Malina Olinescu, o „adolescenta intarziata”?

Daca e sa ne uitam pe datele unui studiu in psihiatrie, 50% dintre adolescentii care se sinucid fac asta in urma unor relatii esuate. Malina asa era. Avea o personalitate de adolescenta intarziata, dupa cum arata toate fotografiile pe care le-am vazut cu ea in ultima vreme
15.12.2011
Malina Olinescu, o
Malina Olinescu, o "adolescenta intarziata"?

Gestul radical al artistei care a ales sa-si puna capat zilelor la inceputul acestei saptamani este analizat acum de specialisti. Pe de o parte, politistii cred ca ar fi fost vorba despre un accident si nu despre o sinucidere, intrucat Malina se afla sub influenta halucinogena a celor 15 somnifere pe care le luase, pe de alta parte psihiatrii sustin ca prezenta toate simptomele „adolescentei intarziate”.

„Faptul ca l-a dat afara din casa (pe iubitul ei, Sebastian, n. red.) este un simptom al instabilitatii emotionale. Dar oamenii maturi nu se omoara daca se cearta cu cineva. Daca e sa ne uitam pe datele unui studiu in psihiatrie, 50% dintre adolescentii care se sinucid fac asta in urma unor relatii esuate. Malina asa era. Avea o personalitate de adolescenta intarziata, dupa cum arata toate fotografiile pe care le-am vazut cu ea in ultima vreme”, a explicat psihiatrul Gabriel Dconu, citat de evz.ro.

Psihiatrul a mai explicat ca toate pacientele lui singure cu varste de peste 35 de ani i-au povestit ca au o mare dificultate in a-si gasi un partener eligibil, ceea ce era probabil si problema Malinei care se afla intr-o relatie cu un barbat cu 12 ani mai tanar: „Romania este o tara ortodoxa unde, daca nu te-ai casatorit la timp, ramai undeva pe-afara. Distanta asta de varsta, dintre ea si partenerul ei, nu poate spune decat ca aveau agende de viata diferite. In agenda ei insa n-au ajutat-o deloc studiile de psihologie. Poate chiar diploma aia i-a adancit neincrederea intr-un ajutor de specialitate”.

„Nu era constienta de prioritatile ei in viata. Asadar, viata nu mai era pentru ea o prioritate. Pe undeva, aceasta femeie a avut in vedere faptul ca va iesi de pe scena in glorie. Faptul ca se vorbeste intens despre sinuciderea ei este o glorie. A fost un gest egoist, de a fi in centrul atentiei, de a da o ultima reprezentatie”, a mai adaugat phihiatrul Gabriel Dinu.

Sursa: Evz.ro

Citeste si: Malina Olinescu a murit. Prima ipoteza: sinucidere

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Gina Chiriac: metode eficiente de a ne menține creierul sănătos