplă, doctore?: Cum ai reuşit să slăbeşti după cele două sarcini? Concret, ce ai făcut? Ce regim ai adoptat, ai mers la sală?

Mirela Boureanu Vaida: Nu pot să ţin regim, dieta nu este pentru mine. Eu sunt fericită când mănânc. Nu aş putea spune că am slăbit conştient, chiar mai am câteva kilograme de dat jos. Dar, cu doi copii, arderile sunt destul de mari. 

CSID: Când vrei să slăbeşti, mergi la medicul nutriţionist sau urmezi o dietă proprie? Ai o reţeta care dă rezultate?

Mirela Boureanu Vaida: Eu merg pe instinct mai degrabă. Nu m-aş putea conforma unei diete impuse, sunt o persoană pofticioasă. Am realizat că la mine nu funcţioneaza interdicţiile.Mai degrabă reduc cantităţile decât să-mi interzic alimentele care îmi plac. 

CSID: Obişnuieşti să ţii post? Ce mănâci când se întâmplă asta?

Mirela Boureanu Vaida: Eu nu îmi impun niciodatã să ţin postul de la început, pentru că, dacă nu aş reuşi, aş avea mustrări de conştiinţă, m-aş simţi vinovata. Şi este destul de greu pentru că eu trebuie să le gătesc copiilor, să gust din mâncare. Lor le fac tot timpul ciorbiţe, cu cărniţă, cu perişoare, mi-ar fi greu să postesc. Si, până la urmă, consider că postul ţine mai degrabă de intimitatea fiecăruia, nu este un lucru cu care să te afişezi.

Postul ţine până la urmă şi de starea mea. Nu îmi propun să ţin posturi pe care ştiu că nu le pot duce la bun sfârşit.   

CSID: Când iei câteva kilograme, ce excluzi din alimentaţie?

Mirela Boureanu Vaida: Ceea ce cred că ar trebui exclus sunt dulciurile şi pâinea. Eu renunţ destul de uşor la dulciuri, dar cu pâinea îmi este mai greu, e bună în multe combinaţii. Şi cum copiilor le dau pâine, mi-e şi mai greu, e ca un cerc în care ne învârtim.  

CSID: Ce nu îţi lipseşti niciodată din meniu? Îţi place mai mult carnea, eşti adepta stilului vegetarian?

Mirela Boureanu Vaida: Eu sunt o carnivoră convinsă. Nu aş putea fi vegetariană, chiar îmi place carnea. Şi îmi plac şi lactatele, şi ouăle. Pe mine, dacă mă pui în faţa unor meniuri deosebite, mereu îmi vor atrage atenţia cele care conţin carne. Dar nici salata nu-mi lipseste din alimentaţie.

CSID:  Există vreun produs pe care l-ai exclus total din regimul tău de viaţă?

Mirela Boureanu Vaida: Nu am alergii, nu am intoleranţe, deci nu sunt alimente excluse complet. În general, mănânc ce îmi place şi cum îmi place. 

CSID:  Apă plata cu lămâie sau se acceptă şi băuturile acidulate?

Mirela Boureanu Vaida: Eu sunt mai degrabă fan apă minerală, nicidecum apă plată.

CSID:  Cafea sau ceai verde?

Mirela Boureanu Vaida: Cu siguranţă cafea.

CSID:  Găteşti? Care este preparatul cu care nu poţi lăsa pe nimeni indiferent?

Mirela Boureanu Vaida: Muşchi de vită cu sos de piper verde.

CSID:  Care este desertul pe care nu îl refuzi niciodată? Mănânci des dulciuri sau stai la distanţă de ele?

Mirela Boureanu Vaida: Tiramisu îmi place foarte mult. Mănânc dulciuri, dar, când îmi propun, pot renunţa cu uşurinţă la ele.

CSID:  S-a întâmplat să recurgi la o schimbare de look pe care apoi să o regreţi? Care a fost?

Mirela Boureanu Vaida: Am încercat să-mi fac câteva şuviţe blonde, şi, cumva, mi-a ieşit tot părul blond. Mi-am dat seama că nu mă reprezintă deloc, eu nu pot să fiu blondă platinat, nu e pentru mine. M-am intors imediat la stilist. Din păcate, aşa mi-am pierdut culoarea naturală a părului, era o culoare destul de rara. Sper să fie singura schimbare de look care să mă sperie. În general, nu fac lucruri radicale, pe care apoi să le regret. 

