Lorena Sârbu – Un designer român face senzaţie la Hollywood!

Lorena Sarbu este un designer roman stabilit de ani buni în America! Deşi nu este foarte cunoscută pe meleaguri româneşti, Lorena Sârbu a fost inclusă, în Top 100 al celor mai influenţi creatori de modă, clasându-se pe un onorant loc 68.
06.03.2013
Lorena Sârbu - Un designer român face senzaţie la Hollywood!

Lorena Sarbu este un designer roman stabilit de ani buni în America! Deşi nu este foarte cunoscută pe meleaguri româneşti, Lorena Sârbu a fost inclusă, în Top 100 al celor mai influenţi creatori de modă, clasându-se pe un onorant loc 68.

Peformanţa Lorenei este cu atât mai remarcabilă, cu cât românca a surclasat designeri precum Vivienne Westwood (locul 76), Victoria Beckham (locul 73), Donna Karan (locul 72) şi Stella McCartney (locul 71) în topul făcut de Fashion Schools.

Lorena este o timişoreancă ce locuieşte de câţiva ani buni în Beverly Hills, iar creaţiile sale vestimentare sunt din ce în ce mai căutate în America.

De la rochii pentru păpuşile ei preferate a ajuns să creeze vestimentaţie pentru celebrităţile de la Hollywood. Diva Eva Longoria, cunoscută din „Neveste Disperate”, sau Blake Lively din „Gossip Girl” sunt numai câteva din vedetele care i-au purtat creaţiile. La decernarea premiilor „Globul de Aur” din acest an, Kelly MacDonald, actriţa din „No Country for Old Men”, a purtat o creaţie a timişorencei care a făcut senzaţie în rândul criticilor de modă americani.

Lorena Sârbu s-a născut şi a crescut la Timişoara. Pasiunea pentru modă a dobândit-o de mică, când îi strica rochiile mamei sale, pentru a crea rochiţe pentru păpuşile ei.

Absolventă a Colegiului Naţional Bănăţean din Timişoara, Lorena a studiat psihologia, însă la sfârşitul anilor ’90 a plecat în America, să studieze designul vestimentar la „International Academy of Design&Technology” din Chicago.

A intrat în industria modei deschizându-şi un magazin de modă, iar ulterior a început să creeze şi să-şi promoveze propria linie. În anul 2010, şi-a deschis propriul showroom la New York, având în acelaşi timp o prezenţă la Los Angeles, iar rochiile sale au ajuns să fie căutate de vedete şi personalităţi din lumea mondenă.

Totul a început cu un mic butic în Beverly Hills. Munca şi seriozitatea, calităţi moştenite de la părinţii mei, m-au ajutat enorm. Îmi amintesc că la vârsta de 14 ani le-am spus părinţilor mei că visul meu este de a merge în SUA”, spune Lorena.

Acum, timişoreanca noastră străluceşte la Lincoln Centre New York, cel mai fierbinte punct al momentului pe harta modei mondiale.

Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Recomandare video
Top 5 alimente sănătoase care îngrașă