Malina Olinescu, o „adolescenta intarziata”?

Daca e sa ne uitam pe datele unui studiu in psihiatrie, 50% dintre adolescentii care se sinucid fac asta in urma unor relatii esuate. Malina asa era. Avea o personalitate de adolescenta intarziata, dupa cum arata toate fotografiile pe care le-am vazut cu ea in ultima vreme
Autor: Elena Nistor
Malina Olinescu, o „adolescenta intarziata”?
Malina Olinescu, o "adolescenta intarziata"?

Gestul radical al artistei care a ales sa-si puna capat zilelor la inceputul acestei saptamani este analizat acum de specialisti. Pe de o parte, politistii cred ca ar fi fost vorba despre un accident si nu despre o sinucidere, intrucat Malina se afla sub influenta halucinogena a celor 15 somnifere pe care le luase, pe de alta parte psihiatrii sustin ca prezenta toate simptomele „adolescentei intarziate”.

„Faptul ca l-a dat afara din casa (pe iubitul ei, Sebastian, n. red.) este un simptom al instabilitatii emotionale. Dar oamenii maturi nu se omoara daca se cearta cu cineva. Daca e sa ne uitam pe datele unui studiu in psihiatrie, 50% dintre adolescentii care se sinucid fac asta in urma unor relatii esuate. Malina asa era. Avea o personalitate de adolescenta intarziata, dupa cum arata toate fotografiile pe care le-am vazut cu ea in ultima vreme”, a explicat psihiatrul Gabriel Dconu, citat de evz.ro.

Psihiatrul a mai explicat ca toate pacientele lui singure cu varste de peste 35 de ani i-au povestit ca au o mare dificultate in a-si gasi un partener eligibil, ceea ce era probabil si problema Malinei care se afla intr-o relatie cu un barbat cu 12 ani mai tanar: „Romania este o tara ortodoxa unde, daca nu te-ai casatorit la timp, ramai undeva pe-afara. Distanta asta de varsta, dintre ea si partenerul ei, nu poate spune decat ca aveau agende de viata diferite. In agenda ei insa n-au ajutat-o deloc studiile de psihologie. Poate chiar diploma aia i-a adancit neincrederea intr-un ajutor de specialitate”.

„Nu era constienta de prioritatile ei in viata. Asadar, viata nu mai era pentru ea o prioritate. Pe undeva, aceasta femeie a avut in vedere faptul ca va iesi de pe scena in glorie. Faptul ca se vorbeste intens despre sinuciderea ei este o glorie. A fost un gest egoist, de a fi in centrul atentiei, de a da o ultima reprezentatie”, a mai adaugat phihiatrul Gabriel Dinu.

Sursa: Evz.ro

Citeste si: Malina Olinescu a murit. Prima ipoteza: sinucidere