CSID:  Ce faci că să ai un păr aşa frumos? Cum îl tratezi? Recurgi şi la anumite trecuri?

Mirela Boureanu Vaida: Părul meu a suferit nişte modificări foarte mari după cea de-a doua naştere. S-a îndreptat deodată, cred că a fost ceva hormonal. Aşa am ajuns să-l tund scurt, bob, şi acum e şi mai uşor de îngrijit.  Având părul natural până acum, la 36 de ani, nu am avut nevoie de cine ştie ce tratamente intensive. Este spălat des, coafat zilnic şi cam atât.

CSID:  Care este cel mai costisitor dar pe care ţi l-ai făcut de curând sau pe care l-ai primit?

Mirela Boureanu Vaida: Nu mă ghidez după costuri atunci când imi iau lucruri. Si pentru mine nici nu depinde valoarea unui dar de costul pe care l-a avut. De obicei, imi iau lucruri micuţe, uşor accesibile. Prefer să plec într-un weekend într-o călătorie, într-un city break, decât să-mi iau chestii costisitoare.

CSID:  Prezinţi o emisiune despre dragoste, dar ce e iubirea pentru Mirela Vaida?

Mirela Boureanu Vaida: Aceeaşi care este pentru toată lumea, aducătoare de încredere şi de linişte. Pentru mine iubirea înseamnă stabilitate, siguranţă, comunicare, nu înseamnă nici fiori, nici fluturi în stomac.

CSID:  Care a fost gestul cu care soţul tău a reuşit să te surprindă de curând, că tot e astăzi 8 martie?         

Mirela Boureanu Vaida: Soţul meu mă surprinde adesea. El este cel care face cumpărăturile, el îmi cumpără chiar şi haine. Eu nu am nici timp şi nici rabdare. El dacă merge şi îşi ia lui un pulover, mie îmi ia alte cinci chestii. Nici nu poate spune că a mers la cumpărături pentru el, că vine acasa cu mai multe lucruri pentru mine. Mă surprinde tot timpul cu tot felul de lucruri utile.

CSID:  Care este cel mai costisitor dar pe care ţi l-ai făcut de curând sau pe care l-ai primit?

Mirela Boureanu Vaida: Nu mă ghidez după costuri atunci când imi iau lucruri. Si pentru mine nici nu depinde valoarea unui dar de costul pe care l-a avut. De obicei, imi iau lucruri micuţe, uşor accesibile. Prefer să plec într-un weekend într-o călătorie, într-un city break, decât să-mi iau chestii costisitoare.

 

CSID:  La ce vârstă ai trăit prima iubire? Iţi mai aduci aminte cine a făcut primul pas?

Mirela Boureanu Vaida: Cred că prin liceu, dar ştiu sigur că nu am făcut eu primul pas. În primul rând, eu sunt timidă, nu aş fi făcut asta, dar sunt şi orgolioasă. Eu trebuie să văd că bărbatul luptă pentru mine, că insista, abia apoi mă gândesc dacă îi răspund sau nu. 

CSID:  De ce crezi că relaţiile se rup atât de repede astăzi? Tu cum reuşeşti să păstrezi armonia?

Mirela Boureanu Vaida: Lumea nu mai are răbdare. Exista acum această expresie ”relaţie de unică folosinţă”, cum nu merge, cum o arunci. Eu cred foarte mult într-o muncă de construire a relaţiei şi nimic trainic nu se înfăptuieşte uşor. O relaţie nu ar trebui dărmată imediat, nu ar trebui să renunţăm la primul impas. Este nevoie de timp, de răbdare, de compromisuri, de mai puţin egoism.

Ne-am învăţat ca acum, în secolul vitezei, cand mesajele se trimit foarte repede, video-urile se derulează foarte repede, totul este foarte rapid, să funcţioneze şi relaţiile la fel. Ei bine, nu, o relaţie stabilă implică şi muncă, şi răbdare.

CSID:  Ce admiri cel mai mult la soţul tău?  Sunt ardelenii barbaţi buni, de casă?

Mirela Boureanu Vaida: Da, sunt buni de casă, este marele lor plus. Sunt băieţi aşezaţi, răbdători, de familie. Asta nu înseamnă că eu nu-i accept micile dorinţe, cum ar fi să se relaxeze seara, la televizor, în timp ce eu mă ocup să consum energia debordantă a copiilor.

CSID:  Ai născut doi copii, ai ţinut pasul şi cu emisiunile în direct, la Antena1, dar şi cu spectacolele de la teatru? Ai simţit vreodată că nu mai poţi, că te îndrepţi către depresie?

Mirela Boureanu Vaida: Nu, n-am simţit. Dacă aş fi simţit, m-aş fi oprit. Fără familia şi cariera mea nu aş fi fost eu. Aceste lucruri nu obosesc, te completează. Este adevărat că nu am nicio zi liberă, dar cred că televiziunea şi teatrul se completează, altfel ar fi fost un job oarecare. Dar asta te împlineşte. Când primeşti feedback de la public, când sala este plină, când lumea te aplaudă, nu mai este obositor. Nu aş renunţa la nimic din ce am făcut.

CSID:  În general, când dai de un moment greu, ce faci? Cum te mobilizezi să mergi mai departe?

Mirela Boureanu Vaida: Sunt şi eu om, mai plâng, mai am angoase. Chiar dacă aparent aş putea părea slabă, de fapt sunt foarte puternică, mă remontez  imediat. Şi cam tot ce mi-am propus am făcut mai devreme sau mai târziu. 

CSID:  Unde ai petrecut vacanţa de iarnă? Care este amintirea cea mai frumoasă din această călătorie?

Mirela Boureanu Vaida: Am fost în Austria, la ski. Faptul că am urcat până la 3500 de metri altitudine m-a facut să simt că mă desprind cumva de lumea asta agitată. Parcă e o altă lume acolo sus, fără legătură cu comercialul, o lume cu aer curat şi rece, cu oameni pasionaţi de ski. Cumva simţi că eşti tu şi natura. Şi realizezi că nu ai nevoie de prea multe lucruri ca să trăieşti fericit. 

CSID: Te machiezi tot timpul sau doar atunci când eşti în direct? Care sunt produsele de machiaj pe care le foloseşti cel mai des?

Mirela Boureanu Vaida: Nu renunţ niciodată la rimel. Un machiaj discret aplic cam de fiecare data când ies din casă, eu sunt blondă natural şi cred că tenul meu are nevoie de un minim machiaj.   

Cum îţi protejezi tenul în anotimpul rece? Crezi în remediile naturale? Apelezi vreodată la ele?

Mirela Boureanu Vaida: Nu frecventez saloanele de înfrumuseţare, tocmai din lipsa timpului, aşa că încerc să mă descurc acasă, respectând cele mai importante reguli de întreţinere. Lipsa timpului cred că este cea mai mare problemă a generaţiei noastre, nu doar a mea. Aşa că am câteva sfaturi utile.

În primul rând, straşnic de respectat, dimineaţa îmi spăl faţa cu apă rece, cât de rece se poate. Şi dacă se poate, vă recomand şi un duş rece, pentru că te revigorează tot restul zilei. Eu aşa îmi încep ziua. Am şi câteva mici trucuri, prntru că alegerea produselor de îngrijire nu e deloc uşoară. Mi s-a întâmplat să mai dau şi greş, pentru că am trecut şi prin momente mai stresante, în care am avut anumite dezechilibre.

Tenul şi părul se resimt cel mai mult, aşa că am decis să folosesc produse făcute în casă, atât cât îmi permite timpul. Îmi fac măşti cu ulei de măsline, miere de albine şi gălbenuş de ou de ţară, pentru păr, iar pentru ten îmi fac un gomaj cu zaţ de cafea, cu mălai sau sare grunjoasă.

Amestec coenzima Q10, cumpărată din farmacie, cu vitamina E uleioasă şi vitamina A uleioasă, o omogenizez şi o aplic pe faţă după demachiere.

 

 

Citește și:
Din dragoste, trecem peste greşelile partenerului? Cât de benefică este iertarea în iubire
Cuplul modern: 1 an iubire, 2 ani speranţe, peste 5 ani frustrare
Despre incredere, iubire de sine şi chirurgie estetică


Exclusiv Online - 08.03.2018
Citește pe descopera.ro
Stă ÎNCLINAT de aproape 1.000 de ani fără să cadă! A rezistat la sute de cutremure majore, iar MUSSOLINI a încercat să îl dărâme. Marele MISTER al Turnului din Pisa a fost ELUCIDAT. De ce nu stă vertical şi de ce nu se prăbuşeşte Stă ÎNCLINAT de aproape 1.000 de ani fără să cadă! A rezistat la...
Cercetătorii au descoperit BĂUTURA care îi face pe BĂRBAŢI mai BUNI în dormitor Cercetătorii au descoperit BĂUTURA care îi face pe BĂRBAŢI mai BUNI...
Rac Rac 22 iunie - 22 iulie

În jurul dumneavoastră au loc schimbări al căror motiv vă scapă şi s-ar putea ca apropiaţii să se poarte într-un mod bizar, ceea ce vă va surprinde. În dragoste s-ar putea să nu fiţi prea...citește mai departe

×

Zf.ro
ATENŢIE dacă faceţi asta. Amenzile sunt extrem de usturătoare ATENŢIE dacă faceţi asta. Amenzile sunt...
Cum poţi câştiga un bonus de câteva...
Deficit MAJOR de personal. Joburi pentru...
BusinessMagazin.ro
Ce se intampla cu seful Mafiei Rusesti. E ultimul supravietuitor din vechea garda sovietica Ce se intampla cu seful Mafiei Rusesti....
Ce AVERE are Dan Barna, omul care poate...
Cel mai MARE oraş din România are mai...
Mediafax.ro
Kilometri cubi de MAGMĂ clocotesc sub Lacul Sfânta Ana. AVERTISMENTUL transmis de cercetători Kilometri cubi de MAGMĂ clocotesc sub Lacul...
Veşti bune pentru cei care vor să intre...
INTERVIU INTEGRAL Marius Tucă Show. Gabriela...
Gandul.info
Fenomenul care poate aduce DEZASTRUL în România scapă de sub control. Legea care l-ar putea combate aşteaptă de o jumătate de an pe biroul preşedintelui Klaus Iohannis / Suntem deja pe locul 3 la nivel european în clasamentul ruşinos Fenomenul care poate aduce DEZASTRUL în...
Suntem condamnaţi la dispariţie? Este...
Doi tineri au plecat în vacanţă şi şi-au...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
Dialogul secret dintre Ion Ţiriac şi Gabriela Firea despre Simona Halep! Primarul a recunoscut tot: „M-a sunat şi mi-a zis asta” Dialogul secret dintre Ion Ţiriac şi Gabriela...
De ce NU a stat noul iubit al Simonei Halep...
Un nou război cutremură din temelii formaţia...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Detaliul BIZAR care apare într-un clip video cu Mike Tyson din 1995. Este aceasta dovada clară că este posibilă călătoria în timp? [VIDEO] Detaliul BIZAR care apare într-un clip...
Hackerii pot modifică notele de la BAC...
Liang Hua, chariman Huawei: „Nu am decis...
ProMotor.ro
CUM DAU SAMSARII KILOMETRAJUL ÎNAPOI la maşini cu TELEFONUL. Doar un minut durează - VIDEO CUM DAU SAMSARII KILOMETRAJUL ÎNAPOI la...
Declaraţia CONTROVERSATĂ a lui Clarkson...
Maşini de lux în Coreea de Nord. Este...
Descopera.ro
Cercetătorii au descoperit BĂUTURA care îi face pe BĂRBAŢI mai BUNI în dormitor Cercetătorii au descoperit BĂUTURA care...
De ce este BINE ca bărbaţii să ATINGĂ...
Un lucru extrem de SIMPLU te poate ajuta...
ULTIMA ORĂ
Momentul în care un bărbat se căţără pe aripa unui avion în timpul decolării. Cum au reacţionat pasagerii | VIDEO

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.